Menu

Service

Subtitle

Hoe u de ster- en belangmarkeringen op Gmail het beste kunt gebruiken

Je kunt kritieke e-mails scheiden van de rest van je inbox met behulp van de verschillende instellingskeuzes van Gmail. Hier is hoe ze werken.

Naarmate je Gmail leert kennen, kunnen de verschillende mogelijkheden verwarrend worden, vooral als ze dezelfde taak lijken te volbrengen. Dit geldt ook voor de sterren en significantie-indicatoren naast je e-mails.

Hoewel ze hetzelfde doel dienen, is de manier waarop ze werken wat hen onderscheidt. Laten we eens kijken naar het verschil tussen e-mails met ster en essentiële e-mails in Gmail en wanneer we elke functie moeten gebruiken.

Wat doet de stermarkering van Gmail?

Het sterpictogram wordt gebruikt om belangrijke e-mails handmatig te taggen. Zo eenvoudig is het, en het is een geweldige methode om multitasking in Gmail te elimineren en tegelijkertijd je inbox te beheren.

Op een computer kunt u uitroeptekens, vragen, aanhalingstekens, info en vinkjes gebruiken om e-mails te labelen met een bepaalde bedoeling of om ze een kleurcode te geven.

Verschuif eenvoudig de sterren van de rij Niet in gebruik naar de rij In gebruik door naar je Gmail-instellingen > Alle instellingen bekijken > Algemeen > Sterren te gaan. Als alternatief kun je beginnen met een set van één, vier of alle sterren en werk je omhoog.

Ten slotte kunt u al uw e-mails met ster in één map op uw Gmail-dashboard vinden, waar u ze indien nodig kunt doorzoeken.

Wanneer gebruik je de Gmail-stermarkering

Hoewel de ster en zijn alternatieve symbolen bedoeld zijn om u te helpen belangrijke e-mails te onthouden, moet u ze nog steeds als zodanig markeren. Telkens wanneer u een e-mail ziet die u wilt onthouden, drukt u op het sterpictogram. Klik herhaaldelijk op de ster om toegang te krijgen tot eventuele extra links die u mogelijk heeft toegevoegd.

Bezoek de Google-pagina voor e-mails met ster voor aanvullende informatie over de stermarkering. Begin met te kijken hoe u de functie op zowel een computer als een mobiel apparaat kunt gebruiken.

Wat doet de belangmarkering van Gmail?

De twee markeringen werken op dezelfde manier, maar het belangrijkste onderscheid tussen e-mails met ster en essentiële e-mails is dat Gmail is gemaakt om de laatste automatisch te markeren met weinig input van jou.

Gmail is bedoeld om u te ontlasten van vervelend werk door functies zoals e-mailtagging aan te bieden die automatisch worden uitgevoerd. Als het op markeringen aankomt, houdt Google uw Gmail-activiteiten bij, inclusief de e-mails die u opent en weggooit, evenals de voorwaarden die ze bevatten, en het zoekt uit welke gesprekken u het meest interesseren.

Gmail scant vervolgens inkomende e-mails en schakelt de significantievlag in als deze overeenkomt met uw keuzes. Je moet conversaties markeren en demarkeren om Gmail meer te leren tijdens de enige handmatige stap van het proces.

U ontvangt een aparte map voor de belangrijke e-mails, net als bij e-mails met ster. U kunt ze daar lezen en indien nodig overnemen.

Wanneer gebruik je de belangrijkheidsmarkering van Gmail

Zoals al aangegeven hoef je alleen op de prioriteitsmarkering te klikken als Gmail bijvoorbeeld een e-mail heeft gemist die jij belangrijk vindt. Door deze actie te ondernemen, wordt het algoritme van Google op de hoogte gebracht en zullen soortgelijke gesprekken in de toekomst worden gemarkeerd.

Evenzo, als Gmail iets tagt dat u niet interesseert, klikt u op de belangrijkheidsmarkering om het te verwijderen en instrueert u Google om in de toekomst niet langer e-mails als deze te markeren. Het kan nuttig zijn om de belangrijkheidsmarkeringspagina van Google te lezen en vertrouwd te raken met de signalen waarnaar Gmail zoekt. Zodra de procedure duidelijk is, kun je de belangrijkheidsmarkering gebruiken om je workflow te verbeteren, vooral als je deze combineert met de vaardigheden van de ster.

Hier is een eenvoudig te gebruiken tactiek om over na te denken. Alles wat Gmail correct als belangrijk identificeert, kan dan zorgvuldiger worden gesorteerd met behulp van gekleurde sterren en andere symbolen, wat een andere fascinerende methode is om e-mails te ordenen buiten het toevoegen van filters aan je Gmail-inbox.

Gebruik de geautomatiseerde tools van Gmail in uw voordeel

De e-mails met ster en belangrijke e-mails van Gmail verschillen van elkaar op basis van automatisering en hoeveel handmatige inspanning je wilt steken in het onderhouden van je inbox. De belangrijkheidsmarkering is de extra ondersteuningslaag van Google voor het proces, waardoor het sneller en gemakkelijker wordt. Uiteindelijk is de ster er voor jou om e-mails die belangrijk zijn handmatig te markeren.

Meer handige functies, geautomatiseerd of gewoon intelligent, zijn beschikbaar in Gmail. Kom zoveel mogelijk te weten over de potentiële voordelen van het platform voor uw leven en carrière. of neem dan contact op met onze Gmail bellen.

 

Go Back

Comment