Menu

Service

Subtitle

8 meest effectieve tactieken om uw oude/dode Facebookgroep weer aan de gang te krijgen

Als je een slapende Facebook-groep (of het nu van jezelf of van iemand anders is) nieuw leven wilt inblazen, is dit het moment om dat te doen.

Facebook heeft zojuist aangekondigd dat het in de nabije toekomst groepen zonder beheerders zal archiveren. Het doel is om groepen veilig te houden, te voorkomen dat desinformatie zich verspreidt en schadelijke inhoud te verminderen.

Is dat niet genoeg reden om aan de slag te gaan?

In deze tutorial laat ik je zien hoe je de beste tactieken gebruikt om van een stille Facebook-groep een conversatie-krachtpatser te maken.

Om dezelfde reden heb ik onlangs de power-admins van onze Facebook-groep, Growth, and Monetization for Facebook Community Admins, gevraagd of ze ooit een slapende Facebook-groep nieuw leven hadden ingeblazen en welke methoden ze gebruikten.

En de reacties waren erg informatief! Onderzoek ze zelf.

In dit artikel heb ik ze allemaal voor je verzameld en besproken.

Je zou dus kunnen zeggen dat ik alle kennis die ik nodig had rechtstreeks uit de mond van het paard kreeg.

Ter info: een paar van deze beheerders hebben niet alleen een slapende groep nieuw leven ingeblazen, maar er ook een winstgevende onderneming van gemaakt. (Er is een reden waarom ze power admins worden genoemd!)

Advertisement
 

Het enige dat u nu hoeft te doen, is deze plannen uitvoeren en zo effectief mogelijk uitvoeren.

Maar voordat ik je vertel hoe je een dode Facebook-groep kunt reanimeren, wil ik je eerst uitleggen wat een dode Facebook-groep is en waarom deze dood kan zijn.

Dus, zonder verder oponthoud, laten we meteen aan de slag gaan!

Wat is de betekenis van een DEAD Facebook-groep?
Een Facebook-groep die lange tijd (laten we zeggen meer dan 6 maanden) geen activiteit heeft gehad, wordt als dood beschouwd. Vanwege zijn aard staat het ook bekend als een stille groep.

Waardoor sterft een Facebook-groep?

Wanneer de administratie, moderators en leden van een Facebook-groep stoppen met posten, kan de groep stil worden en uiteindelijk sterven.

Wanneer leden denken dat ze niets uit een organisatie halen, stoppen ze met hun betrokkenheid.

Beheerders en moderators stoppen daarentegen met posten in een groep om een van de volgende redenen:

 1. De beheerder ging over op een nieuwe hobby en verloor zijn interesse in de groep.
 2. Er is geen conversatie-driver in de community omdat de beheerder en moderator uit elkaar zijn gegaan (misschien vanwege een ruzie).

Om elk van deze redenen zijn er twee mogelijkheden:

 • De beheerder en moderator(s) van de groep zijn nog steeds aanwezig.
 • De beheerder en moderator(s) hebben de groep verlaten.

Voor uw gemak zal ik de voorbeelden herhalen.

 • Omdat de beheerder niet geïnteresseerd is in de groep, is deze overleden. Echter, de beheerder en moderator(s) blijven.
 • Omdat de beheerder niet geïnteresseerd is in de groep, is deze overleden. En de beheerder en moderator(s) zijn er niet meer bij betrokken.
 • Als gevolg van het uit elkaar gaan van de beheerder en moderator(s), stierf de groep. Ze zijn echter allebei nog steeds lid van de groep.
 • Als gevolg van het uit elkaar gaan van de beheerder en moderator(s), stierf de groep. En geen van beiden maakt er meer deel van uit.

Nu ik verschillende situaties voor je heb uiteengezet, moet je eerst bepalen tot welk scenario je behoort voordat je begint met het proces om de dode groep nieuw leven in te blazen.

Advertisements
REPORT THIS AD

8 bewezen manieren om een slapende Facebook-groep nieuw leven in te blazen
Wat ervoor zorgde dat je Facebook-groep in de eerste plaats stierf, deze tactieken zullen je natuurlijk helpen om het nieuw leven in te blazen.

Als je in het eerste of derde scenario valt, d.w.z. wanneer de beheerder en moderator(s) geen lid meer zijn van de groep, kun je ervoor kiezen om de eerste stap over te slaan en meteen naar de tweede te gaan. Dat is alles.

Dus laten we dit feest beginnen.

 1. Praat met de beheerders en moderators om alles te weten te komen over de groep.

Eerst en vooral moet je een duidelijk begrip hebben van de geschiedenis van de groep. En wie kan je er beter over vertellen dan de voormalige admin(s) en moderator(s)?

