Menu

Service

Subtitle

Hoe tweestapsverificatie op Facebook in te stellen

Gebruikers van Facebook die een extra laag gegevensbeveiliging willen, kunnen de beproefde beveiligingsoptie voor tweefactorauthenticatie bekijken.

Door gebruikers sterk aan te raden om tweefactorauthenticatie op hun accounts te gebruiken, voert Facebook zijn inspanningen op om gebruikersgegevens veilig te houden. Twee-factor-authenticatie, ook wel 2FA genoemd, neemt geleidelijk de meeste platforms over die te maken hebben met grote hoeveelheden persoonlijke informatie, en het is aan te raden deze in te schakelen wanneer u maar kunt. De extra beveiligingsmaatregel maakt het voor hackers moeilijker om zonder toestemming toegang te krijgen tot iemands account en verkleint de kans dat oplichting zich verspreidt op sociale-mediasites.

Alle apps en services doorlopen grotendeels hetzelfde proces na het inschakelen van 2FA. In wezen wordt de gebruiker gevraagd om zijn identiteit te bevestigen via een secundaire bron nadat hij zijn wachtwoord heeft ingevoerd. Deze extra identificatie kan worden geverifieerd door een speciale code in te voeren die de gebruiker via sms ontvangt, door authenticatiesoftware te gebruiken om een code te genereren die slechts voor een korte periode geldig is, of door een fysieke beveiligingssleutel te gebruiken.

Door in te loggen op Facebook en vervolgens de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek van de pagina te gebruiken, kunnen gebruikers 2FA voor Facebook configureren op hun computers. Vanaf hier moet de gebruiker ‘Instellingen’ selecteren en vervolgens de optie ‘Twee-factor-authenticatie gebruiken’ op het tabblad ‘Beveiliging en inloggen’. Nadat de gebruiker op de optie ‘Bewerken’ heeft geklikt, kan hij de beveiligingsmethode kiezen die voor hem het handigst is en de instructies op het scherm volgen om het proces te voltooien.

2FA instellen op een mobiele telefoon

Op een smartphone kan 2FA worden ingesteld met behulp van de Facebook-app of een mobiele webbrowser. Druk in de rechterbovenhoek van een Android-telefoon of in de rechterbenedenhoek van een iPhone op het Menu-symbool (drie horizontale lijnen) om de app te openen. Zoek en tik vervolgens op ‘Instellingen en privacy’ en vervolgens op ‘Instellingen’. Tik desgevraagd op ‘Wachtwoord en beveiliging’ (op een iPad staat ‘Beveiliging en inloggen’) en vervolgens op ‘Twee-factor-authenticatie gebruiken’ voordat u het Facebook-wachtwoord invoert.Kies de gewenste beveiligingsmaatregel en voeg deze toe door de aanwijzingen op het scherm te volgen. Zoek het Menu-symbool in een mobiele webbrowser, scrol omlaag en tik vervolgens op “Instellingen” om het te openen. Selecteer vervolgens ‘Tweestapsverificatie gebruiken’ onder ‘Wachtwoord en beveiliging’. De volgende stap is om het gewenste beveiligingsmechanisme te kiezen, het Facebook-wachtwoord in te voeren wanneer daarom wordt gevraagd en vervolgens de instructies op het scherm te volgen.

Facebook vraagt om een wachtwoord en een unieke inlogcode die is gegenereerd met behulp van de geselecteerde beveiligingsmethode telkens wanneer een gebruiker het platform betreedt met een telefoon of computer die ze nog niet eerder hebben gebruikt, nadat tweefactorauthenticatie is ingesteld en ingeschakeld. Via de optie ‘Wachtwoord en beveiliging’ kan deze functie op elk moment worden uitgeschakeld. Het zou echter raadzaam zijn om de functie gewoon ingeschakeld te houden, aangezien Facebook onlangs andere diensten heeft gecreëerd die gericht zijn op het beschermen van iemands account, zoals Facebook Protect, waarvoor 2FA nodig is om deze in te schakelen.

We hopen dat je twee-factorenauthenticatie op Facebook hebt ingesteld door onze blog te lezen. als er nog steeds problemen zijn, neem dan contact op met onze Facebook Nederland Bellen. waarmee je elk probleem oplost. die 24 uur 7 dagen per week open zijn.

Go Back

Comment