Menu

Service

Subtitle

Hoe Google Earth-fout 1603 op te lossen?

Overzicht :

Wanneer ze proberen de Google Earth-applicatie op hun pc te installeren, krijgen sommige gebruikers de fout 1603. Hoe los ik het probleem op en laat ik de applicatie correct werken? MiniTool Partition Wizard presenteert in dit artikel verschillende methoden voor het oplossen van het Google Earth-probleem 1603.

Fout 1603 in Google Earth

Google Earth, voorheen bekend als Keyhole EarthViewer, is een gratis applicatie die draait op Windows, Mac OS X, Linux, Android 4.1+ en iOS 11+. Het creëert een driedimensionale afbeelding van de aarde op basis van satellietbeelden en stelt gebruikers in staat de planeet vanuit verschillende perspectieven te observeren met behulp van afbeeldingen met een hoge resolutie.

Naast de basisnavigatie van Earth bevat de desktoptoepassing van Google Earth nog een aantal andere handige en krachtige functies. Als gevolg hiervan geven veel gebruikers er de voorkeur aan Google Earth te downloaden en op hun computer te installeren om van alle functies te kunnen profiteren.

Helaas hebben verschillende gebruikers gemeld dat ze tijdens het installeren van de software op Windows 10 de fout 1603 krijgen. Het proces wordt abrupt afgebroken nadat het gedownloade installatieprogramma is gestart en er verschijnt een foutmelding: Het installatieprogramma heeft probleem 1603 aangetroffen.

Merk op dat deze fout in sommige gevallen kan worden gevolgd door een ander bericht: -1603 is de foutcode. Tijdens de installatie is er een fatale fout opgetreden. Zie Windows Installer Help (Msi,chm) of MSDN voor meer informatie.

Het blijkt dat de Google Earth-installatiefout 1603 om verschillende redenen kan optreden, maar als je last hebt van de overlast, raak dan niet in paniek. De oplossingen voor Google Earth-fout 1603 worden hieronder vermeld. Laten we meteen aan de slag gaan met onze probleemoplossing.

9 manieren om Google Earth-fout 1603 op te lossen

 1. Voer als beheerder het installatieprogramma van Google Earth uit.
 2. Breng een machtigingswijziging aan.
 3. Installeer Google Earth rechtstreeks.
 4. Verwijder eventuele resten van de eerdere Google Earth-configuratie.
 5. Verwijder eventuele tijdelijke bestanden.
 6. Los de logische fouten van de systeemschijf op.
 7. Er moeten SFC- en DISM-scans worden uitgevoerd.
 8. Schakel in het Windows-register ondersteuning voor korte bestandsnamen in.
 9. Verwijder conflicterende programma’s

Oplossing 1: Voer als beheerder het installatieprogramma van Google Earth uit.

Als Google Earth niet op uw computer kan worden geïnstalleerd, heeft het installatieprogramma mogelijk geen beheerdersrechten om toegang te krijgen tot bepaalde vereiste bestanden. Als gevolg hiervan kunt u proberen Google Earth opnieuw te installeren met beheerdersrechten.

Om het gedownloade installatieprogramma als beheerder uit te voeren, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Uitvoeren als beheerder in het contextmenu. Kijk dan of de installatie kan worden voortgezet zonder het probleem van 1603.

Oplossing 2: Breng een machtigingswijziging aan.

U moet er ook voor zorgen dat het installatiepad van Google Earth niet is vergrendeld en dat u er volledige controle over heeft. Wijzig hiervoor de machtigingsinstelling voor de doelmap met behulp van de onderstaande procedures.

Stap 1: Ga naar het pad waar u Google Earth wilt installeren. Het installatiepad is standaard C: Program FilesGoogle.

Stap 2: Klik met de rechtermuisknop op de submap van Google Earth en selecteer Eigenschappen.

Stap 3: Om machtigingen te wijzigen, gaat u naar het tabblad Beveiliging en klikt u op de knop Bewerken.

Stap 4: Vink in het pop-upvenster onder de kolom Toestaan het vakje aan voor Volledig beheer. Klik vervolgens in beide dialoogvensters op de knoppen Toepassen en OK om de nieuwe instellingen op te slaan.

Opmerking: Mogelijk moet u ook de machtigingen voor de volgende map wijzigen: C:\Windows\System32\spool\Drivers\Color.

U kunt het installatieprogramma vervolgens opnieuw openen om te zien of de installatiefout 1603 Google Earth is verholpen.

Oplossing 3: Installeer Google Earth rechtstreeks.

