Menu

Service

Subtitle

Hoe gearchiveerde e-mails in Gmail te vinden en terug te sturen naar uw inbox?

Als je je Gmail-inbox wilt opruimen maar niets permanent wilt wissen, is de archiefoptie je beste oplossing. Wanneer u een e-mail archiveert, verdwijnt deze uit uw inbox, maar blijft beschikbaar. Hier leest u hoe u toegang krijgt tot e-mails die u eerder hebt gearchiveerd en hoe u dergelijke berichten terugzet naar uw normale inbox voor snelle toegang.

Artikelen gerelateerd aan

  • Loopt je inbox vol met spam? Hier leest u hoe u kunt voorkomen dat er een e-mailadres naar u wordt verzonden in Gmail.
  • Hoe u uw Gmail-wachtwoord kunt bijwerken
  • Hoe u een e-mail in Gmail kunt oproepen als u deze per ongeluk hebt verzonden

Het web gebruiken om oude e-mails te vinden

Het is gemakkelijk om alle e-mails die u hebt gearchiveerd te herstellen als u Gmail opent via een webbrowser. Om te beginnen, als u het zoekvak bovenaan de pagina gebruikt, zullen de resultaten alle gearchiveerde e-mails bevatten. U kunt ook de optie Alle e-mail gebruiken om al uw beschikbare e-mail te bekijken, inclusief gearchiveerde items.

Stap 1: Ga naar de website van Gmail en log in.
Stap 2: Scroll naar beneden en selecteer Meer aan de linkerkant van het scherm.
Stap 3: Klik op de knop Alle e-mail.
Stap 4: U kunt nu aan de rechterkant van de pagina door uw e-mail bladeren; het bevat alle e-mails in uw account, inclusief gearchiveerde informatie.

Mobiele apps gebruiken om gearchiveerde e-mails te vinden
U hebt nu gemakkelijk toegang tot gearchiveerde inhoud als u de mobiele Gmail-app op uw iOS- of Android-smartphone gebruikt. U kunt een zoekopdracht starten met behulp van het zoekvak dat boven uw e-mail wordt weergegeven, net zoals u op internet zou doen; het zal gearchiveerde inhoud bevatten. Anders kunt u al uw beschikbare e-mail zien, inclusief gearchiveerde inhoud, door Alle e-mail te selecteren.

Stap 1: Start de Gmail-app op uw mobiele apparaat.
Stap 2: Druk bovenaan het scherm op de Menu-knop (drie horizontale lijnen).
Stap 3: Scroll naar beneden en kies indien nodig de optie Alle e-mail.
Stap 4: U kunt nu uw e-mails op het scherm bekijken; dit omvat alle e-mails in uw account, inclusief de e-mails die zijn gearchiveerd.

Het web gebruiken om een oude e-mail over te zetten naar de inbox
Je hebt snel toegang tot alle gearchiveerde informatie in je inbox als je van gedachten verandert. Gebruik de Gmail-website en volg deze stappen om gearchiveerde e-mail terug te zetten naar je inbox:

Stap 1: Ga naar de website van Gmail en log in.
Stap 2: Zoek de e-mail waarnaar u wilt verplaatsen.
Stap 3: Vink het kleine vakje aan de linkerkant van de e-mail aan.
Stap 4: Klik op de knop Verplaatsen naar Postvak IN boven aan het scherm.

Uw gearchiveerde e-mail wordt teruggestuurd naar uw inbox voor regelmatige inzage. Als u de e-mail naar de gearchiveerde map wilt herstellen, plaatst u de muisaanwijzer er opnieuw op en klikt u op de optie Archief (afgebeeld als een klein vakje met een pijl-omlaag).

Mobiele apps gebruiken om een oude e-mail naar de inbox te verplaatsen
U kunt onderweg ook van gedachten veranderen over gearchiveerde e-mails door de mobiele iOS- en Android-apps van Gmail te gebruiken. Volg deze stappen om de gearchiveerde e-mail te herstellen naar uw inbox in de officiële Gmail-client van Google voor Android:

Stap 1: Start de Gmail-app op uw mobiele apparaat.
Stap 2: Zoek de e-mail die u wilt verplaatsen en tik erop.
Stap 3: Druk in de rechterbovenhoek op de knop Meer (weergegeven als drie verticale stippen).
Stap 4: Kies Verplaatsen naar Postvak IN in het menu.

Uw gearchiveerde e-mail wordt teruggezet in uw inbox voor regelmatige weergave. Als u de e-mail naar het archief wilt terugsturen, opent u deze opnieuw en drukt u op de knop Archief.

Houd er rekening mee dat het proces iets anders is voor iOS-apparaten. Volgens Google, hier is hoe het te doen:

Stap 1: Zoek in Alle e-mail de gewenste e-mail.

Stap 2: Tik aan de linkerkant van het scherm op het profielpictogram van de afzender.

Stap 3: Selecteer de optie Meer (drie stippen).

Stap 4: Kies of u naar Inbox of Verplaats naar > Primair wilt gaan.

E-mailarchivering versus e-mail dempen
Je hebt misschien gehoord dat de termen “een e-mail stilzetten” en “een e-mail archiveren” door elkaar worden gebruikt. Beide functies zullen berichten uit je inbox verwijderen om de zaken netjes te houden, maar gearchiveerde e-mails zullen weer verschijnen als iemand erop reageert. Gedempte berichten daarentegen blijven voor onbepaalde tijd uit uw inbox. Als u een e-mail wilt dempen, gebruikt u de web- of mobiele app als volgt:
Stap 1: Log in op uw Gmail-account.
Stap 2: Open de e-mail die u wilt dempen.
Stap 3: Klik op de knop Meer (weergegeven als drie verticale stippen). Voor internet is het van cruciaal belang dat u op de knop Meer boven aan uw scherm klikt.

Stap 4: Klik op de knop Dempen.

Deze aanwijzingen zijn van toepassing op zowel iOS- als Android-telefoons en -tablets. Het enige kleine verschil tussen iOS- en Android-apparaten is dat het Meer-symbool op iOS drie horizontale stippen is in plaats van drie verticale stippen.

Als u het dempen van een e-mailgesprek wilt opheffen, kunt u dit op internet doen door de hierboven beschreven stappen te herhalen, maar kies in stap 4 de optie Dempen opheffen. Als je wilt dat de e-mail terugkeert naar je inbox, moet je nog steeds Verplaatsen naar inbox selecteren. Als u het dempen van een e-mail opheft, wordt deze niet verplaatst naar een andere map in Gmail, dus als u deze niet handmatig verplaatst, blijft deze in Alle e-mail staan.

Al je gedempte gesprekken zijn gegroepeerd, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden in het zoekvak van Gmail door te zoeken naar ‘is: dempen’.

We hope that the techniques listed above assist you in resolving the problem. If any technical issues persist, please contact our Gmail bellen.

Go Back

Comment