Menu

Service

Subtitle

Hoe Videogesprekken voeren met Skype op iPhone en iPad

Met Skype kunnen iPhone- en iPad-gebruikers videogesprekken voeren en de persoon aan de andere kant van de videoverbinding kan op elk platform zijn, inclusief iOS, Android, Windows en Mac. Lees verder als je wilt ontdekken hoe je videogesprekken kunt voeren met Skype vanaf je iPhone of iPad.

Skype is al heel lang beschikbaar als videochatservice en is een van de meest populaire, maar voor sommige gebruikers kan het nu belangrijker zijn dan ooit tevoren. Omdat veel mensen de buitenwereld vermijden tijdens quarantaine om veilig te blijven, kun je videochatten gebruiken om contact te houden met dierbaren en zelfs thuis te werken. Populaire videobeldiensten zoals Skype, die beschikbaar zijn voor iPhone, iPad, Mac, Windows, Android en Linux, maken dit bijzonder eenvoudig.

Skype kan worden gebruikt om te communiceren met vrienden en familieleden, maar ook om deel te nemen aan online vergaderingen terwijl u thuis werkt. Wil je het een kans geven? Lees dan verder om erachter te komen hoe je videogesprekken voert met Skype op je iPhone of iPad.

Hoe Videogesprekken voeren met Skype op iPhone

Ga eerst en vooral naar de Apple App Store en download de officiële Skype voor iPhone-app. Om te kunnen bellen via Skype heb je een Microsoft-account nodig. Dus om aan de slag te gaan met videobellen op je iOS-smartphone, volg je gewoon de onderstaande stappen.

1. Open de Skype-app op je iPhone.
2. Tik op "Aanmelden of maken" om u aan te melden bij Skype met uw Microsoft-account.
3. Als uw contacten niet automatisch verschijnen wanneer u zich aanmeldt en naar het hoofdmenu van de app gaat, raakt u "Contacten synchroniseren" aan. Tik vervolgens in de rechterbovenhoek van het menu op het "kladblok"-pictogram om een nieuwe chat te starten.
4. Zoals aangegeven in de onderstaande schermafbeelding, selecteert u de optie "Nieuwe oproep".
5. U kunt nu door uw contactenlijst gaan en de persoon kiezen met wie u wilt videochatten. U kunt ook zoeken naar iemand die zijn of haar Skype-gebruikersnaam als alternatief gebruikt. Selecteer "Bellen" in het vervolgkeuzemenu.
6. Wat de laatste stap betreft, tik op "Video-oproep" om de Skype-oproep te starten.

U weet nu hoe u Skype kunt gebruiken om uw vrienden, familie en collega's te videobellen. Is het niet heel eenvoudig en duidelijk?

Op dezelfde manier kunt u groepsvideogesprekken voeren door meerdere personen uit uw contactenlijst te selecteren en op de belknop te drukken. Door dit te doen, zal Skype onmiddellijk een nieuwe groepschat voor u maken, die u kunt gebruiken voor toekomstige discussies. Groepsvideoconferenties kunnen heel nuttig zijn voor het uitvoeren van werkgerelateerde activiteiten.

Microsoft heeft een nieuwe functie aan Skype toegevoegd, genaamd "Meet Now", die toegankelijk is via het gedeelte Nieuwe chat van de app. Gebruikers die geen Skype-account hebben, kunnen nu deelnemen aan uw groepsvideogesprek. U hoeft de Skype-app niet eens te downloaden als u een desktop of laptop gebruikt, omdat de uitnodigingslink u naar de webclient brengt.

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van Skype is de platformonafhankelijke compatibiliteit; in tegenstelling tot Apple's FaceTime, kan het worden gebruikt op Android, Windows en andere apparaten met een webbrowser. Als gevolg hiervan kunt u communiceren met uw vrienden en familie, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Als u en de meeste van uw contacten echter Apple-apparaten hebben, is FaceTime op de iPhone en iPad eenvoudig en aanbevolen, en u kunt zelfs FaceTime-groepsvideochatten doen.

Ben je op zoek naar een andere manier om te videobellen? Je kunt verschillende concurrerende services uitproberen, zoals Google Hangouts, Google Duo, Snapchat en WhatsApp, om er maar een paar te noemen. Al deze diensten zijn platformonafhankelijk en kunnen worden gebruikt om contact te houden met familie en vrienden terwijl u in het buitenland bent. Het opzetten van en deelnemen aan Zoom-bijeenkomsten, die maximaal 100 deelnemers ondersteunt, is een andere keuze voor videoconferenties als u grote virtuele bijeenkomsten wilt houden.

We hopen dat het je gelukt is videobellen met Skype te gebruiken op je iPhone en iPad. Als je niet tevreden bent met deze stappen, neem dan contact op met Skype bellen.

Go Back

Comment