Menu

Service

Subtitle

Hoe extensies toevoegen in Google Chrome?

Uw webbrowser kan worden uitgebreid met extensies voor Google Chrome. Dit kan gaan van een extensie die kortingscodes voor winkels opspoort tot een adblocker. Er zijn talloze opties en het toevoegen ervan is eenvoudig.

Adobe Flash is de enige extensie die standaard actief is. Als u echter wilt, kunt u extensies toevoegen aan Google Chrome. Houd er rekening mee dat Google door de gebruiker geïnstalleerde extensies niet langer ondersteunt, omdat de meeste op plug-ins gebaseerde services al beschikbaar zijn in Chrome.

In deze zelfstudie laat ik u zien hoe u extensies toevoegt aan Chrome.

Extensies toevoegen in Chrome

Laten we u door elke fase van het proces leiden, zodat u moeiteloos alle gewenste extensies aan uw Google Chrome-browser kunt toevoegen.

Stap 1: start de Google Chrome-browser

Op uw pc moet u eerst de Google Chrome-browser openen. Het Chrome-pictogram heeft het uiterlijk van een veelkleurige bal met een blauwe stip in het midden. Op een Mac vind je het in de map Programma’s en op een Windows-computer staat het in het menu Start.

Stap 2: Zoek het pictogrammenu met drie stippen

Klik op het pictogram met de drie stippen na het openen van de Chrome-browser. In de rechterbovenhoek van uw browservenster, bij de adresbalk, ziet u dit pictogram. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu.

Er wordt een pop-upvenster weergegeven wanneer u op het menu met drie stippen klikt. Er verschijnt een ander submenu wanneer u uw cursor over de optie “Meer tools” beweegt.

U wilt hieruit kiezen en op “Extensies” klikken.
U kunt dit ook openen door “Extensies” te selecteren in de linkerbenedenhoek van het paneel “Instellingen”.

Stap 3: Bekijk extensies en voeg ze toe

U hebt vanaf deze pagina toegang tot de Chrome Web Store om alle gewenste extensies te downloaden en om eventuele bestaande extensies te bekijken.

Open het menu “Extensies” linksboven en scrol naar beneden totdat u het pictogram “Chrome Web Store openen” ziet. selecteer het door erop te klikken.

U wordt naar de Chrome Web Store geleid, waar u nu vanuit het zoekveld naar elke gewenste extensie kunt zoeken. Voer een woord of zin in om te zoeken.

Klik eenvoudig op de extensie die u wilt installeren nadat u ernaar hebt gezocht. De startpagina voor de extensie wordt weergegeven. Klik op het blauwe pictogram “Toevoegen aan Chrome” in de rechterbovenhoek van de pagina als u die extensie wilt.

Dat is het. In Google Chrome heb je met succes een extensie toegevoegd. Herhaal deze procedure zo vaak als u wilt en voeg eventueel extra extensies toe. Vanaf de primaire extensiepagina, waar u zich nu bevindt, kunt u alle extensies beheren. Genieten van!

Voordat u de nieuwe extensie gebruikt, moet uw pagina mogelijk worden vernieuwd of krijgt u mogelijk een prompt om dit te doen.

Wat zijn extensies voor Chrome?

Chrome-extensies zijn slechts kleine softwaretoepassingen die het browsen kunnen verbeteren en aangenamer kunnen maken. Hiermee kunt u de Chrome-ervaring personaliseren en vormgeven volgens uw voorkeuren. Ze zijn gebouwd met behulp van populaire webtechnologieën zoals HTML, JavaScript en CSS.

De Chrome Web Store: wat is het?

De online winkel voor de Google Chrome webbrowser heet de Chrome Web Store. Eind vorig jaar waren er meer dan 190.000 extensies beschikbaar om te downloaden in de winkel. Vanuit deze winkel kunt u moeiteloos elke gewenste plug-in aan uw browser toevoegen.

Extensies beheren en verwijderen

Een extensie kan alleen worden gebruikt als deze is geactiveerd. U heeft volledige controle over uw extensies en kunt ze deactiveren terwijl u specifieke pagina’s op internet opent. Beide zijn eenvoudig uit te voeren en u kunt ze ook verwijderen wanneer u maar wilt.

Beheer Uw toestel

Ga naar de pagina waarop u uw extensie wilt uitschakelen en klik vervolgens op het extensiepictogram in de rechterbovenhoek van het browservenster.

In deze situatie zal elke extensie enigszins anders zijn. Ik selecteer een plug-in voor het blokkeren van advertenties voor deze les. Ik kan beslissen of ik altijd op de site wil pauzeren of alleen voor dit specifieke bezoek.

Klik op de knop die voor jou van toepassing is.

Knoppen worden mogelijk niet door alle extensies gebruikt. Schakelaars kunnen als vervanging worden gebruikt. Mogelijk ziet u ook een optie Alle instellingen in de extensie als er te veel instellingen zijn om op het scherm weer te geven. De volledige lijst met instellingen wordt dan weergegeven.

Dit is bijvoorbeeld hoe de Grammarly-extensie eruit ziet.

Ook al is elke extensie verschillend, als u erop klikt, worden alle keuzes onthuld. Houd er rekening mee dat sommige opties paginaspecifiek zijn, dus het kan zijn dat u de procedure op andere pagina’s moet herhalen.

Verwijdering van een extensie

U zult uiteindelijk extensies moeten verwijderen, maar gelukkig is dit nog eenvoudiger dan dit te doen.

Klik naast de lijst met extensies op het puzzelstukje.

Als resultaat wordt een lijst met de huidige extensies van uw browser weergegeven. Selecteer de optie Verwijderen uit Chrome door op de drie stippen te klikken naast het item dat u wilt verwijderen.

U krijgt een kleine pop-up te zien met de vraag of u het zeker weet. Daarnaast is er een selectievakje dat u kunt gebruiken om misbruik te melden. De extensie wordt verwijderd uit Google Chrome nadat u hebt bevestigd.

Als u het opnieuw wilt installeren, volgt u gewoon de vorige instructies. Houd er rekening mee dat alle instellingen die u in de extensie hebt gewijzigd, verloren gaan als u dit doet.

Andere browsers hebben vergelijkbare functionaliteit

Hoewel het de meest gebruikte webbrowser is, is Google Chrome niet de enige optie.

De meeste online browsers bieden een vergelijkbare extensiefunctie. In werkelijkheid dient Google Chrome als een paradigma voor de extensie-API’s van andere webbrowsers. De Chrome-extensie-API wordt gebruikt door Microsoft Edge, Firefox en zelfs Safari (die in 2020 werd gelanceerd).

Als gevolg hiervan hebben andere online browsers extensies die veel op elkaar lijken, zo niet identiek. Dit maakt het schakelen tussen webbrowsers eenvoudig.

Voeg vandaag nog Google Chrome-extensies toe

Het proces van het toevoegen van extensies aan uw Google Chrome-browser is eigenlijk vrij eenvoudig. De browser is zo ingesteld dat u met een paar klikken uw bestemming kunt bereiken.

De Chrome Web Store is een fantastische plek om unieke extensies voor uw browser te vinden. Bekijk hun fantastische extensies om te ontdekken welke perfect of nuttig voor u zouden zijn.

Ik hoop dat dit artikel u heeft laten zien hoe eenvoudig het is om extensies uit de Chrome Web Store aan uw browser toe te voegen. of heb je dan toch problemen neem dan contact op met onze Google bellen nederland.

Go Back

Comment