Menu

Service

Subtitle

Hoe Amazon Fire TV Stick op wifi-netwerk aan te sluiten

Uw Fire TV verbinden met internet is een must voor een geweldige tv-kijkervaring. In sommige situaties kunt u echter mogelijk niet de volledige kijkervaring krijgen omdat de Amazon Fire Stick geen verbinding kan maken met een Wi-Fi-netwerk. Houd rekening met het volgende voordat u aan de oplossing gaat werken:

• Het wachtwoord van uw Amazon-account is anders dan uw Wi-Fi-wachtwoord.
• Case is erg belangrijk als het om wachtwoorden gaat.
• Het is mogelijk dat u verkeerde wachtwoorden gebruikt. U controleert de karakters en cijfers dubbel op nauwkeurigheid. Het is ook handig om de status van uw wifi te controleren. Als u dat doet, krijgt u een goed resultaat.

Vergeet niet te controleren of uw router of modem voldoet aan de Fire TV-apparaatspecificaties. U kunt het laten werken als u dit nuttige advies opvolgt.

Gebruik om te beginnen de WPS-knop of uw persoonlijke pincode om verbinding te maken met het netwerk. Deze procedure is van toepassing op zowel uw modem als router. Daarna kiest u de optie Instellingen, gevolgd door de optie Netwerk. Druk ten slotte op de WPS-knop om ervoor te zorgen dat de procedure is voltooid.

Wat als u een IP-adres gebruikt?

En als u een IP-adres gebruikt, kunt u de oplossing meteen voltooien. Hoe doe je het? Wanneer je de optie Netwerk kiest, ga je eerst naar het menu Instellingen. Vervolgens kies je voor de keuze Kiezen. Vanaf hier verschijnt een pagina met uw IP-adres.

U kunt ook de internet- of wifi-verbinding controleren

Wanneer de Amazon Fire TV geen verbinding met wifi kan maken, is dit vaak te wijten aan een netwerkverbindingsprobleem. U moet ervoor zorgen dat uw internetverbinding actief en betrouwbaar is. Op deze manier zullen er geen problemen zijn met uw wifi-verbinding.

U kunt dit doen door de volgende stappen te volgen:

• Je gaat naar Instellingen en vervolgens Netwerk, die je kunt zien in het tv-menu. Vervolgens gebruik je je afstandsbediening om op Play of Pause te drukken.

U kunt ervoor zorgen dat u de volgende resultaten ziet, zoals:

• De internetverbinding op de computer die u gebruikt, is actief en stabiel.
• U moet er zeker van zijn dat het gebruik van de Amazon Fire Stick geen problemen oplevert.

Controleer de instellingen van uw apparaat

It would be ideal if your Wi-Fi link was free of interference. A weak signal can be caused by objects that are not part of the setup. Make sure that your Amazon Fire Stick isn’t hidden away in a drawer. By positioning the Amazon Fire TV away from other devices or equipment, you can reduce interference.

Hoe zit het met de Fire TV-apparaten?

U kunt een adapter of een extender gebruiken om uw wifi-verbinding te versterken. Het blijkt een veilig hulpmiddel te zijn om uw wifi-verbinding uit te breiden. U moet uw Fire TV echter eerst opnieuw opstarten voordat u deze gebruikt. U kunt een soortgelijk proces volgen met uw modem of router. Lukt het nog steeds niet, neem dan contact op met Amazon bellen.

Go Back

Comment