Menu

Service

Subtitle

Hoe Maak en gebruik Facebook-frames

Je hebt vast al gemerkt dat vrienden en familieleden frames op hun Facebook-profielfoto’s gebruiken om onder andere hun steun voor goede doelen, aankomende evenementen, favoriete feestdagen en vieringen te tonen. Misschien heb je ook frames in je profielafbeelding gebruikt.

Maar wist je dat je je eigen frames kunt maken in Facebook Frame Studio zodat je vrienden en volgers ze kunnen zien?

Hier is een handleiding voor het maken en delen van je eigen Facebook-frame…

Voordat u begint

Voordat u begint met het maken van uw eigen frame, moet u op de hoogte zijn van de vereisten van Facebook.

Facebook vraagt ​​​​dat je kunstwerk je eigen originele werk is, een transparante achtergrond heeft en een PNG-bestandsindeling heeft die kleiner is dan 1 MB, zodat het kan worden geautoriseerd en ingediend.

Je kunt een frame maken met je persoonlijke account of het account van een pagina die je beheert.

183183 pixels is de ideale framegrootte voor Facebook-profielfoto’s. Daarom is het het beste om uw frameafbeelding en tekst te beperken tot de boven-, onder- of zijkanten van het frame, zodat de foto van de gebruiker zichtbaar is. Als je je erg creatief voelt, kun je altijd tegen de stroom in gaan en een snor laten groeien op al je vrienden en familie.

Om je frame te maken, heb je een afbeeldingseditor nodig. Adobe biedt toonaangevende afbeeldingseditors, maar als u de kosten laag wilt houden, hebben zowel Microsoft als Apple gratis ingebouwde software met hun nieuwste besturingssystemen.

Er zijn ook verschillende gratis browsergebaseerde Adobe Illustrator-alternatieven die u kunt gebruiken om de klus te klaren.

  1. Uw fotolijst uploaden en configureren

Zodra je je frame hebt gemaakt en opgeslagen als een PNG, en ervoor zorgt dat het voldoet aan de vereiste richtlijnen van Facebook, ben je klaar om te beginnen met het uploaden en configureren van je frame.

Je moet de Frame Studio van Facebook bezoeken, waar je Create a Frame moet selecteren.

Zoek vervolgens uw PNG-frameafbeelding op uw computer en sleep deze naar het venster Drag and Drop PNG’s.

Wijzig het formaat van uw afbeelding in de editor om de ruimte dienovereenkomstig te vullen. Selecteer vervolgens het keuzerondje Profielfoto’s onder het gedeelte ‘Een frame maken voor’.

Formaat van Facebook-frameafbeelding wijzigen


Selecteer Volgende zodra u tevreden bent met uw afbeelding.

Vervolgens moet u rechtsboven in het venster een eigenaar voor uw frame kiezen. De eigenaar kan uw persoonlijke account zijn of een pagina die u beheert.

Voeg een naam toe voor je frame en kies ook een planningsoptie om in te stellen wanneer je effect wordt gepubliceerd

U kunt ook intuïtieve en gemakkelijk te onthouden trefwoorden toevoegen. Deze trefwoorden zijn belangrijk voor anderen die op Facebook naar uw frame zoeken.

Zodra dit is gebeurd, selecteert u Volgende. Dit is een geweldige kans om te controleren en ervoor te zorgen dat uw frameafbeeldingen goed passen op desktop en mobiel.

Selecteer Terug als u verdere aanpassingen wilt maken.

Klik op Opslaan als concept om je frame als concept op te slaan of klik op Publiceren als je klaar bent om je frame te delen.

U wordt nog een keer gevraagd voordat u publiceert. Als u tevreden bent met uw instellingen, klikt u op OK, selecteert u anders Annuleren en gaat u terug om uw correcties aan te brengen.

Facebook zal uw verzoek tot publicatie dan in behandeling nemen. Je krijgt een melding op Facebook wanneer je frame is goedgekeurd of afgewezen.

Als je frame is afgewezen, kan dit komen doordat de afbeelding niet voldoet aan de Facebook-communitynormen of formaatrichtlijnen. Nadat u de richtlijnen heeft bekeken en uw afbeelding dienovereenkomstig heeft aangepast, kunt u uw lijst opnieuw indienen.

  1. Je lijst toevoegen aan je profielfoto

Als je eenmaal een goedgekeurde lijst hebt, is het heel eenvoudig om deze aan je profielfoto toe te voegen met behulp van de volgende stappen…

Allereerst moet je naar je Facebook-profiel gaan en op je profielfoto klikken. Selecteer vervolgens Profielfoto bijwerken.

De optie om Frame toe te voegen zal verschijnen. Selecteer dit.

Als u uw frame niet in de lijst ziet, kunt u ernaar zoeken met de trefwoorden die u hebt ingevoerd bij het maken van uw frame.

Zodra u uw lijst hebt gevonden, selecteert u deze om deze op uw profielfoto te plaatsen.

U kunt ook een schema voor het frame instellen, zodat het na een bepaalde tijd terugkeert naar uw vorige profielfoto. Selecteer een tijdsperiode in de vervolgkeuzelijst naast de tekst met de tekst ‘Terugschakelen naar vorige profielfoto in’.

Selecteer ten slotte Gebruiken als profielfoto.

  1. Je fotolijst delen

Nu je je frame helemaal hebt ingesteld en op je profielfoto hebt geplaatst, is het tijd om te delen. U kunt uw trefwoorden altijd met anderen delen, zodat ze naar uw frame kunnen zoeken of u kunt ze er rechtstreeks naartoe sturen.

Om uw lijst rechtstreeks met anderen te delen, moet u Frame Studio opnieuw openen. Open vervolgens het frame dat u wilt delen door op de effectnaam te klikken.

Selecteer onder URL delen het pictogram Kopiëren naar klembord. U kunt deze link vervolgens naar uw vrienden en familie sturen via elk gewenst platform.

  1. Een kader verwijderen

Hoewel u kunt instellen hoe lang uw profielfoto een frame weergeeft, is het altijd goed om te weten hoe u deze kunt verwijderen als u vergeet het schema in te stellen of het eerder wilt verwijderen.

Volg deze stappen om je Facebook-frame te verwijderen:

1 Selecteer het camerapictogram naast je profielfoto.
2 Selecteer Nu naar de vorige afbeelding overschakelen.
3 Klik op Bevestigen.

Het is tijd om te vieren met een Facebook-frame

Zoals je hebt gezien, is het maken en delen van een Facebook-frame eenvoudig en plezierig. Het is een geweldige methode om mensen op een unieke manier elektronisch met elkaar in contact te brengen en met elkaar te verbinden om een specifieke gelegenheid of dag te vieren.

Dit zijn dus alle stappen Hoe Facebook-frames maken en gebruiken. Als je nog steeds problemen hebt met het maken en gebruiken van Facebook-frames. Bel dan met Facebook bellen Nederland. Technici zijn 24/7 beschikbaar om je te helpen met de Facebook-klantenservice.

Go Back

Comment