Menu

Service

Subtitle

Wat zijn de SMTP-instellingen en hoe om het te configureren?

Gmail is het beste webmailprogramma, maar door de juiste instellingen in te voeren, vinden sommige mensen het gemakkelijker om hun eigen inbox te bereiken vanuit een e-mailclient zoals Outlook en Thunderbird: daarvoor is het nodig om de uitgaande server aan te passen.

U moet de velden invullen met de Gmail SMTP-serverinstellingen die zijn:

• Gmail SMTP-gebruikersnaam: uw Gmail-adres
• Gmail SMTP-servernaam: smtp.gmail.com
• Gmail SMTP-wachtwoord: uw wachtwoord
• Gmail SMTP-poort: 465

Het eerste dat u moet doen wanneer u uw account verbindt met een bekende e-mailclient naar keuze, is uw e-mailadres en wachtwoord invoeren. Vervolgens verschijnen op uw telefoon de Gmail SMTP-instellingen. Zodra ze dit hebben gedaan, wordt aangeraden de hierboven verstrekte informatie in te voeren. Als u ze niet ziet, moet u de instellingen voor uw account openen. Welnu, afhankelijk van de e-mailclient die u gebruikt, bevinden ze zich op een bepaalde locatie, maar ze moeten gemakkelijk te vinden zijn.

Voordelen:

Google zal de e-mails die u verzendt via zijn SMTP-server opslaan en doorsturen. Zodat u snel al uw verzonden e-mails op de servers van Google kunt lokaliseren en er een back-up van kunt maken. Als u ook uw Google Apps- of Gmail-account wilt gebruiken voor uw inkomende e-mail, kunt u al uw e-mails op één gemakkelijke en stabiele map of locatie opslaan. Bovendien maakt de SMTP-server van Google geen gebruik van poort 25 en kunt u het risico minimaliseren dat uw e-mail wordt geblokkeerd of gemarkeerd als SPAM door een ISP.

Nu zullen we het proces van SMTP-configuratie stap voor stap starten:

Vervolgens moet u uw Gmail SMTP-inloggegevens ophalen die kunnen worden gebruikt om Gmail SMTP te integreren met de Cloud-way-server.

stap 1

Log allereerst in op uw Google-account door uw inloggegevens in te voeren.
Voer uw e-mailadres in en klik op de volgende optie.
Voer nu uw inlogwachtwoord in en klik nogmaals op de volgende optie.

stap 2

Om eventuele storing bij het gebruik van de SMTP-service te voorkomen, moet u controleren of uw Google-account goed beveiligd is. Het wordt daarom sterk aangeraden om de tweestapsverificatie door Google toe te staan. Als je het al hebt toegestaan, ga dan naar stap 3.

stap 3

Welnu, er zijn vier secties in deze stap, en we gaan ze alle vier stap voor stap bespreken.

Deel I:

U moet een app-wachtwoord genereren dat vaak wordt gebruikt voor SMTP-integratie, dus ga naar de pagina Google App-wachtwoorden om een app-wachtwoord te maken.

Deel II:

Kies de app uit de vervolgkeuzelijst en selecteer 'Overig'

Deel III:

Voer een naam naar keuze in voor uw app-wachtwoord en klik vervolgens op de optie Genereren

Deel IV:

Het is raadzaam om het op te slaan voor later wanneer het app-wachtwoord wordt gevormd.

Stap 4

In deze stap zijn er 2 delen, laten we beginnen:

Deel I:

Log in op de Cloudways-portal en druk op het tabblad Servers bovenaan de menubalk en kies vervolgens uw bestemmingsserver.

Deel II:

Klik daarna op de SMTP-optie in de menubalk aan de linkerkant.

stap 5

Deel I:

Druk nu op deze vervolgkeuzelijst die u vraagt om SETUP te selecteren.Het wordt daarom aanbevolen om een optie te kiezen die zegt Uw eigen SMTP

Deel II:

. Nadat u uw eigen SMTP-optie hebt geselecteerd, ziet u nog een paar velden verderop.
. Kies Alternatief waar u wordt gevraagd om uw e-mailgatewayprovider te selecteren
• Voer smtp.gmail.com in als uw admin
. Voer als SMTP-poort 465 (SSL) of 587 (TLS) in en Postfix op de server geeft de voorkeur aan STARTTLS boven poort 465, dus het wordt aanbevolen om poort 5877 te gebruiken.
. Typ het e-mailadres van uw Gmail-account in het gebruikersnaamveld
. Voer nu in het wachtwoordvak uw app-wachtwoord in en klik op de knop Opslaan.

Zorg ervoor dat de Gmail SMTP-instellingen een verzendlimiet hebben om spam te voorkomen. Verstuur in totaal slechts 500 e-mails per dag, wat voor de gemiddelde gebruiker misschien meer dan genoeg is. In de kortst mogelijke periode kunt u meer informatie vinden op Gmail bellen. Die teams kunnen u 24x7 bereiken om u op alle mogelijke manieren te ondersteunen.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.