Menu

Service

Subtitle

Gids voor Facebook-profielfoto’s

Het berekenen van afbeeldingsformaten voor Facebook is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Ik heb ook een uitgebreidere Facebook-gids voor fotogrootte die een verscheidenheid aan verschillende plaatsen op Facebook omvat waar afbeeldingen worden gebruikt. Maar in dit geval concentreer ik me op de grootte van je Facebook-profielafbeelding.

Weergavetype Dimensies
Desktop/Laptop-webbrowser132 pixels
Smartphones128 pixels
Functietelefoons36 pixels

Facebook begon medio 2020 met het uitrollen van een nieuwe, schonere lay-out voor de desktopsite (Mark Zuckerberg had het een jaar eerder aangekondigd, maar ze namen de tijd om het uit te rollen). Het is ontworpen om het uiterlijk bij te werken en meer op de mobiele versie te laten lijken.

Bij het bekijken van uw Facebook-pagina in een webbrowser, stond de profielafbeelding links van de omslagfoto in de oude versie (nu Facebook Classic genoemd). De Facebook-profielfoto verschijnt nu onder de linkerbenedenhoek van de omslagfoto, met een kleine overlap in de nieuwe stijl.

Het is omgeven door een witte membraanlijn die automatisch wordt aangebracht en die u niet kunt verwijderen of aanpassen.

Het goede nieuws is dat je geen cirkelvormige afbeelding hoeft te uploaden, wat het moment kan zijn om je voor te bereiden. U kunt in plaats daarvan elke gewone rechthoekige of vierkante afbeelding gebruiken. Wanneer uw afbeelding wordt weergegeven, wordt deze bijgesneden tot een cirkel, ongeacht de vorm.

Weergaveformaten voor Facebook-profielfoto’s

Webbrowser voor desktop- en laptopcomputers. In een typische paginaweergave, zoals wanneer iemand naar uw profiel kijkt, wordt deze weergegeven als een cirkel met een diameter van 132 pixels in een desktopwebbrowser. Dat is iets kleiner dan het Facebook Classic-formaat van 170 pixels.

telefoons. De grootte van de profielfoto die op mobiele telefoons wordt weergegeven, is afhankelijk van het telefoonmodel. Het verschijnt als een cirkel met een diameter van 128 pixels op moderne smartphones. Het verschijnt met een diameter van 36 pixels op eerdere telefoons.

Als je een foto kiest om als profielfoto te gebruiken, kun je het brandpunt verplaatsen (ervan uitgaande dat het niet vierkant is) en in- en uitzoomen (zolang het de minimale resolutie overschrijdt).

De profielafbeelding die naast je naam wordt weergegeven in opmerkingen en berichten in de tijdlijn, is dezelfde afbeelding, maar is verkleind tot een diameter van 40 pixels.

Maatvereiste voor Facebook-profielfoto

Het is onwaarschijnlijk dat u een probleem zult hebben met afbeeldingsformaten omdat het zo klein is. Het zou in orde moeten zijn zolang je afbeelding op zijn minst minimaal 170 pixels breed is (wat vrij weinig is).

Een webbrowser gebruiken, een Facebook-profielfoto toevoegen of wijzigen

Ga naar je hoofdpagina zodra je bent ingelogd op je Facebook-account. Plaats de muisaanwijzer op het kleine camerapictogram rechtsonder op je profielfoto en er verschijnt een link ‘afbeelding wijzigen’.

Je kunt dan kiezen uit je reeds geüploade foto’s of iets nieuws om te posten.

U kunt het deel van de afbeelding dat u wilt gebruiken, verplaatsen nadat het is geüpload. Om het ronde gedeelte te gebruiken, sleept u het eenvoudig naar de regio die u wilt gebruiken.

De cirkel blijft stilstaan, maar de achtergrond verandert.

Als u wilt inzoomen, gebruikt u de onderste schuifregelaar:

Klik op de blauwe OPSLAAN-knop als je klaar bent.

Facebook Klassiek versus. Nieuwe lay-out

Facebook begon medio 2020 met het uitrollen van zijn nieuwe ontwerp. Omdat het een incrementele lay-out is, zullen bepaalde gebruikers deze als eerste zien. Voorlopig kunt u terugkeren naar de oorspronkelijke lay-out, genaamd Facebook Classic.

Het plaatsen van een profielafbeelding is een meer gestroomlijnd proces. In vergelijking met het uploadvenster voor profielfoto’s van Facebook Classic is dat een mooie manier om te zeggen dat sommige functies ontbreken. Voorlopig althans – deze kunnen later gemakkelijk worden toegevoegd. Dit zijn de bijzonderheden:

  • sla de bijsnijdlink over
  • Gebruik de knop Bewerken om filters toe te passen.
  • Maak een eenmalige knop

Maar tijdens deze overgangsperiode kunt u terugkeren naar Facebook Classic en toegang krijgen tot deze functies. Dus ik laat deze er voorlopig in.

Door de knop Bewerken onder de afbeelding te selecteren in het uploadvak voor Facebook Classic-profielfoto’s, kunt u enkele eenvoudige aanpassingen aan de afbeelding maken, zoals het toepassen van filters of tekst.

Je ziet een pop-up zoals deze, waar je filters kunt toepassen of tekst of stickers kunt toevoegen via het menu aan de linkerkant. Als je wilt, kun je ook ALT-tekst opnemen, wat handig is voor mensen met een tekenbeperking die schermlezers gebruiken.

Er is nog één ding dat je kunt doen om de profielfoto tijdelijk te laten zien. Dit is handig als u uw steun voor een goed doel wilt tonen, een speciale gelegenheid wilt vieren of de boel een beetje wilt opschudden.

Ga hiervoor naar linksonder en klik op de knop Tijdelijk maken.

U kunt de lengte selecteren waarvoor de tijdelijke profielfoto wordt weergegeven voordat u vanuit de pop-up terugkeert naar de originele foto.

U zult merken dat er een link “Sla bijsnijden” is in de bovenstaande schermafbeelding. In het uploadvenster voor profielfoto’s van de nieuwe lay-out is die optie niet langer toegankelijk.

dingen om te weten

Als je profielfoto op Facebook wazig wordt nadat je hem hebt verkleind, probeer dan een afbeelding te uploaden die twee keer zo groot is als de verkleinde afbeelding. Als u met een probleem wordt geconfronteerd, kunt u voor de onmiddellijke oplossing contact opnemen met onze Facebook Bellen en kunt u uw probleem oplossen.

Go Back

Comment