Menu

Service

Subtitle

Hoe PayPal op Amazon te gebruiken

Ondanks het gemak accepteert Amazon geen betalingen met een PayPal-account. Dit kan vervelend zijn als u gewend bent uw online aankopen met PayPal uit te voeren. U kunt echter uw PayPal-account gebruiken om uw Amazon-bestellingen te betalen: PayPal heeft een betaalpas. De PayPal-betaalpas schrijft geld rechtstreeks af van uw PayPal-rekening (of een aangesloten bankrekening als uw PayPal-rekening leeg is), dus het is in wezen hetzelfde als PayPal in de traditionele zin gebruiken.


Om PayPal op welke manier dan ook te gebruiken, moet u eerst een PayPal-account aanmaken. Ga naar paypal.com en klik op de knop “Aanmelden” in de rechterbovenhoek van uw scherm om een PayPal-account aan te maken. Selecteer ‘Persoonlijk account’, klik op Doorgaan en vul de relevante velden in. (Als u al een account heeft, kunt u deze stap natuurlijk overslaan.)

PayPal heeft een specifiek middel om te “verifiëren” dat gebruikers zijn wie ze zeggen dat ze zijn, omdat iedereen zich kan aanmelden voor een gratis PayPal-account. U moet een bankrekening of creditcard toevoegen en valideren om uw account te verifiëren.


Open uw PayPal-rekening en ga naar de Wallet-pagina om een bankrekening toe te voegen. Selecteer ‘Een bank koppelen’ in het vervolgkeuzemenu onder Bankrekeningen. Kies uw bank in het vervolgkeuzemenu. Kies het type bankrekening dat u wilt koppelen (controleren of sparen) en voer vervolgens het routeringsnummer en rekeningnummer van uw bank in voordat u op Akkoord en koppelen klikt. Er worden twee bescheiden stortingen op uw PayPal-rekening gedaan. Controleer uw bankrekening op deze stortingen en noteer het bedrag. Ga terug naar de website van PayPal en selecteer de optie Portemonnee om de bankrekening te vinden die u zojuist hebt gekoppeld. Klik op Bevestigen om dat account te bevestigen. Om uw account te bevestigen, moet u de stortingsinformatie verstrekken. U kunt uw account mogelijk ook direct bevestigen door op de PayPal-site in te loggen op de website van uw bank met de inloggegevens van uw bank.

U kunt uw account ook verifiëren met een creditcard als u geen bankrekening heeft of uw bankrekening niet aan PayPal wilt koppelen. Ga hiervoor naar het tabblad Portemonnee op uw PayPal-rekening. Klik onder Creditcards en betaalpassen op de knop ‘Een kaart koppelen’. Selecteer het kaarttype (debet, prepaid of krediet) en voer vervolgens het kaartnummer, de vervaldatum, de driecijferige kaartbeveiligingscode en het factuuradres in voordat u op Opslaan klikt. Uw kaart wordt twee keer in rekening gebracht door PayPal. Ga terug naar de PayPal-site en zoek de kaart die u zojuist hebt gekoppeld door naar uw kaartafschrift te kijken en de code naast elke afschrijving te zoeken. Door de codes van de afschrijvingen in te voeren, klikt u op Bevestigen om die kaart te bevestigen.PayPal vergoedt de afschrijvingen die op uw kaart zijn gemaakt en uw account wordt geverifieerd.

PayPal-accounts zijn onderverdeeld in drie categorieën: persoonlijk, premier en zakelijk. Je begint met een Persoonlijk account, maar je kunt gratis upgraden naar een Premier of Business account. Premier- en Business-accounts bevatten meer functies (met Premier- en Business-accounts kunt u bijvoorbeeld creditcard- en debetkaartbetalingen accepteren, maar een persoonlijk account niet), maar ze zijn niet duurder of brengen extra kosten met zich mee.

Als dit verwarrend klinkt, is dat omdat het zo is: Premier- en Business-accounts hadden voorheen verschillende prijsstructuren dan Personal-accounts, maar nu zijn alle tarieven hetzelfde.

Log in op uw PayPal-account en klik op de knop Instellingen (lijkt op een tandwiel) in de rechterbovenhoek van uw scherm om te upgraden naar een Premier-account. Hiermee gaat u naar de pagina Accountinstellingen voor uw account. U zou een link moeten zien met de tekst “Upgrade naar een Premier-account” onder Accountkeuzes. Om uw account gratis te upgraden, klikt u op deze link en volgt u de instructies op het scherm.

Ga hierheen om u aan te melden voor een PayPal Business Debit MasterCard zodra uw Premier-account is geverifieerd. Klik op Doorgaan nadat u enkele van uw persoonlijke gegevens heeft gecontroleerd. Bevestig dat al uw informatie correct is op het volgende scherm en klik vervolgens op Akkoord en doorgaan (u moet waarschijnlijk de PayPal Business Debit MasterCard-kaarthouderovereenkomst lezen voordat u hierop klikt).

Eindelijk! Uw PayPal Business Debit MasterCard kan nu overal worden gebruikt waar MasterCard wordt geaccepteerd, inclusief Amazon. Wanneer u afrekent op Amazon, selecteert u eenvoudig de bankpas als uw betaalmethode en wordt het geld onmiddellijk van uw PayPal-rekening afgeschreven (of uw gekoppelde bankrekening, als uw PayPal-saldo nul is). Op gekwalificeerde aankopen krijg je bovendien 1% cashback.

Als niets anders werkt en je nog steeds een probleem ziet, neem dan contact op met het ondersteuningsteam. Het ondersteuningsteam van Paypal bellen kan u helpen bij het oplossen van eventuele problemen met Paypal op uw apparaa

Go Back

Comment