Als u de fout 1603 tegenkomt terwijl u probeert Google Earth te installeren voor automatisch bijwerken, kunt u uw Google Earth handmatig upgraden naar de nieuwste versie met behulp van het directe installatieprogramma.

Ga gewoon naar de Google Earth Pro-downloadpagina, vouw de lijst Download a Google Earth Pro direct installer uit en selecteer de meest recente versie van de directe installer die overeenkomt met uw OS-architectuur om te downloaden. Voer vervolgens de directe installatie uit en volg de aanwijzingen op het scherm.

U zou het installatieproces moeten kunnen voltooien zonder het Google Earth-probleem 1603 tegen te komen.

Oplossing 4: Verwijder eventuele resten van de eerdere Google Earth-configuratie.

Volgens de officiële uitleg houdt het Google Earth-probleem 1603 in dat er in de meeste gevallen al een specifieke versie van Google Earth is geïnstalleerd of dat er restanten van een eerdere installatie op uw computer staan.

Als u nieuwe Google Earth-software wilt installeren zonder de foutcode 1603 te zien, moet u eerst de bestaande verwijderen en alle restanten verwijderen. Dit is wat je moet doen.

Stap 1: verwijder alle oudere versies van Google Earth.

 1. Typ in het veld Zoeken het configuratiescherm en klik op het resultaat om het te openen.
 2. Kies een categorie om te bekijken en klik vervolgens op Programma’s > Programma’s en onderdelen.
 3. Verwijder Google Earth Pro door het te selecteren en op de knop Verwijderen te klikken.

Stap 2: Verwijder de overtollige bestanden.

Om het venster Uitvoeren te openen, drukt u op Windows + R, typt u procent programmabestanden procent en klikt u op Enter. Verwijder alle aan Google Earth gekoppelde submappen uit de geopende map. Typ vervolgens in het vak Uitvoeren procent AppData procent, klik op Enter en verwijder ook alle gerelateerde mappen in de nieuwe map.

Stap 3: Verwijder de registersleutels die ermee verbonden zijn.

Om de Register-editor te openen, opent u het venster Uitvoeren, typt u Regedit en klikt u op OK. Zoek en verwijder de Google Earth Pro-sleutels in de volgende routes:

 • Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE
 • Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software
 • Computer\HKEY_USERS.DEFAULT\Software

Oplossing 5: Tijdelijke bestanden opschonen

Het probleem 1603 kan ook worden veroorzaakt doordat de tijdelijke bestanden van uw Windows-systeem de installatie van Google Earth verstoren. In dit geval kan het ingebouwde hulpprogramma Schijfopruiming worden gebruikt om het probleem op te lossen.

Stap 1: Open Verkenner door op Windows + E te klikken en Deze pc te selecteren.

Stap 2: Klik met de rechtermuisknop op uw systeemstation in het gedeelte Apparaten en stations en selecteer Eigenschappen. Selecteer vervolgens onder het menu Algemeen de optie Schijfopruiming.

Stap 3: Selecteer Systeembestanden opschonen in het venster Schijfopruiming. Wanneer het venster opnieuw verschijnt, vinkt u de selectievakjes naast Tijdelijke internetbestanden en Tijdelijke bestanden aan en klikt u vervolgens op OK.

Nadat het is voltooid, start u uw computer opnieuw op en voert u de installatie opnieuw uit om te zien of het probleem met Google Earth 1603 is verdwenen.

Oplossing 6: Los de logische fouten van de systeemschijf op.

Er is vastgesteld dat als er specifieke logische fouten zijn op de systeemschijf, u mogelijk de foutmelding “Het installatieprogramma heeft fout 1603 aangetroffen.” Omdat een logische fout op de schijf de Windows Installer-component kan aantasten, die van cruciaal belang is voor het installeren, onderhouden en verwijderen van software.

Tip: U kunt ook proberen de Windows Installer-service opnieuw te starten om eventuele problemen ermee uit te sluiten. Als de Windows Installer-service niet kan worden geopend, volgt u de stappen in dit artikel om een oplossing te vinden.

U kunt de opdracht CHKDSK gebruiken om logische fouten in uw systeempartitie te controleren en te corrigeren om het probleem op te lossen. Om de opdrachtprompt als beheerder te openen, typt u cmd in het vak Uitvoeren en klikt u op Ctrl + Shift + Enter. Typ vervolgens het commando chkdsk c: /f en druk op Enter. U moet Y typen en vervolgens uw computer opnieuw opstarten om de opdracht uit te voeren, aangezien de systeemschijf in gebruik is.

