Menu

Service

Subtitle

Amazon Fire TV Stick maakt geen verbinding met wifi – wat te doen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw Amazon Firestick TV niet aan uw draadloze netwerk kunt koppelen. Gelukkig was het gemakkelijk om het probleem te identificeren dat de Wi-Fi-verbindingsproblemen veroorzaakt.

1) Start uw FireStick-apparaat opnieuw op

Het wordt aanbevolen dat u de fysieke configuratie van uw Firestick-systeem controleert voordat u het opnieuw opstart. Het is mogelijk dat iets het draadloze signaal verstoort, waardoor je geen verbinding kunt maken met je Amazon Firestick.

we hebben alles uitgelegd als Amazon Fire TV Stick geen verbinding maakt met wifi – wat te doen? Mocht je nog steeds problemen hebben neem dan contact met ons op via
Amazon telefoonnummer.

Het wordt aanbevolen dat u de fysieke configuratie van uw Firestick-systeem controleert voordat u het opnieuw opstart. Het is mogelijk dat iets het draadloze signaal verstoort, waardoor je geen verbinding kunt maken met je Amazon Firestick.

Als uw televisie in een gesloten kast staat, kunt u ook signaalproblemen krijgen. Probeer uw Fire TV-apparaat uit de buurt van andere elektronische apparaten te houden, anders kunt u periodieke onderbrekingen tegenkomen. Er zijn twee manieren om uw Firestick opnieuw op te starten.

a) Fysieke herstart

Om uw Firestick-eenheid fysiek opnieuw op te starten, moet u deze eerst loskoppelen van de voedingsbron en vervolgens opnieuw aansluiten. Wanneer u de Firestick-eenheid weer aansluit, komt deze binnen ongeveer 2-3 seconden online.

b) Gebruik Remote om opnieuw op te starten

In tegenstelling tot een fysieke herstart, is het herstarten van het Firestick-systeem met de afstandsbediening veel handiger. Om uw computer opnieuw op te starten met een firestick-afstandsbediening, houdt u gewoon de afspeel- of pauzeknop en de selectietoetsen ingedrukt totdat uw apparaat opnieuw wordt opgestart.

2) Controleer uw wifi- en internetverbinding

Het is mogelijk dat u dit probleem ondervindt omdat uw internetverbinding thuis niet goed werkt. Controleer de netwerkstatus met behulp van een ingebouwde tool. Het enige wat u hoeft te doen om uw Wi-Fi-netwerk te controleren, is naar Instellingen> Netwerk> Druk op Afspelen of Pauze te gaan.

3) Start uw router of modem opnieuw op

Als je nog steeds problemen ondervindt met je Amazon Fire Stick, probeer dan dit probleem op te lossen door je router of modem opnieuw op te starten.

a) Schakel uw router uit

Druk om te beginnen op de aan / uit-knop om uw router uit te schakelen en wacht vervolgens minimaal 30 seconden voordat u deze weer inschakelt. U kunt de adapter ook uit het stopcontact halen.

b) Schakel het weer in

Nadat de periode van 30 minuten is verstreken, start u de router opnieuw op en wacht u tot de verbinding is opgebouwd. Het is mogelijk dat u iets langer moet wachten voordat het volledig is ingeschakeld. Breng een draadloze verbinding tot stand voordat u deze met internet verbindt.

Verbind de Firestick opnieuw met het draadloze netwerk nadat uw modem of router opnieuw is opgestart en verbinding heeft gemaakt. Als u zowel de router als de modem gebruikt, moet u eerst de modem inschakelen en daarna de router.

4) Vergeet de router en breng de verbinding opnieuw tot stand

Als u geen verbinding kunt maken met een netwerk, moet u het project verlaten. Dit zal u helpen bij het oplossen van de netwerkproblemen. Dit komt enigszins in de buurt van het resetten van het programmaniveau.

Daarna zorgt het verbinden van de Firestick met het draadloze netwerk voor een nieuwe link. De procedures om het draadloze netwerk te vergeten, worden hieronder beschreven.

a) Navigeer naar Instellingen

Ga naar het instellingenmenu met uw Firestick-afstandsbediening en kies vervolgens de netwerkoptie.

b) Kies uw netwerkoptie

Zoek het netwerk dat u wilt vergeten en druk op de knop van Menu voor meer opties. De menuknop wordt weergegeven door 3 horizontale lijnen die ook wel het hamburgersymbool worden genoemd.

c) Vergeet het netwerk

Selecteer de optie om het netwerk te vergeten en bevestig hetzelfde door op de knop Selecteren te drukken.

Selecteer de optie om het netwerk te vergeten en bevestig hetzelfde door op de knop Selecteren te drukken.

5) Wachtwoordproblemen

Er is een kans dat u problemen ondervindt bij het verbinden vanwege een wachtwoordfout. Als dit gebeurt, wordt de aanmeldingsfout op het televisiescherm weergegeven. Houd er rekening mee dat wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn om wachtwoordproblemen te voorkomen.

Als u het wachtwoord dat u heeft opgeslagen bent vergeten, kunt u het herstellen door op een ander scherm naar het netwerk te kijken dat u hebt opgeslagen. Als je je zelfgemaakte of kamergenoot om het geheim vraagt, zul je ontdekken wat het is.

6) Problemen met compatibiliteit

Voor Fire TV-apparaten zijn een specifieke router en modem nodig. WPA1-PSK-versleuteld, WPA-PSK open, WEP en andere geheime netwerken zijn populaire verbindingen voor de Fire TV Stick. Het ondersteunt ook G-, B- en N-routers op de 2,4 GHz-band, evenals N-, A- en AC-routers op de 5 GHz-band.

De Amazon Fire TV Stick is zonder twijfel een van de meest populaire digitale mediaspelers voor het streamen van video’s en muziek. Het is gemakkelijk te gebruiken en in te stellen. Het staat erom bekend hoogwaardige inhoud, zoals High Definition-video, rechtstreeks op de televisie van de gebruiker te leveren.

De Firestick-gebruikers zijn erg blij met het product omdat het echt goed werkt, maar soms ondervinden gebruikers Wi-Fi-verbindingsproblemen tijdens het gebruik van het product.

Dit verbindingsprobleem kan op elk moment optreden en is vooral vervelend als het zich voordoet wanneer u een film kijkt of een video streamt. Deze verbindingsproblemen zijn echter niet permanent en kunnen worden opgelost door dergelijke oplossingen te implementeren. In dit bericht leer je over verschillende methoden om Amazon Fire Stick Wi-Fi-verbindingsproblemen op te lossen.

Problemen met draadloze verbindingen kunnen zeer verergerend zijn, maar ze kunnen eenvoudig worden opgelost door de hierboven beschreven stappen te volgen. De verschillende hierboven genoemde oplossingen zijn eenvoudig te implementeren en kunnen communicatieproblemen binnen enkele seconden oplossen.

We hebben alles uitgelegd als Amazon Fire TV Stick geen verbinding maakt met wifi – wat te doen? Mocht je nog steeds problemen hebben neem dan contact met ons op via Amazon bellen.

Go Back

Comment