Menu

Service

Subtitle

Hoe de Skype-chatgeschiedenis te wissen

Wanneer u Skype gebruikt, verzamelt uw systeem veel afval in de vorm van onder meer IM’s, oproepen, sms’jes, spraakberichten en verzonden en ontvangen bestanden (vergelijkbaar met de browsegeschiedenis). Deze verzamelde gegevens worden geschiedenis genoemd en kunnen naar uw wensen worden bekeken, beoordeeld of verwijderd. Omdat geschiedenis invloed heeft op de functionaliteit van uw computer, kunt u deze het beste verwijderen om de prestaties en snelheid te optimaliseren. In tegenstelling tot een browser kunt u met Skype geen afzonderlijke items uit uw gespreksgeschiedenis verwijderen, zoals IM, verzonden/ontvangen bestanden en spraakberichten. U kunt in sommige gevallen de volledige gespreksgeschiedenis wissen of slechts een enkel expresbericht. Welke optie u ook kiest, wordt hieronder in detail beschreven. Zoek het hier op.

De hele gespreksgeschiedenis wissen: –

Stap 1: Start Skype> klik op het tabblad “Skype”> klik op “Privacy”.

Stap 2: Klik op de knop “Geschiedenis wissen” onder waar staat “Geschiedenis bewaren voor”.

Stap 3: Klik op de knop “Opslaan” om deze wijzigingen op te slaan.

Stap 4: Verlaat het paneel “Privacy-instellingen”.

Individuele berichten wissen (chat): –

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op het bericht in de IM-chatbox en selecteer “Bericht verwijderen”. Bevestig de actie als daarom wordt gevraagd.

Stap 2: Indien gewenst kunt u de oude IM’s één voor één wissen met dezelfde procedure. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het contact waarvan u de IM’s wilt verwijderen> selecteer “Oude berichten bekijken”> kies “Gisteren, 7 dagen, 30 dagen, 6 maanden en 1 jaar” als de periode. Hiermee worden al uw expresberichten met die persoon weergegeven gedurende de geselecteerde periode. Klik met de rechtermuisknop op het bericht dat u wilt verwijderen, selecteer vervolgens “Bericht verwijderen” en voltooi de bewerking.

Stap 3: Sluit alle vensters af, behalve Skype.

Als je je geschiedenis eenmaal hebt gewist, is er geen manier om het terug te krijgen. U kunt uw geschiedenisinstellingen aanpassen aan uw behoeften.

Als je problemen tegenkomt tijdens het verwijderen van je geschiedenis, bel ons dan op Skype bellen en we hebben deskundige hulp om je te helpen.

Go Back

Comment