Menu

Service

Subtitle

Hoe LinkedIn-verhalen voor uw bedrijf te gebruiken

Heb je onlangs de LinkedIn-app gebruikt? Als je in een van de weinige landen woont, heb je misschien een nieuwe functie bovenaan je LinkedIn-nieuwsfeed gezien. Deze gids helpt je om je voor te bereiden op de wereldwijde lancering van LinkedIn Stories in jouw land, terwijl het langzaam uitrolt naar LinkedIn-leden.

De eerste keer dat u LinkedIn Stories ontgrendelt, ziet u iets dat er als volgt uitziet bovenaan uw feed:

Nadat u op het verhaal heeft geklikt, wordt u gevraagd uw privacy-instellingen aan te passen. Je hebt de mogelijkheid om makers van verhalen te laten weten of je hun verhalen hebt gezien of niet. Kies degene die het beste past bij uw huidige behoeften; je kunt het later altijd wijzigen in je LinkedIn-instellingen. Alleen de eerste keer dat je je eerste Verhaal bekijkt, verschijnt deze melding.

Wat zijn LinkedIn Stories?

Met een nieuwe mobiele tool genaamd LinkedIn Stories kunnen gebruikers foto’s en video’s delen die na 24 uur verdwijnen. Pagina’s van individuen en bedrijven kunnen beide verhalen delen. Voordat ze worden gepubliceerd, kunnen gebruikers stickers, muziek en tekst aan elke foto of video toevoegen om deze te verbeteren. Individuele verhalen duren maximaal 20 seconden.

Deze functie is door LinkedIn geïntroduceerd in een poging gebruikers aan te trekken die misschien op hun hoede zijn voor het permanente karakter van regelmatige feed-updates. Deze vorm van contact met je LinkedIn-vrienden en volgers is meer casual en relaxt.

Op Facebook, YouTube, Instagram en Snapchat is het formaat “Verhalen” beschikbaar. Je zult succesvol zijn als je LinkedIn Stories behandelt als de zakelijke versie van Instagram Stories.

Wie is geautoriseerd om LinkedIn Stories te zien en te gebruiken?

Dit jaar begon een klein aantal gebruikers en Pages in Australië, Brazilië, Frankrijk, Nederland en de VAE LinkedIn Stories te gebruiken. Terwijl ze informatie verzamelen over gebruik en ontwikkeling, breidt LinkedIn geleidelijk de toegangspool uit terwijl deze nog in test is. Bovendien worden er zeer regelmatig nieuwe regio’s toegevoegd!

In 2018 lanceerde LinkedIn de “Student Voices”-versie van zijn Stories-functie voor universiteitsstudenten in de VS, en moedigde hen aan om films te uploaden naar een “Campus Playlist”. Het was vrij beperkt in omvang omdat er geen andere functies waren die vergelijkbaar waren met Verhalen op platforms zoals Snapchat, Instagram, Facebook en YouTube, en studenten konden alleen reguliere video’s uploaden naar een campusbrede afspeellijst.

Hoe bouw je een LinkedIn-verhaal op?

  • Open de LinkedIn-app.
  • Tik op de startpagina van je app op je profielfoto. Dit is de afbeelding met het plusteken (+) ernaast en het label ‘Jouw verhaal’. Tik in plaats daarvan op de afbeelding van het bedrijf waarvoor u een LinkedIn-verhaal wilt maken.
  • Kies een foto of video uit je filmrol, of maak er een.
  • Voeg meer tekst, stickers of hashtags toe aan je afbeelding of video.
  • Klik op de blauwe knop “Verhaal delen” om te voltooien.

Open het huidige Verhaal door uw Verhaal-profielfoto nogmaals aan te raken. Tik vervolgens op het witte pictogram ‘Nieuw verhaal’ dat onder aan het scherm verschijnt. Herhaal vervolgens stap 3 door terug te gaan.

Je verhalen worden automatisch gedeeld met al je vrienden en volgers die toegang hebben tot de LinkedIn Stories-functie; je kunt niet bepalen wie ze ziet. LinkedIn adviseert om te voorkomen dat een gebruiker al uw inhoud bekijkt als u niet wilt dat ze een verhaal lezen. Dit voorkomt dat u ook hun spullen ziet.

Hoe bekijk je LinkedIn Stories?

Alleen gebruikers in ingeschakelde landen en op mobiele apparaten hebben momenteel toegang tot LinkedIn Stories. Open de LinkedIn-app, ga naar je startpagina en tik op de profielfoto van een connectie of een pagina in de kopbalk om de professionele verhalen van anderen te bekijken.

Tik (of veeg) naar de rechterrand van het scherm om de volgende dia in iemands Verhaal te zien; tik (of veeg) naar links om terug te gaan. Als je vooruit tikt, ga je naar de volgende verbinding of het verhaal van de pagina als je al het materiaal van een verbinding of pagina van een pagina hebt voltooid.

Je kunt iemand een bericht sturen via hun Verhaal als je een eerstegraads connectie bent met iemand die een Verhaal heeft gedeeld. (Op dit moment kunnen pagina’s geen berichten ontvangen.) Je kunt ook een privébericht sturen naar een of meer van je connecties om het Verhaal van iemand anders te delen en een paar eigen woorden toe te voegen! Lees meer over het kijken naar de LinkedIn Stories van anderen.

