Menu

Service

Subtitle

Hoe download en gebruik Skype voor Android-telefoons

Skype is 's werelds populairste VoIP-service (Voice over Internet Protocol) en het is waarschijnlijk de eenvoudigste methode om gratis via internet met vrienden te communiceren — via tekst, spraak (net als een telefoongesprek) of zelfs video.

Het installeren en gebruiken van Skype op uw mobiele Android-apparaat kan een beetje lastig zijn, maar we zijn hier om u stap voor stap door het proces te leiden.

Wat leer je:

• Hoe u Skype op uw Android kunt downloaden via Google Play
• Leren hoe u Skype op uw Android kunt gebruiken
• Skype-naar-Skype-oproepen en videogesprekken voeren
• Skype-naar-vast/mobiel bellen
• Hoe u uw Skype-tegoed opwaardeert om tegen lage tarieven te bellen met Skype

Wat je nodig zult hebben:

• Een compatibele Android-smartphone
• Een internetverbinding (zorg ervoor dat u bent verbonden met een Wi-Fi-netwerk in de buurt of dat het 3G- of 4G-netwerk van uw telefoon actief is)

Stap 1: Download Skype vanuit de Google Play Store

• Om aan de slag te gaan met Skype op uw Android, gaat u naar de Google Play Store en downloadt u deze. Dit is toegankelijk vanaf het startscherm van uw telefoon.
• Zoek naar ‘Skype’ en klik vervolgens op ‘Installeren’.

Stap 2: Open de Skype-app op uw mobiele Android-apparaat

U kunt Skype nu gebruiken wanneer het naar uw apparaat is gedownload. U kunt de snelkoppeling op uw startscherm openen of in de app store op 'Openen' klikken.

Stap 3: Aanmelden bij de Skype-app

Meld u aan bij uw Skype-account om te beginnen met bellen naar familie en vrienden. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in het veld 'Hier aanmelden' in.

U kunt ook op 'Account aanmaken' klikken als u dat nog niet heeft gedaan. Om je te registreren voor een Skype-account, heb je een geldig e-mailadres nodig.

Stap 4: Ga aan de slag met de Skype-app

Wanneer u uw Skype-account binnengaat, verschijnt er een pop-upbericht waarin u wordt gevraagd of u de app telefoongesprekken wilt laten voeren en beheren. Selecteer 'Toestaan' om deze stap te voltooien. Hierdoor kunt u Skypen om te bellen.

De startpagina van Skype zou nu moeten verschijnen! We zullen in de volgende fase proberen een vriend te vinden en een Skype-naar-Skype-oproep te doen.

Stap 5: Skype-naar-skype bellen met een vriend of familielid

We proberen iemand te bellen die je kent nu je de Skype-app hebt geopend. Selecteer in het hoofdscherm van Skype het adresboek (het tweede pictogram). Daarna zie je drie opties: 'Vrienden uitnodigen', 'Mensen zoeken' en 'Bots zoeken'.

Bots zijn kunstmatig intelligente software die verschillende taken kan uitvoeren, waaronder zoeken naar nieuws, websites samenvatten, games spelen en meer. U kunt op dezelfde manier met een bot praten als met een vriend: klik gewoon op de bot en begin te typen.

Om vrienden te vinden, klik op 'Vind mensen'.

U kunt de Skype-directory gebruiken om iemand die u kent op Skype te vinden door te zoeken op hun Skype-naam. Er kunnen andere accounts zijn met namen die lijken op die van u. Zoek het juiste Skype-account door in de lijst naar beneden te scrollen. Als je degene hebt geselecteerd die je wilt, klik je op de knop 'Toevoegen aan contacten'.

Met Skype kunt u zoveel vrienden en familieleden toevoegen als u wilt. Om een Skype-naar-Skype-oproep te plaatsen naar een contactpersoon in uw Skype-lijst, klikt u eenvoudig op hun gebruikersnaam en vervolgens op de belknop.

Je hebt ook de mogelijkheid om een contactpersoon aan je favorieten toe te voegen, wat een handige manier is om vrienden of familie te bereiken met wie je vaak communiceert.

