Menu

Service

Subtitle

Hoe Een PayPal-betaling annuleren en een terugbetaling krijgen

Bij het doen van een online betaling moet u voorzichtig zijn. Het kan moeilijk zijn om een terugbetaling te krijgen als het geld naar een onverwachte ontvanger is gestuurd. In dit bericht laat ik je zien hoe je kunt voorkomen dat je foutieve betalingen doet op Paypal en hoe je deze kunt annuleren. Als u iemand het verkeerde bedrag stuurt of de verkeerde persoon betaalt, moet u de transactie annuleren.

Als u een transactie wilt annuleren, moet u dit snel doen. Er zijn verschillende opties voor het annuleren en terugbetalen van een lopende transactie of geld dat al is opgeëist door de ontvanger. Ik heb alle acties op een rij gezet die u moet ondernemen om uw betaling te annuleren en uw geld terug te ontvangen als dit nog mogelijk is. Laten we daar eens naar kijken.

Voorwaarden waarmee de afzender Paypal-betaling kan annuleren

Laten we doen alsof je een betaling naar de verkeerde persoon hebt gestuurd. Wat zijn de voorwaarden waaronder u de betaling kunt annuleren en een terugbetaling op uw Paypal-account kunt ontvangen?

• De transactie wordt niet voltooid als het e-mailadres van de ontvanger niet is geregistreerd bij Paypal. Als u een betaling naar een onjuist ID stuurt, kunt u deze altijd annuleren en uw geld terugkrijgen.
• Ten tweede wordt het betalingsproces niet voltooid als de e-mail-ID niet is gevalideerd.
• Zelfs als u de transactie niet rechtstreeks annuleert, wordt het geld automatisch terugbetaald en binnen 30 dagen op uw PayPal-rekening weergegeven. De enige vangst is dat het e-mailadres van de verkeerde ontvanger niet geverifieerd en niet geregistreerd blijft. Anders wordt de betaling als voltooid beschouwd en verschijnt het geld op de rekening van de ontvanger.

Stappen om een betaling te annuleren

In plaats van te wachten op een wonder dat je geld teruggeeft, raad ik je aan om handmatige actie te ondernemen.

• Log in op uw Paypal-account
• Om de details van al uw transacties te zien, gaat u naar Activiteit bovenaan de pagina.
• Als de transactie die u wilt annuleren nog niet is geclaimd vanwege de voorwaarden die in de vorige sectie zijn vermeld, ziet u een optie Annuleren naast de betalingsactiviteit. Selecteer het door erop te klikken.
• Klik vervolgens op Betaling annuleren om de beslissing te bevestigen.
• Houd er rekening mee dat als er geen optie is om te annuleren, de transactie is voltooid en het geld al is afgeleverd bij de ontvanger.

Wat te doen als u te laat bent met het annuleren van de Paypal-betaling?

Nu zal het niet altijd van een leien dakje gaan. Het is mogelijk dat u te laat bent om te erkennen dat u de betaling naar de verkeerde persoon heeft gestuurd. Er zijn een paar dingen die je op dat moment kunt doen.

• Als u het e-mailadres kent van de persoon aan wie u de betaling ten onrechte heeft betaald, stuur hem dan een e-mail waarin u het probleem uitlegt en vraag hem het geld terug te geven. Maak screenshots van uw betalingsgegevens van die transactie om als bewijs te dienen.

• Als de eerste optie niet werkt, neem dan contact op met de klantenservice van Paypal en dien een klacht in met schermafbeeldingen van betalingen, evenals een verzoek om terugbetaling van het Paypal-account van de verkeerde ontvanger.

• Maak als extra voorzorgsmaatregel foto's van uw betalingsactiviteit en gebruik Twitter of LinkedIn om Paypal en andere relevante autoriteiten te taggen, en leg het probleem uit zodat het kan worden opgelost. Dit mag echter alleen als laatste redmiddel worden gebruikt als de autoriteiten van Paypal er te lang over doen om op uw officiële klacht te reageren.

Dus als het gaat om het annuleren van een PayPal-betaling die u aan de verkeerde persoon hebt gedaan, is dat alles wat er is. Als de e-mail-ID niet is geverifieerd en er geen betaling is geclaimd, dan heb je geluk. Volg anders deze handleiding en onderneem actie. Blijft het probleem hierna aanhouden, dan doet u er goed aan contact op te nemen met Paypal Bellen.

Go Back

Comment