Menu

Service

Subtitle

Hoe gehackt Instagram-account op iPhone of Mac in 2022 te herstellen

Dingen die u moet weten:

 • Als u toegang heeft tot uw account, wijzig dan het wachtwoord, want hierdoor kunt u geen toegang meer krijgen tot andere apparaten en krijgen hackers geen toegang tot uw account.
 • Als uw e-mailadres of telefoonnummer nog steeds aan het account is gekoppeld, kunt u nog steeds om een inloglink vragen, zelfs als de hacker het wachtwoord wijzigt.
 • Als je je account al aan Facebook hebt gekoppeld, kun je nog steeds inloggen, zelfs als de hacker je telefoonnummer en e-mailadres verwijdert.

De beveiliging van je Instagram-account is geschonden en de kans is groot dat deze wordt aangetast als je deze consequent koppelt aan vrijwel elke app en website. Zelfs als u niet aan de criteria voldoet en uw inloggegevens altijd veilig bewaart, zijn de laatste tijd veel gebruikersaccounts gehackt.

Hier leest u hoe u uw gehackte Instagram-account op een iPhone of Mac kunt herstellen als u denkt dat uw account zich in een dergelijk scenario bevindt.

 • Op voorwaarde dat je nog steeds toegang hebt tot je Instagram-account
 • Als het e-mailadres en telefoonnummer van uw account zijn gekoppeld aan uw IG-account
 • Wat moet je doen als je e-mailadres is gewijzigd door hackers?

Op voorwaarde dat je nog steeds toegang hebt tot je Instagram-account

U hoeft zich niet al te veel zorgen te maken als u kunt inloggen, zelfs nadat u bent gehackt. Gebruik de hier vermelde stappen om weer toegang te krijgen tot je Instagram-account.

1. Wijzig uw wachtwoord

Als je na diefstal nog steeds kunt inloggen op je Instagram-account, verander dan meteen het wachtwoord. Door dit te doen, logt u automatisch uit van uw account op alle apparaten behalve degene die u momenteel gebruikt. En zoals je misschien al voorspeld hebt, zal het hackers ervan weerhouden toegang te krijgen tot je account.

2. Toegang intrekken

Herinner je je de website of app waaraan je toestemming had om je Instagram-ID te koppelen? Het zal u misschien verbazen dat uw acties mogelijk hebben geleid tot het hacken van uw account. Deze websites en apps zijn vaak wolven in schaapskleren.

En nadat je ze toegang tot je account hebt verleend, gebruiken deze apps de toestemmingen die je hebt verleend om te proberen het account te hacken. Dus hoe kun je de toegang die je hen hebt gegeven wegnemen? Je moet: in de Instagram-app voor iPhone en Android:

 1. Tik op het hamburgermenu als je in je profiel bent.
 2. Selecteer Instellingen.
 3. Selecteer Beveiliging.
 4. Selecteer vervolgens websites en apps.

U moet: om te voorkomen dat websites en apps toegang krijgen tot uw Instagram-account vanuit een mobiele of desktopbrowser:

 1. de Instagram-app
 2. Selecteer bij het invoeren van uw profiel het tandwielpictogram.
 3. selecteer websites en apps.

Klik vervolgens op Toegang intrekken nadat u de apps en websites hebt gekozen waar u uw toegang wilt intrekken. Deze directe link kan worden gebruikt om de toegang tot websites en apps uit te schakelen.

Als het e-mailadres en telefoonnummer van uw account zijngronden aan uw IG-account

Zodra ze toegang krijgen, zullen hackers het wachtwoord voor uw account wijzigen. Bovendien logt het u uit van uw apparaten. Laten we echter snel de opties bekijken die we hebben om weer toegang tot uw account te krijgen voordat ze het gekoppelde e-mailadres en telefoonnummer wijzigen.