Klik tijdens een Skype-naar-Skype-gesprek op het camerapictogram om over te schakelen naar een videogesprek. Dit kan op elk moment tijdens het gesprek worden uitgeschakeld.

Stap 6: Skype-tegoed kopen om Skype-naar-vaste lijnen te bellen

Het is tijd om Skype-naar-Telefoongesprekken te proberen, nu u weet hoe u Skype-naar-Skype-oproepen kunt plaatsen. Als u familieleden of familieleden heeft die in het buitenland wonen, of als u geld wilt besparen op uw mobiele telefoongesprekken, dan is dit iets waar u rekening mee moet houden.

U hebt Skype-tegoed nodig om Skype-naar-vaste lijnen te bellen vanaf uw Android-telefoon.

Klik op de optie Skype-tegoed om tegoed aan uw account toe te voegen.

• Als u geen Skype-tegoed hebt en probeert een Skype-naar-vast nummer te bellen, vraagt Skype u om beltegoed aan uw account toe te voegen. U kunt zich aanmelden voor een maandelijks Skype-abonnement of eenmalige betalingen doen om uw account op te waarderen.

• Als je veel internationaal belt, is een maandelijks Skype-lidmaatschap een goed idee. Voor dit gedeelte van de instructie is een bankpas vereist.

• Kies het bedrag aan Skype-tegoed dat u wilt toevoegen en klik op 'Doorgaan'.

• Dit gedeelte is eenvoudig als u gewend bent formulieren in te vullen. Als dat niet het geval is, klikt u gewoon op de witte vakken en begint u met het invoeren van de factureringsgegevens die aan uw bankpas zijn gekoppeld.

• Koop je tegoed en je bent klaar! We zijn nu klaar voor de volgende stap.

Stap 7: Bel naar huis met Skype

• Nu u Skype-tegoed hebt gekocht, kunt u beginnen met bellen naar vaste en mobiele telefoons. Selecteer om te beginnen het telefoonpictogram.

• Kies vervolgens het gewenste nummer (vergeet niet uw landcode te vermelden). Als je dit hebt gedaan, druk je op de belknop en hang je op als je klaar bent.
• Het is heel eenvoudig om een vast telefoonnummer aan uw contactenlijst toe te voegen. Dit is handig als u regelmatig een familielid belt. Selecteer eenvoudig 'Nummer toevoegen' en voer het vaste nummer in dat u in uw lijst wilt opnemen.

Stap 8: Uw eigen Skype-nummer verkrijgen

Tegen een bescheiden prijs kunt u uw eigen Skype-nummer hebben, dat door iedereen die nog niet op Skype is gebruikt kan worden om u te bellen. Ze kunnen dit nummer bellen vanaf hun mobiele telefoon, vaste lijn of Skype-account.

Stap 9: Skype IM gebruiken om vrienden en familie berichten te sturen

U kunt berichten naar uw Skype-contactpersonen sturen door op hun naam te klikken en een bericht te typen. Schakel over naar uw standaardtoetsenbord, voeg een emoticon of Moji toe, verzend bestanden, afbeeldingen, neem een videobericht op of deel uw locatie. Kies of u communicatie via Skype of als sms-bericht via sms wilt verzenden.

Stap 10: Uw privacy beschermen op Skype voor Android

In de Android Skype-app zijn er een paar geavanceerde instellingen om uit te kiezen. Ga naar je instellingen en selecteer 'Allow IM's from' om spam-IM's te stoppen. Selecteer dan gewoon contacten. U kunt ook uw instellingen wijzigen zodat alleen contacten u kunnen bellen.

Zorg ervoor dat het selectievakje Gerichte advertenties van Microsoft toestaan is uitgeschakeld om uw leeftijd en geslacht verborgen te houden voor het systeem voor gerichte advertenties van Microsoft.

Met al deze stappen kun je Skype voor Android-telefoon downloaden en gebruiken, als je nog steeds problemen hebt, kun je contact opnemen met Skype bellen.

Go Back

Comment