Er zijn momenteel geen opties voor weergave op de desktop voor LinkedIn Stories, en er is geen gelijkwaardige functie “Story Highlights” op LinkedIn zoals op Instagram, waar je je eigen Stories kunt archiveren voor later gebruik. Maar misschien in de toekomst, als mensen erom vragen, zal dit verschijnen (als je dit leest, LinkedIn-ontwikkelaars, raden we aan onder je profielbeschrijving).

Hoe bedrijven het gebruik van LinkedIn Stories kunnen maximaliseren

Bedrijven passen natuurlijk op LinkedIn Stories, want dit is hét platform voor professionals! Geef je social media volgers inzicht in je werkdag met LinkedIn Stories. Dit is ideaal voor nieuwe werkgevers, om het vertrouwen van klanten op te bouwen en uw successen te laten zien.

Met meer individuen dan ooit die deelnemen aan online netwerken en virtuele professionele evenementen, met name jonge professionals die gewend zijn aan Verhalen op andere platforms, is LinkedIn er zeker van dat het uitbrengen van Verhalen zinvol is. Als je verhalen op de juiste manier gebruikt, kunnen ze fungeren als een soort visueel venster in het ervaringsgedeelte van je LinkedIn-profiel.

LinkedIn heeft gebruikers geadviseerd geen buitensporige hoeveelheden persoonlijke informatie te delen, zoals informatie die hun carrière in gevaar zou kunnen brengen, of hen te spammen met aanbiedingen voor nieuwe goederen of diensten. Spam is niet acceptabel, maar promotie wel!

Hier zijn drie categorieën inhoud die bedrijven kunnen produceren om te slagen op LinkedIn Stories.

1. Kijk achter de schermen

Gebruik LinkedIn Stories om de mensen die uw bedrijf succesvol maken in de kijker te zetten: uw personeel. LinkedIn Stories is het ideale platform voor het delen van informatie over uw bedrijfscultuur, evenals handige tips, grappige incidenten op de werkplek en foto’s en video’s van de LinkedIn-pagina van het bedrijf. U kunt uw werknemers vragen om inhoud voor uw LinkedIn-verhalen in te dienen of u kunt de belangenbehartiging van werknemers aanmoedigen. Natuurlijk zal jouw perspectief op thuiswerken een hot thema zijn in 2020, dus zet je Story-camera aan en ga aan de slag.

2. Vier je overwinningen (en getuigenissen)

Elk bedrijf zou sociale media moeten gebruiken om zijn successen te delen, en LinkedIn is een site die daar bij uitstek geschikt voor is. Gebruik LinkedIn Stories om extra versieringen, zoals stickers, toe te voegen aan zaken als realtime aankondigingen en nieuws, foto’s en video’s van prijsuitreikingen, conferenties en zelfs een glimp van positieve recensies van uw klanten. Houd er rekening mee dat Verhalen na 24 uur verdwijnen (hoewel je ze zelf op je telefoon kunt opslaan om ze ergens anders opnieuw te gebruiken).

3. Deel je expertise

Veel meer dan op netwerken als Instagram of Facebook Stories, heeft LinkedIn een groot publiek voor informatieve of educatieve content. Het kan worden aangeduid als ‘thought leadership’, vooral wanneer het afkomstig is van mensen met uitgebreide branchekennis en inzichten die ze kunnen overbrengen. Moedig opinieleiders in uw bedrijf aan om hun bruikbare advies te geven over onderwerpen als productiviteit, loopbaanontwikkeling en meer. Gebruik vervolgens LinkedIn Stories om deze informatie visueel weer te geven, zoals Harvard Business Review en MIT Technology Review hieronder deden (en het Hubspot-verhaal dat bovenaan dit gedeelte stond).

BONUS: de vraag van de dag-functie op LinkedIn

Met de functie met de naam “Vraag van de dag” kun je reageren op een vraag van het LinkedIn-personeel, wat iets speciaals is aan LinkedIn’s kijk op verhalen. LinkedIn heeft u gedekt als u op zoek bent naar snelle suggesties voor het type inhoud dat u wilt maken.

Belangrijke statistieken voor LinkedIn Stories

U moet uw prestatie-indicatoren controleren als u LinkedIn Stories voor zakelijke doeleinden gebruikt om er zeker van te zijn dat de investering de moeite waard is voor uw bedrijf. U kunt elk Verhaal handmatig bekijken met behulp van de ingebouwde Insights-functie van LinkedIn, of u kunt het Digitizer-platform gebruiken om al uw Verhalen van een specifieke periode bij te houden.

Momenteel lijkt het erop dat LinkedIn slechts één geregistreerde statistiek biedt: Bereik. Dat vertegenwoordigt alle verschillende mensen die je verhaal hebben gezien. Als de kijker dit heeft ingeschakeld in zijn privacy-instellingen, kun je bovendien zijn naam, functietitel en huidige werkgever zien.

Hoewel u momenteel inhoud kunt delen en berichten kunt verzenden met behulp van Verhalen, omdat LinkedIn deze acties koppelt aan uw privécommunicatie, zijn deze acties geen traceerbare statistieken. Hoe meer mensen toegang hebben tot LinkedIn Stories, hoe toegankelijker de analyses moeten zijn voor gebruikers. Dit is handig voor organisaties die het rendement op de investering van het platform willen begrijpen.

We hopen van harte dat je genoten hebt van ons overzicht van LinkedIn Stories for Business! Maak een bladwijzer voor deze pagina, deel deze met uw collega’s en kom regelmatig terug voor updates wanneer aanvullende informatie en functies beschikbaar komen op Linkedin bellen Nederland. Bedankt voor het lezen!

Go Back

Comment