Menu

Service

Subtitle

Hoe de interne serverfout van PayPal op te lossen?

 

Weet wat de interne serverfout van PayPal is – PayPal is een van de meest populaire online geldovermakingsdiensten. Met PayPal kunnen gebruikers veilig en snel geld verzenden. Ondanks het wijdverbreide gebruik, zijn er gevallen waarin een gebruiker een interne serverfout ervaart.

Kom nu op oplossing van de interne serverfout van Paypal-

Als u een PayPal-rekening heeft en problemen ondervindt bij het overboeken van geld van uw PayPal-rekening naar uw bankrekening vanwege een interne serverfout, vraagt u zich misschien af hoe u om moet gaan met PayPal API-time-outs of hoe u de interne PayPal-serverfout kunt herstellen. Aangezien uw computer geen verbinding kan maken met de beveiligde PayPal-server vanwege incompatibiliteit met de machine, kunt u dit probleem ondervinden bij het overboeken van geld van PayPal naar een bankrekening.

Aangezien het probleem bij uw machine ligt (internet, computer, enz.) En u geen verbinding kunt maken met de server om geld over te maken, moet u het apparaat opnieuw opstarten en de browser opnieuw installeren om het probleem op te lossen en het geld over te maken. Zal het moeten doen. U kunt dit probleem oplossen door een paar trucjes te gebruiken, of u kunt hulp zoeken bij het Paypal Contact NL-team.

U moet het probleem verhelpen door de volgende trucs te gebruiken om het geld van uw PayPal naar uw bankrekening over te boeken:

Als u problemen ondervindt bij het overboeken van geld met de ene webbrowser, probeer dan een andere om te zien of deze werkt. Webbrowsers maken gebruik van een verscheidenheid aan algoritmen voor webbrowsen en computerbeveiliging. U zult dit probleem ondervinden vanwege de persoonlijke instellingen van de browser, die worden opgelost als u een andere browser gebruikt.

Als het gebruik van een andere browser het probleem niet oplost, probeer dan een ander apparaat voor hetzelfde doel, en het zou deze keer moeten werken. Als u een ander apparaat heeft en deze fase kunt voltooien, kunt u kennis opdoen van de verschillende configuraties die beschikbaar zijn in verschillende apparaten.

Hiermee wordt de bug op de interne PayPal-server opgelost, waardoor u geld van uw PayPal-rekening naar uw bankrekening kunt overboeken. Als u na het volgen van de aanwijzingen nog steeds problemen ondervindt, kunt u contact opnemen met de klantenservice van PayPal door hun telefoonnummer te bellen en de beste hulp voor uw probleem te krijgen. Luister na het kiezen van hun telefoonnummer zorgvuldig naar de IVR-stem en klik op de toets om met een live-vertegenwoordiger te spreken. Uw geld wordt overgeboekt van uw PayPal-rekening naar uw bankrekening met de hulp van een live-vertegenwoordiger van PayPal.

Krijg volledige informatie als u geen bankrekening aan uw PayPal-rekening kunt toevoegen:

Heeft u uw PayPal-account op uw telefoon of tablet ingesteld? Wilt u uw PayPal-rekening koppelen aan uw bankrekening? U bent bij ons aan het juiste adres om de beste manieren te ontdekken om uw bankrekening te koppelen aan de PayPal-applicaties die u onlangs heeft gedownload. Als uw PayPal-verbindingsbankrekening echter niet werkt, moet u de PayPal-app mogelijk verwijderen en vervolgens opnieuw installeren om aanpassingen te maken en het proces correct te voltooien.

Hieronder volgen de manieren om u te helpen een bankrekening toe te voegen aan de PayPal waarvan de link werkt:

• Zet om te beginnen uw telefoon aan en ga naar de PayPal-app, die u kunt openen door erop te klikken.
• Selecteer de portefeuille in het vervolgkeuzemenu bovenaan de pagina en klik op de link.
• Klik op hetzelfde tabblad op de kaart of bank en vervolgens op de bankrekening.
• Als uw bank niet in de lijst staat, overweeg dan om op een andere bankrekening te klikken om deze toe te voegen, als u die heeft.
• U kunt nu kiezen tussen kijk- en spaarrekeningen en het routeringsnummer en rekeningnummer van uw bank invoeren.

Krijg informatie over interne serverfout in PayPal

Bij het verplaatsen van geld van de ene PayPal-rekening naar de andere, kan een gebruiker op enkele problemen stuiten. De gebruiker kan in sommige gevallen een interne serverfout tegenkomen. Een server- of verbindingsprobleem is de meest voorkomende bron van serverfoutmeldingen. Raadpleeg het afstemmingsproces voor informatie over de voltooide transactie van de koper om de interne PayPal-serverfout te herstellen.

Weet over fouten bij het toevoegen van een kaart aan PayPal

Als een gebruiker probeert een bankpas of creditcard aan zijn PayPal-rekening te koppelen, maar een foutmelding ontvangt, is dit waarschijnlijk te wijten aan een van de volgende factoren:

• Het ingevoerde factuuradres verschilt van het factuuradres van de kaart.
• Er kan slechts één PayPal-rekening tegelijk aan een kaart worden gekoppeld.
• De CSC-code is driemaal verkeerd ingevoerd.
• Als er acht kaarten zijn verbonden met één account, verschijnt er een foutmelding.
• Er kan slechts één PayPal-rekening tegelijk aan een kaart worden gekoppeld.

Om de interne fout van PayPal bij het invoeren van een creditcard op te lossen, moet de klant de informatie nogmaals controleren en ten minste één kaart verwijderen wanneer het maximale aantal kaarten is bereikt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bellen PayPal klantenservice telefoonnummer.

Nadat u de missie heeft voltooid, klikt u op Akkoord en selecteert u vervolgens de verbinding die u door het proces van het toevoegen van een bankrekening aan PayPal leidt.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.