Menu

Service

Subtitle

Hoe Facebook Live in groepen te gebruiken

Heb je je ooit afgevraagd hoe je Facebook Live in groepen kunt gebruiken om je betrokkenheid te vergroten? Verschillende marketingexperts, YouTube-video’s en artikelen hebben je waarschijnlijk verteld dat het gebruik van Facebook Live je kan helpen je betrokkenheid te vergroten.

Het goede nieuws is dat het helemaal klopt. Facebook Lives heeft de hoogste betrokkenheid van alle Facebook-inhoudsformaten. Facebook Lives genereert niet alleen 6x zoveel interacties als traditionele video’s, maar ze genereren ook 10x zoveel reacties.

En als het gaat om het vergroten van het bereik van uw inhoud op Facebook, zijn opmerkingen de heilige graal. Dit zijn enkele van de redenen waarom contentproviders en beheerders van Facebook-groepen regelmatig Facebook Lives zouden moeten doen.

We zullen in dit artikel in detail bespreken hoe u Facebook Live op Facebook-groepen kunt gebruiken. We zullen ook bespreken hoe u live kunt gaan in verschillende Facebook-groepen, evenals enkele inhoudsideeën, zodat u een gestage stroom van Facebook Lives naar uw groep kunt laten stromen.

Waarom zijn Facebook-levens belangrijk? De waarde van opdagen

 

Ik wil het belang van Facebook Live benadrukken voordat we ingaan op de instructie over het gebruik ervan in groepen.

Het valt niet te ontkennen dat er tegenwoordig veel lawaai is op sociale media, met onbeperkte inhoud, hersenloos scrollen en TikTok-video’s. Dit benadrukt echter de noodzaak om aanwezig te zijn in uw gemeenschap.

Leden van uw groep zijn lid geworden omdat ze willen leren, netwerken en deel willen uitmaken van een gemeenschap waar ze om geven. Dit betekent dat een van je belangrijkste verplichtingen als Facebook-groepsbeheerder is om continu te verschijnen en de leden te bieden waarvoor ze zich hebben aangemeld.

Het is niet eenvoudig om inhoud te bedenken voor Facebook-groepen. Ik begrijp dat er momenten zijn dat je gewoon geen creatieve ideeën meer hebt. Ik zou het weten – ik heb al vier jaar mijn eigen Facebook-groep en heb vaker dan ik kan tellen zonder materiële ideeën.

Een ding dat ik echter heb geleerd, is dat soms een simpele (verrassings) Facebook Live het verschil kan maken.

Ik weet waarom sommige mensen aarzelen om live te gaan in Facebook-groepen, vooral omdat ze cameraschuw zijn. Er zijn echter tal van voordelen om live te gaan in een Facebook-groep, dus zet je verlegenheid even opzij en klik op ‘Live gaan’.

Voor sommige groepen is het nuttig om een regelmatig Facebook Live-schema aan te houden. Binnen onze privégroep Convosight hebben we wekelijks geplande Facebook Live-sessies.

Elke twee weken erkennen we enkele van de grootste Facebook-groepsbeheerders en community-ondernemers ter wereld in onze Community Leader Spotlight-serie.

Aditya, onze Head of Growth, houdt ook een tweemaandelijkse ‘Community Roundup’ Facebook Live om de beste inhoud en activiteiten in onze gesloten Facebook-groep voor communityleden onder de aandacht te brengen.

Dit soort dingen wordt meestal goed ontvangen.

We doen ook af en toe onaangekondigde Facebook Lives. Hier is een clip van onze CEO Tamanna’s Facebook Live.
Voor een verrassende en ongeplande Facebook Live was de interactie krankzinnig.

Wat is het moraal van het verhaal? Op tijd aankomen. Het wordt beloond door je publiek (en het Facebook-algoritme zal het waarderen!)

Wat is de beste manier om live te gaan in een Facebook-groep?

Ik hoop dat ik je heb overgehaald om Facebook Lives te gaan doen. Nu is het mijn verantwoordelijkheid om je te laten zien hoe je live gaat in je Facebook-groep.

1.) Klik op ‘What’s on your mind’ in je Facebook-groep. Drie puntjes (…) zijn te vinden in het gedeelte ‘Toevoegen aan je bericht’. Druk gewoon op de knop.

2.) Kies ‘Live Video’ in het vervolgkeuzemenu.
3.) Daarna wordt u naar de Facebook Live-interface geleid. Zorg ervoor dat u in de pop-up op ‘Toestaan’ klikt. Om live te gaan op Facebook, heb je toegang nodig tot je microfoon en camera.
4.) U kunt ervoor kiezen om nu live te gaan of uw Facebook Live in de linkerbovenhoek in te plannen. Het is helemaal aan jou wat je hier doet!

5.) Je hebt de mogelijkheid om een titel aan je Facebook Live toe te voegen, evenals een bijschrift. Dit is optioneel, maar er kunnen situaties zijn waarin het nuttig is. Vooral als je een Facebook Live hebt gepland of gepland. U wilt uw leden laten weten wat de Facebook-live inhoudt. Je kunt ermee wegkomen zonder hier iets te posten als het een ongeplande of onverwachte Facebook Live is. Dit is allemaal aan jou.

