Menu

Service

Subtitle

Hoe los ik PayPal-foutcode 15005 op?

Als u een gewone PayPal-gebruiker bent, bent u mogelijk enkele foutmeldingen tegengekomen terwijl u probeert te betalen. Een dergelijke foutmelding die voor meerdere mensen een nachtmerrie is geworden, is PayPal-fout 15005. Welnu, dit is een foutcode die u in dit formulier kunt zien:

“Transactie geweigerd: 15005-deze transactie kan niet worden verwerkt”

Dus als u ook iemand bent voor wie deze foutmelding hoofdpijn is geworden, kunt u proberen de oplossingen in dit bericht te gebruiken. Afgezien hiervan bevat het artikel ook enkele van de mogelijke redenen waarom u met dit probleem wordt geconfronteerd terwijl u PayPal gebruikt voor het uitvoeren van transacties.

Factoren die verantwoordelijk zijn voor PayPal-fout 15005 geweigerd

Die gebruikers die een foutmelding als deze zien - PayPal weigerde 15005, 15006: Processor Weigering of 15007: Processor Weigering, moeten er rekening mee houden dat deze fouten worden veroorzaakt door de informatie die een gebruiker heeft ingevoerd tijdens het uitvoeren van de transactie. Voor deze foutmelding

  • Het is de gebruiker die er volledig verantwoordelijk voor is, omdat elk verzoek met onjuiste financiële gegevens onder geen enkele omstandigheid door PayPal wordt behandeld.
  • Daarnaast kan er nog een andere reden zijn voor hetzelfde, namelijk. uw kaartuitgever heeft de inkorting geweigerd.
  • Of de kaart die u gebruikt, is verlopen.
  • De genoemde fout is ook een gevolg van de AVS-daling. Dit gebeurt over het algemeen wanneer het factuuradres niet overeenkomt met of overeenkomt met de gegevens van de kaartuitgever die beschikbaar zijn in het bestand.
  • Anders bestaat de mogelijkheid dat de kaartuitgevende bank de transactie heeft geweigerd vanwege onvoldoende saldo.
  • Daarnaast kan het zijn dat uw bank uw kaart heeft geblokkeerd of gemarkeerd vanwege verdachte activiteiten.

Oplossingen om PayPal te repareren weigerde 15005-fout

 Als u deze foutmelding herhaaldelijk ziet, is het mogelijk dat u een verlopen kaart gebruikt om de transactie uit te voeren.

 In dit scenario kunt u uw bank vragen om u een andere kaart uit te geven.

 Als u zeker weet dat uw kaart niet is verlopen, moet u contact opnemen met uw bank en hen vragen waarom u de transactie niet kunt uitvoeren en u helpen om een ​​oplossing hiervoor te vinden.

 Daarnaast kunt u ook de kaart van iemand anders gebruiken om de transactie te voltooien.

 Als u de fout nog steeds ziet en hier meer inzicht in wilt hebben, moet u contact opnemen met PayPal Business Support voor verdere hulp.

 Bovendien kunnen handelaren de koper ook vragen om over te stappen naar een andere financieringsbron.

In een sluitend standpunt:

Aan het einde van dit onderwerp hopen we dat u nu duidelijk bent met de stappen of instructies om de vergrendelde PayPal-rekening te ontgrendelen. Als u echter tussen de stappen vastzit, u kunt altijd experts bereiken om hulp te zoeken door het telefoonnummer van Bellen Paypal klantenservice Nederland. Onze Paypal-experts staan ​​24*7 tot uw dienst.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.