U kunt een professionele partitiemanager van derden gebruiken als de opdrachtprompt niet meer werkt of als u denkt dat de opdrachtregel te moeilijk is om te onthouden. In dit geval wordt MiniTool Partition Wizard aanbevolen. Deze handige tool maakt het eenvoudig om harde schijven te beheren, pc’s te back-uppen en schijfprestaties te bewaken.

Volg gewoon de onderstaande instructies om de MiniTool Partition Wizard te gebruiken om het bestandssysteem te verifiëren.

Stap 1: Download en voer de gratis applicatie uit om toegang te krijgen tot de primaire interface.

Stap 2: Klik in het pop-upmenu met de rechtermuisknop op de systeempartitie en selecteer Bestandssysteem controleren. Nadat u de doelschijf hebt gemarkeerd, kunt u de functie in het linkerpaneel kiezen.

Stap 3: Klik op de knop Start nadat u Gedetecteerde fouten controleren en oplossen hebt gekozen. Druk vervolgens op Ja om dit volume te laten controleren wanneer de computer de volgende keer opnieuw wordt opgestart.

Start daarna uw computer opnieuw op om te zien of het probleem 1603 in Google Earth is gerepareerd.

Fix 7: voer DISM- en SFC-scans uit

Als u bovendien de installatiefout 1603 Google Earth krijgt, heeft u waarschijnlijk problemen met corruptie van systeembestanden. U kunt de ingebouwde systeembestandscontrole gebruiken om problemen met systeembestanden op te lossen door beschadigde exemplaren te lokaliseren en te vervangen door de kopie in de cache.

Om de systeemscan te starten, opent u de opdrachtprompt als beheerder, typt u SFC / scannow en klikt u op Enter. Wacht tot de verificatie is voltooid voordat u uw computer opnieuw start om te zien of het Google Earth-installatieprobleem 1603 is opgelost.

Als Google Earth nog steeds niet kan worden geïnstalleerd, moet u mogelijk een DISM-scan uitvoeren. Nadat u de opdrachtprompt als beheerder hebt gestart, moet u ervoor zorgen dat uw apparaat een solide internetverbinding heeft en de volgende opdrachtregels één voor één uitvoeren:

 • Dism /Online /Opschonen-afbeelding /ScanHealth
 • Dism /Online /Opschonen-Image /CheckHealth
 • Dism /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth

Start daarna uw computer opnieuw op en probeer Google Earth opnieuw te installeren om te zien of probleem 1603 is verdwenen.

Fix 8: Schakel in het Windows-register de ondersteuning voor korte bestandsnamen in.

In zeldzame gevallen wordt Google Earth niet geïnstalleerd omdat uw systeem niet is ingesteld om het genereren van korte bestandsnamen te controleren. Een 8.3-bestandsnaam, algemeen bekend als SFN, is een korte bestandsnaam. Het verwijst naar de MS-DOS-conventies voor bestandsnaamgeving, die bestandsnamen beperken tot acht tekens en optionele extensies tot drie.

Door het 8.3-register voor het maken van bestandsnamen in te schakelen, kunt u installatieprobleem 1603 van Google Earth oplossen. Dit is wat u moet doen.

Stap 1: Open de Register-editor.

Stap 2: Kopieer en plak in de adresbalk het pad ComputerHKEY LOCAL MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlFileSystem. Druk op Enter om de FileSystem-sleutel direct te vinden.

Stap 3: Stel de Waardegegevens voor het item NtfsDisable8dot3NameCreation in op 0 door erop te dubbelklikken. Om uw wijzigingen op te slaan, klikt u op de knop OK.

Sluit de tool af en start uw computer daarna opnieuw op. Controleer of u Google Earth kunt installeren zonder probleem 1603 tegen te komen.

Fix 9: verwijder alle applicaties die niet geschikt zijn.

Als bepaalde van uw geïnstalleerde apps in strijd zijn met Google Earth, worden ze niet op uw computer geïnstalleerd. Bovendien is waargenomen dat sommige Adobe-apps het installatieproces van Google Earth verstoren.

U kunt proberen alle bekende incompatibele apps te verwijderen om een succesvolle installatie te garanderen. Als u niet weet wat de probleemapps zijn of ze niet wilt verwijderen, kunt u uw computer opschonen en het opnieuw proberen met het Google Earth-installatieprogramma.

Als het probleem te maken heeft met uw producten van derden, zou u Google Earth zonder problemen 1603 moeten kunnen installeren.

Conclusie

Dit bericht heeft je verschillende oplossingen gegeven voor de Google Earth-fout 1603. Werken de bovenstaande suggesties voor jou? u kunt uw gedachten en ervaringen met ons delen. Bij problemen met de MiniTool software kun je contact opnemen met onze Google bellen.

Go Back

Comment