6.) Zorg ervoor dat uw camera en microfoon in goede staat zijn. Zorg ervoor dat je een werkende microfoon hebt en dat je camera is ingeschakeld. Facebook-levens zijn spontaan en vereisen geen hoog productieniveau. Het hebben van een goede camera (een laptopcamera of webcam kan voldoende zijn) en hoorbaar zijn zijn echter essentieel.

Bonus: ik raad Krisp ten zeerste aan als je ongelooflijk vloeiende en heldere muziek wilt die ruis en andere externe geluiden in je omgeving minimaliseert. Krisp is een AI-aangedreven app die achtergrondgeluid verwijdert en spraakhelderheid biedt die wedijvert met high-end microfoons. Het is fantastisch voor mij sinds ik het in 2019 begon te gebruiken. Ze hebben een abonnement dat helemaal gratis is.

Volg deze instructies om de Krisp-microfoon op je Facebook Live te gebruiken:

7.) Nu je klaar bent, druk je op de ‘Go Live’-knop.

Gefeliciteerd, je Facebook-groep is nu open voor het publiek!

De eerste Facebook Live kan het moeilijkst zijn, maar als je er mee begint, zal het je helpen je angsten te overwinnen, en je volgende zal ongetwijfeld beter zijn.

In uw Facebook-groep, hoe u een ‘geplande’ Facebook-live doet

Stappen 1-3 zijn vergelijkbaar met die hierboven beschreven, met uitzondering van stap 4. Kies ‘Plan een live video’ in plaats van ‘Nu live gaan’.

Dit brengt je naar een nieuwe interface, die er ongeveer zo uit zal zien:

Kopieer en plak de Stream Key in uw favoriete streaming-app volgens de instructies.

Ik zou niet aanraden om meteen geplande Facebook Lives in je Facebook-groep te doen als je niet technisch onderlegd bent. Als je er echt voor wilt gaan, bekijk dan applicaties zoals OBS en StreamYard, die tot de beste op de markt behoren en je kunnen helpen met Facebook Live-planning.

We gebruiken StreamYard bij Convosight en zijn al vele malen live gegaan met de app.

Het goede nieuws is dat de kennisbanken van deze apps duidelijke instructies bevatten over het gebruik van geplande Facebook Live in je groep, dus je zou een probleemloze ervaring moeten hebben met geplande FB Lives.

Live gaan in meerdere Facebook-groepen

U kunt StreamYard gebruiken als u meerdere Facebook-groepen heeft en tegelijkertijd live wilt gaan.

StreamYard klaart de klus en kan u helpen uw doel te bereiken om zonder de moeite live te gaan in verschillende Facebook-groepen, gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring ermee.

In de onderstaande afbeelding kun je zien dat ik twee Facebook-groepen heb toegevoegd aan mijn StreamYard-account als ‘bestemmingen’.
Ik kan beide Facebook-groepen als bestemmingen kiezen wanneer ik live ga met StreamYard, en ik kan beide groepen tegelijkertijd streamen.

Bekijk StreamYard als je moeiteloos live wilt gaan op verschillende Facebook-groepen. Afhankelijk van uw behoeften, bieden ze een verscheidenheid aan prijsalternatieven.

Een Facebook Live hosten met een groep mensen

Als je een Facebook Live wilt doen met een groep mensen vanaf je Facebook-pagina, maakt StreamYard het eenvoudig.

Op StreamYard is hier een voorbeeld van een Facebook Live met twee personen:

Zoals je kunt zien, waren Aditya en ik op de ‘backstage’ van de StreamYard Facebook Live-stream. We kunnen ook deelnemen en er een Facebook Live voor vier personen van maken binnen onze Facebook-groep.

Met StreamYard kunt u een Facebook Live doen met meerdere deelnemers binnen uw Facebook-groep. In hun betaalde abonnementen kan Facebook Live maximaal 10 deelnemers op het scherm ondersteunen, terwijl de gratis laag er maximaal 6 aankan.

Gevolgtrekking
Ik dring er bij je op aan om je eerste Facebook Live te doen nu je weet hoe je Facebook Live in groepen moet gebruiken!

De eerste is het moeilijkst, maar met een beetje vertrouwen en oefening zul je het in een mum van tijd onder de knie krijgen.

Last but not least, maak een test Facebook-groep waar je kunt testen om ‘live’ te gaan. In deze groep kunt u uw beste vrienden uitnodigen en testritten met hen plannen. Hierdoor kun je oefenen met Facebook Live in Facebook-groepen zonder risico’s te nemen.

Andere strategieën voor betrokkenheid en groei van Facebook-groepen zijn hier te vinden.

Laat het ons weten als je nog andere vragen hebt over live gaan op Facebook neem dan contact op met onze Facebook bellen Nederland. Houd ons ook in de gaten voor onze volgende blog, waarin we inhoudsideeën voor je Facebook Live binnen je community bespreken!Laat het ons weten als je nog andere vragen hebt over live gaan op Facebook neem dan contact op met onze Facebook bellen. Houd ons ook in de gaten voor onze volgende blog, waarin we inhoudsideeën voor je Facebook Live binnen je community bespreken!

Go Back

Comment