Neem contact met hen op en leer alles over:

 1. Waarom heeft de beheerder van de groep het in de eerste plaats gemaakt?
 2. Welke onderwerpen vonden de leden het leukst om te bespreken?
 3. Wie waren de belangrijkste bijdragers van de groep?
 4. Waarom verdween de stoom van de groep en werd het stil in de kamer?

Je moet pas naar het volgende niveau gaan als je al deze vragen hebt beantwoord. Simpelweg omdat je geen contentstrategie kunt bouwen als je het achtergrondverhaal niet kent. Zelfs als je dat doet, kom je nergens.

 1. Neem alle eerdere berichten van de groep grondig door.

De logica is duidelijk. Je leert over de geschiedenis van de groep en kunt de soorten berichten identificeren die eerder zijn geplaatst, of ze enige aandacht trokken en, zo ja, of ze bevredigend waren.

Advertisements
REPORT THIS AD

Als u dergelijke berichten tegenkomt, moet u er een mentale notitie van maken. Was het een vraag, een foto of een video die zoveel aandacht trok? Beantwoord deze vraag en gebruik dat formaat in je contentplan.

Ik raad aan om hier minimaal 7-10 dagen aan te besteden, omdat je geen contentstrategie kunt ontwikkelen die hen dezelfde waarde oplevert, tenzij je elk klein detail kent over de leden en de waarde die ze van de groep krijgen via de contentsoort (indien niet meer).

Maar houd er rekening mee dat we hier richting het laatste gaan!

 1. Maak contact met de topbijdragers van de groep.
  Je ziet de beste bijdragers terwijl je door elk bericht in de groep gaat. Wees niet bang om contact met hen op te nemen; ze kunnen je een diepgaand overzicht van de groep geven, vooral als er geen beheerder of moderator is.

Stel dus al uw vragen en vergeet niet de volgende vragen beantwoord te krijgen:

 1. Waarom is de groep in de eerste plaats gevormd?
 2. Welke waarde bood de beheerder aan de groep en hoe deed hij dat?
 3. Wat was het aan die persoon dat ervoor zorgde dat ze deel wilden uitmaken van de groep?
 4. Op wat voor soort berichten reageerde die persoon (en de meeste anderen) graag?
 5. Wat bracht de groep ertoe om in slaap te vallen?

Het maken van een contentplan is een fluitje van een cent als je deze vragen hebt beantwoord.

 1. Behoud het originele thema of bedenk een nieuw thema.

Als je de berichten van de groep doorleest, zie je een patroon.

Advertisements
REPORT THIS AD

Als het bijvoorbeeld een voedselgroep is, kun je leden observeren die zich bezighouden met een paar specifieke soorten berichten, zoals memes. Of er kan een reeds bestaand onderwerp zijn, zoals leden en beheerders die beide over straatvoedsel schrijven. (Omdat dat destijds de bedoeling van de beheerder was)

Nu wil je je misschien alleen op dat thema concentreren en van daaruit verder gaan.

Je kunt er ook voor kiezen om iets nieuws aan te bieden. Ik geniet van het delen en bespreken van zowel gastronomische als straatgerechten.

Maar zorg ervoor dat uw leden er ook van genieten. Kortom, u moet een evenwicht vinden tussen wat uw leden willen en wat de visie van uw gemeenschap is. Het moet een win-winsituatie zijn voor alle betrokken partijen.

 1. Herlancering en rebranding

Nu je de geschiedenis van de groep hebt bestudeerd, een thema hebt gekozen en hebt ontdekt wat de leden van de groep het leukst vinden, is het tijd om het nieuws over je groep te verspreiden in de feeds van bestaande leden.

Begin met rebranding. Wijzig de omslagfoto van uw groep en begin met het toevoegen van inhoud die uw leden leuk zullen vinden.

Het advertentiemateriaal van uw bericht moet in het oog springen en zeer boeiend zijn. Ze zouden in een fractie van een seconde de aandacht van uw leden moeten trekken. Want geloof me, niemand heeft meer tijd dan dat. Uw leden hebben nog zoveel andere dingen te doen in hun leven en op internet. (Gooi het er gewoon uit!)

Advertisements
REPORT THIS AD

Verwacht van leden dat ze contact met je opnemen na het eerste bericht dat je in lange tijd plaatst. Het duurt een paar dagen en verschillende posts voordat ze merken dat de groep weer actief is en er verbinding mee maken.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat uw berichten constant nuttig voor hen moeten zijn. Want dat is de enige manier om vertrouwen te winnen in de gemeenschap van een vreemde. Leden en dialogen vormen de basis van een gemeenschap zoals die is.

