Menu

Service

Subtitle

Hoe LinkedIn-verhalen voor uw bedrijf te gebruiken.

Klaar voor LinkedIn Stories

LinkedIn Stories is een nieuwe manier om 24-uurs updates op de site uit te zenden, in de voetsporen van Snapchat, Instagram en Facebook.

Wat betekent dit echter voor bedrijven en merken op LinkedIn?

We bespreken de kritieke gegevens en essentiële tactieken om u op de hoogte te houden:

LinkedIn Stories: wat is het en hoe kunnen merken het gebruiken?

Het delen van professionele updates op LinkedIn is eenvoudig en vermakelijk met LinkedIn Stories.

De functie, die vergelijkbaar is met Instagram Stories, stelt gebruikers in staat video’s of afbeeldingen in te dienen die na 24 uur verdwijnen.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om verschillende stickers toe te voegen, accounts te vermelden, een vraag van de dag te delen en tekstoverlays toe te voegen aan hun verhalen:

Wanneer een verhaal wordt gepubliceerd, wordt het weergegeven in aanklikbare bubbels bovenaan de mobiele LinkedIn-feed van een gebruiker. Ze verschijnen in een 9:16-indeling op volledig scherm wanneer erop wordt geklikt.

Vanaf dit punt kunnen gebruikers een verhaal sturen via direct messaging, wat snelle en informele dialogen op het platform mogelijk maakt.

Volgens Pete Davies, Senior Director of Product Management bij LinkedIn, zal de structuur uitstekend zijn om meer gesprekken op het netwerk te promoten.

Volgens Davies begonnen we vorig jaar na te denken over hoe Verhalen eruit zouden kunnen zien in een professionele setting.

Hij volgt door te schetsen waarom het op een “leuke” en “lichtgewicht” manier om een update te sturen net zo goed op LinkedIn past als ergens anders.

De verschuiving van LinkedIn naar verhalen laat zien hoe ver sociale media zijn gekomen sinds Facebook in 2006 oorspronkelijk de sprong maakte van een netwerk van gekoppelde profielen naar een enkele nieuwsfeed. Gebruikers kiezen er nu voor om “momenteel te delen” in plaats van zich vast te leggen op een feed voor de lange termijn, waardoor verhalen de nieuwe standaard worden.

Dit is in lijn met de recente trend op Instagram, waar minder mensen berichten op feeds plaatsen. Volgens een recent onderzoek dat we samen met Fohr hebben uitgevoerd, publiceren influencers momenteel een derde minder vaak in hun feeds dan in 2016.

Wat betekent dit dan voor merken?

Simpel gezegd, deze functie biedt een frisse, tijdelijke methode voor het opleiden van uw publiek, dat wordt gemotiveerd door hun carrière. Het kan overweldigend zijn om nog een ander kanaal te beheren, maar er zijn veel manieren om dit te gebruiken als een nieuwe creatieve kans om de doelstellingen van uw bedrijf te verwezenlijken.

Let op: LinkedIn Stories wordt nog steeds uitgerold naar alle markten. Wacht als je nog geen toegang hebt. Het zou snel moeten aankomen.

Klaar om je Instagram Stories-ontwerpen naar een hoger niveau te tillen? Leer hoe u boeiende verhalen maakt voor uw publiek!

4 manieren om LinkedIn-verhalen op te nemen in uw marketingstrategie

Net als bij Instagram Stories, biedt LinkedIn Stories je een geweldige kans om een krachtiger, herkenbaarder gesprek aan te gaan met je publiek.

Het is van cruciaal belang om na te denken over met wie je praat en waarom je hun aandacht wilt trekken voordat je je nieuwe inhoudsplan voor LinkedIn Stories lanceert.

Uw contentstrategie wordt gevormd en op koers gehouden voor succes als u begrijpt met welk publiek u spreekt, waarin ze geïnteresseerd zijn en wat u wilt bereiken.

In het licht hiervan zijn hier 4 manieren om LinkedIn Stories op te nemen in uw marketingplan:

LinkedIn Stories-strategie #1: moedig denkleiders aan om professionele tips te geven

Deze nieuwe ‘snackable’-stijl is een geweldige manier om je interne kennis op een leuke en boeiende manier te presenteren op LinkedIn, een belangrijk platform voor professioneel thought leadership.

Het delen van nuttige suggesties is een trefzekere methode om de aandacht van uw publiek te trekken, of het nu gaat om cv-begeleiding van uw HR-team, een snelle samenvatting van de branche of creatieve ontwerptips.

Houd er rekening mee dat u uw materiaal moet afstemmen op het snelle en eenvoudige karakter van de verhalen. Als u bijvoorbeeld ‘5 ideeën over professioneel netwerken’ aanbiedt, wilt u misschien 5 dia’s voorbereiden om uw videomateriaal af te wisselen, zodat uw publiek het gemakkelijk kan scannen.

LinkedIn Stories-strategie #2: deel realtime evenementupdates

Omdat LinkedIn Stories maar een korte tijd meegaan, zijn ze ideaal voor het delen van minder gepolijste, spontane content die rechtstreeks van een evenement komt.

Het delen van video’s van live-evenementen op verhalen kan een geweldige manier zijn om te benadrukken wat er in uw bedrijf gebeurt, of het nu gaat om prijsuitreikingen of belangrijke bedrijfsaankondigingen.

Dit is een geweldige manier om anticipatie op te bouwen voor een evenement op LinkedIn. Vraag belangrijke sprekers of evenementenplanners om een beknopte samenvatting te geven van wat ze kunnen verwachten of om een “teaser” te geven van enkele van de extra speciale functies die eraan komen!

LinkedIn Stories-strategie #3: organiseer een zakelijke vraag en antwoord

Net als Instagram Stories bieden LinkedIn Stories een fantastische methode om een meer oprechte en menselijke kant van je merk op sociale media te presenteren.

De mensen achter uw merk worden in de kijker gezet door een Q&A over verhalen te houden, wat een fantastische kans is om uw merkverhaal te communiceren en merkloyaliteit te bevorderen.

Nodig uw publiek uit om van tevoren vragen in te dienen om ze te verzamelen voor uw Q&A-sessie. Dit kan worden gedaan via directe berichten of een gewone post op uw LinkedIn-feed.

LinkedIn Stories Tip #4: Deel productnieuws en merkaankondigingen

Je hebt een goede kans om een ton meer bekendheid te krijgen bij je publiek op LinkedIn als je een van de eerste merken bent die LinkedIn Stories gebruikt.

In het licht hiervan kan het een goed idee zijn om al uw belangrijke merkupdates op dit nieuwe platform te communiceren, zelfs als u er al een feedartikel over heeft.

Het is een slimme keuze om deze nieuwe manier te gebruiken om uw publiek uit te breiden, of u nu een productlancering of vacatures promoot.

Early adopters van LinkedIn Stories zullen een voordeel hebben ten opzichte van hun rivalen als Facebook Stories een indicatie is.

Dus, hoe promoot je je merk met behulp van LinkedIn Stories? neem dan contact op met onze Linkedin bellen Nederland. en laat het ons weten!

Volg je graag de nieuwste modetrends? Word lid van de e-maillijst van Later om het meest recente nieuws, advies en meer op sociale media te ontvangen!

Go Back

Comment