Menu

Service

Subtitle

Hoe Skype downloaden op een gemakkelijke manier

Skype is 's werelds populairste VoIP-service (Voice over Internet Protocol) en het is waarschijnlijk de eenvoudigste methode om gratis via internet met vrienden te communiceren — via tekst, spraak (net als een telefoongesprek) of zelfs video.

Het kan een beetje lastig zijn om Skype op uw computer te downloaden en te installeren, maar we zijn hier om u er stap voor stap doorheen te leiden.

Je hebt nodig:

• Een machine met snelle internettoegang (een inbelverbinding is te traag voor Skype).

• Een microfoon en luidsprekers zijn inbegrepen. Veel computers (met name laptops) hebben ingebouwde microfoons en veel webcams (zie hieronder) hebben ook ingebouwde microfoons. Je kunt ook een headset met koptelefoon en een microfoon gebruiken, die voor een redelijke prijs kan worden gekocht.

• Het gebruik van een webcam Als deze nog niet in uw scherm is geïntegreerd, is dit een kleine camera die via een USB-poort met uw computer wordt verbonden. Hoewel een webcam niet vereist is, zijn videogesprekken een belangrijke functie van Skype en kun je niet zonder webcam.

Onze gids is specifiek voor Windows-computers, maar Skype is ook beschikbaar voor Apple Macs.

Volg deze stapsgewijze instructies om Skype nu te downloaden

Stap 1: Ga naar de startpagina van Skype.com.

Stap 2: Klik op Skype downloaden op de pagina.

Stap 3: Je wordt naar een pagina geleid waar je kunt inloggen (als je je eerder hebt geregistreerd) of het formulier kunt invullen om een account aan te maken.

Als u zich aanmeldt met een Microsoft-account (Messenger, Hotmail of Outlook.com) of een Facebook-account, kunt u het aanmeldingsproces overslaan.

Zo niet, dan zijn er verschillende vakken die u moet invullen om een account aan te maken:

• Geef om te beginnen uw voor- en achternaam op, evenals uw e-mailadres (en herhaal dit). Deze zijn allemaal essentieel. Uw e-mailadres wordt aan het zicht onttrokken.

• Informatie over uw profiel. Behalve uw mobiele nummer, dat beperkt is tot uw persoonlijke contacten, is alle informatie zichtbaar voor iedereen op Skype. U hoeft echter niet alle vakken met persoonlijke informatie in te vullen; alleen die gemarkeerd met een ster moeten worden ingevuld.

Stap 4: Selecteer een van de alternatieven in de vervolgkeuzelijst om Skype te vertellen hoe u de service wilt gebruiken.

• 'Skype-naam' - Dit is de naam die uw Skype-vrienden moeten zien, evenals de naam die u zult gebruiken om u aan te melden bij Skype. Het is geheel aan jou of je je echte naam gebruikt of niet. Omdat geen twee van de 650 miljoen Skype-gebruikers dezelfde Skype-naam hebben, wilt u het misschien een beetje opfleuren, bijvoorbeeld door uw geboortejaar toe te voegen. Het systeem zal controleren of uw naam al door iemand anders is gebruikt en zal alternatieven aanbevelen. Als uw naam niet beschikbaar is, hoeft u zich geen zorgen te maken; je kunt het gemakkelijk veranderen totdat je met iets unieks komt.

• 'Wachtwoord' - Typ (en bevestig) het wachtwoord dat u wilt gebruiken. Het moet tussen de zes en twintig tekens lang zijn en zowel letters als cijfers bevatten.

• Schakel de twee vakjes onderaan uit als u geen promotionele e-mails van Skype wilt.

• De 'captcha'-box wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat u een mens bent en geen kwaadwillende computer. Kijk naar de tekst in het eerste vak en typ het - in dit geval 'deouotThere' - in het onderstaande vak. Als u de tekst niet kunt lezen, klikt u op de knop Vernieuwen en verschijnt er een nieuw stuk tekst dat u kunt kopiëren.

• Klik ten slotte op Ik ga akkoord – Doorgaan.

Stap 5: U wordt doorverwezen naar een pagina met de tekst 'Uw account is gereed'. Selecteer Skype voor Windows downloaden in het vervolgkeuzemenu. Klik op 'download een andere versie' als je een andere versie van Windows of Linux hebt.

Stap 6: Er verschijnt een nieuw vak waarin u wordt gevraagd of u wilt uitvoeren of opslaan op uw computer. Druk om te beginnen op de knop Uitvoeren.

Er verschijnt nog een pop-up die aangeeft dat er niet veel meer te doen is. Schakel Skype uitvoeren zodra uw computer opstart in om Skype elke keer dat u uw computer opstart te activeren. Het zal u ook vragen in welke taal u wilt doorgaan. Klik op Volgende, ik ga akkoord.

Stap 7: Wanneer het volgende venster verschijnt, wordt u gevraagd of u Skype wilt gebruiken. Met Click to call kunt u direct nummers bellen die op websites worden weergegeven. Vink Skype installeren op uw computer aan. Om te bellen, klikt u eenvoudig op de onderstaande knop. Ga verder door op de Enter-toets te drukken. Er kan een ander vak verschijnen met de vraag of u van MSN uw startpagina wilt maken. Vink naar wens de vakjes aan of uit. Ga verder door op de Enter-toets te drukken.

Stap 8: U ziet een nieuw venster verschijnen. Terwijl de Skype-software wordt gedownload en geïnstalleerd, verschijnt er een voortgangsbalk op het scherm. Skype start onmiddellijk zodra het klaar is.

Stap 9: Skype wordt nu geopend, zodat u contacten kunt zoeken en kunt bellen.

Dus met al deze stappen kun je skype downloaden. Mocht er hierna nog steeds een probleem zijn, dan is het goed om contact op te nemen met Skype bellen.

Go Back

Comment