Als u bijvoorbeeld een voedselgroep heeft, kunt u beginnen met het plaatsen van beoordelingen van verschillende plaatsen en voedingsmiddelen met een aantal echt in het oog springende foto’s. Kijk eens naar deze, waarin een lid vertelt over zijn ervaring in het Comorin-restaurant en fantastische foto’s geeft.

Als mensen dit bericht in hun feed tegenkomen, wie wil er dan niet stoppen met scrollen?

Leden zullen zich bezighouden met uw inhoud zolang deze uniek en waardevol voor hen is. Verder kun je je vrienden uitnodigen voor de groep, en zij zullen je helpen bij het starten van gesprekken.

Daarnaast is dit het moment om helemaal los te gaan met je materiaal. Experimenteer met verschillende formaten voor je berichten. Bekijk wat werkt en wat niet op dit moment. Doe wat je de meeste betrokkenheid oplevert en doe het vaker.

U zult ongetwijfeld profiteren van onze blog over 25 zeer effectieve ideeën voor betrokkenheid bij Facebook-groepen.

 1. S nieuw contact met uw leden.

Je bent misschien een paar leden tegengekomen die betrokken zijn bij al je berichten. Ja,

Advertisements
REPORT THIS AD

Het is tijd om een gesprek met hen aan te gaan en een relatie op te bouwen. Betrek ze bij relevante gesprekken en uit uw bezorgdheid en bereidheid om hen te helpen. Omdat zij degenen zijn die je stad vooruit helpen.

Moedig ze aan om lid te worden van de groep en te posten. Reageer op hun berichten en opmerkingen. Laat ze zich waardevol en speciaal voelen door ze te waarderen. Dat is tenslotte waar mensen naar verlangen.

Kijk eens naar dit bericht, waarin Mohit Mahajan, de beheerder van Plates2Miles, reageert op een bericht van zijn gebruikers. Na vijf maanden lockdown vertelt het lid hoe ze het leuk vond om met haar vriendjes (die ook lid zijn van de organisatie) op haar post uit te gaan.

PS Mohit is een van de beheerders die van een slapende Facebook-groep een bloeiend bedrijf hebben gemaakt. Wil je er meer over weten, ga dan naar deze blog.

 1. Mensen eruit filteren

Na een maand of twee regelmatig posten in de groep, zul je merken dat sommige leden stille toeschouwers zijn. Overweeg ze uit de groep te filteren en te verwijderen.

Je kunt hetzelfde doen door een bericht te maken waarin staat:

‘We zullen binnenkort de stille leden van de groep verwijderen.’ Like of reageer op dit bericht als je een van hen bent en er deel van wilt uitmaken.”

Je zult leden ontmoeten die niet veel interactie hebben, maar het leuk vinden om op deze manier deel uit te maken van de groep. Voor de rest zul je wat tijd moeten besteden aan het doorzoeken van alle ledenprofielen. Verwijder eventuele valse profielen zodra u ze opmerkt.

Advertisements
REPORT THIS AD

Ja, het is een ingrijpend proces. Een alternatief is er momenteel echter niet. Je kunt de steun van je moderators inroepen, maar als je een eenmansleger bent, kun je je groep in een paar uur over meerdere dagen opschonen.

 1. Nodig nieuwe mensen uit om mee te doen.

Omdat je mensen uitroeit, is dit het ideale moment om wat nieuw bloed in je gemeenschap te brengen. U kunt hetzelfde doen door wedstrijden te organiseren met een open uitnodigingsbeleid.

Dit is een geweldige methode om uw leden betrokken te houden en tegelijkertijd nieuwe bezoekers aan te trekken.

Andere manieren om uw community uit te breiden zijn onder meer:

 1. Organiseer een speciaal programma voor de meest enthousiaste leden van uw groep.
 2. Interactie met andere gespecialiseerde gemeenschappen.

Bekijk onze blog over 16 waanzinnig eenvoudige manieren om je Facebook-groep te ontwikkelen voor meer informatie over elk van hen, evenals andere strategieën om je Facebook-groep op te bouwen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het allemaal draait om het toevoegen van waarde aan uw leden. Hoe meer u het doet, hoe meer uw leden erbij betrokken raken en uw groep zich begint te ontwikkelen.

Advertisements
REPORT THIS AD

Er is nog één ding. Geef niet op, wees geduldig en werk hard. Want dat is wat management inhoudt.

Dat is all.

Laat me alsjeblieft weten hoe deze strategieën voor jou hebben gewerkt. Ook als je ideeën hebt voor aanvullingen op deze lijst, of voor meer informatie, neem dan contact op met onze Facebook bellen.

 
 

Go Back

Comment