1. Vraag een Instagram-inloglink aan.

 1. Activeer Instagram en selecteer vervolgens Wachtwoord vergeten.
 2. Hulp krijgen bij het inloggen is de optie op Android. En er staat Wachtwoord vergeten in de browser.
 3. Klik op Volgende nadat u uw login, e-mailadres of telefoonnummer heeft opgegeven.

Er is een inloglink verzonden naar het bijbehorende e-mailadres of telefoonnummer, en u wordt op de hoogte gebracht. Controleer uw e-mailapp en klik vervolgens op de gedeelde link.

2. Vraag Instagram om hulp of de geheime code met behulp van de Android-app.

 1. Tik op Hulp krijgen bij het inloggen na het starten van de Instagram-app.
 2. Klik op Volgende nadat u uw login, e-mailadres of telefoonnummer hebt ingevoerd.
 3. Volgende, niet in staat om uw wachtwoord te wijzigen.
 4. Kies op dit moment een van de volgende opties:

Ik heb inderdaad een foto van mezelf op mijn account:

 1. Tik op Volgende.
 2. Voer uw wachtwoord in en tik op Volgende.
 3. Selecteer het telefoonnummer of e-mailadres en tik op Volgende.
 4. Uw e-mail of telefoon ontvangt een code die privé is.
 5. Nadat je de code hebt ingevoerd, selecteer je Bevestigen.
 6. Wacht even totdat Instagram je account verifieert.
 7. Tik op Volgende.
 8. U wordt gevraagd om uw iPhone op ooghoogte te houden. Tik op Volgende.
 9. Dien de video-selfie in en tik daarna op Verzenden.

Nee, ik heb geen foto van mezelf in mijn account

 1. Tik op Volgende.
 2. Je wordt doorgestuurd naar het Instagram-helpcentrum.
 3. Selecteer uw probleem en ga dienovereenkomstig verder.

Tik in het inlogscherm op Kan je account niet resetten. Als je Instagram al een tijdje gebruikt, moet je ervoor kiezen om het op een andere manier te proberen. Kies vervolgens de redenen waarom je de hulp van Instagram wilt en tik op Volgende.

Wat gaat u doen als uw e-mailadres wordt gewijzigd door hackers?

Als je geen geluk hebt, zullen de hackers onmiddellijk al je opties uitschakelen om je account terug te krijgen. Het e-mailadres, telefoonnummer en wachtwoord worden daarbij allemaal gewijzigd. Dus in dit geval, hoe herstel je je gecompromitteerde Instagram-account? Laten we eens kijken naar enkele van de benaderingen die we nog kunnen gebruiken.

1. Controleer het e-mailprogramma.

Je moet nog steeds je e-mailclient controleren, zelfs als de hacker de e-mail heeft gewijzigd die aan je Instagram-account is gekoppeld. Als iemand de validatie probeert te wijzigen met je Instagram-account, stuurt Instagram je een bevestigingsmail om je dit te laten weten.

Als je je Instagram-account nog niet hebt gewijzigd, kun je voorkomen dat de hacker toegang krijgt tot je e-mail door op de link in de e-mail te klikken. Het is daarom aan te raden om e-mailmeldingen op uw apparaat in te schakelen.

2. Log in met Facebook

Je kunt proberen je account terug te krijgen met die methode als je je Facebook-account hebt verbonden met Instagram.

 1. Start de Instagram-app voor Android of iPhone.
 2. Selecteer vervolgens Aanmelden met Facebook.
 3. Tik op Doorgaan wanneer het volgende pop-upvenster verschijnt.
 4. Meld u nu aan met uw Facebook-account.

U kunt deze methode gebruiken om weer toegang te krijgen tot uw account, uw wachtwoord te wijzigen en de toegang tot uw account in te trekken als de hacker uw Facebook-account niet heeft losgekoppeld. of neem voor onmiddellijke oplossing contact op met ons Instagram bellen. wij helpen 24 uur.

Go Back

Comment