Menu

Service

Subtitle

Hoe u een Asus-router installeert voor thuisnetwerken

Nadat je een gloednieuwe Asus-router hebt gekocht, kun je deze zo instellen dat je hem kunt instellen en verbinding kunt maken met je wifi-thuisnetwerk om te gamen, downloaden of surfen, enz. Op je telefoon, Apple TV, Roku of Nintendo Wi -Fi, enz. Het kan echter zijn dat je je afgeschrikt voelt als je de handleiding doorleest of begint met het aansluiten van de kabels als je begint met de zelfbenoemde missie. U hoeft zich echter niet ontmoedigd te voelen, want het instellen van uw Asus-router is slechts een kwestie van een paar klikken. Kijk hieronder voor stapsgewijze instructies en leer hoe u uw Asus-router configureert.

Het ding dat je nodig hebt:

Een Asus-router
Asus router wachtwoord en gebruikersnaam
Asus router IP-adres
Internetverbinding (ADSL of kabel)

Stap 1: Stel de hardware goed in

Pak uw Asus-routerpakket uit en let op de netwerkkabels.

1. Gebruik de meegeleverde netwerkkabel en sluit uw Asus-router aan op uw ADSL- of kabelmodem. De kabel moet naar de "WAN" -poort van je Asus-router gaan (ook gevonden als een "internet" -poort op sommige routers) en het andere uiteinde moet worden aangesloten op de "Ethernet / WAN" -poort van de DSL / kabelmodem.

2. U kunt de router nu met een Ethernet-kabel op uw apparaat aansluiten. Er wordt verwacht dat de Ethernet-kabel verbinding maakt tussen elk van de vier "LAN" -poorten op de Asus-router en de "Ethernet / LAN" van de computer.

3. Uw Asus-router is nu verbonden met het apparaat en uw modem. Sluit ten slotte een voedingsbron aan op uw Asus-router en schakel deze vervolgens in. Laat de router opstarten en alle aangesloten apparaten worden herkend.

Stap 2: Open en log in op de Asus Router-webinterface

Elke webbrowser, namelijk. U kunt het openen met Mozilla Firefox, Chrome, Safari of Internet Explorer. Voer nu het standaard IP-adres van de Asus-router <192.168.1.1> in de adresbalk van uw browser in en druk op 'GO' of selecteer 'Enter' op het toetsenbord om verder te gaan. Als u het moet opzoeken, heeft de installatiehandleiding van uw Asus-router ook het standaard IP-adres, samen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de router. Nu wordt het inlogscherm van Asus gestart. Voer in de juiste vakken de gebruikersnaam en het wachtwoord in die zijn gekoppeld aan uw Asus-router en druk vervolgens op 'OK'. De standaard gebruikersnaam en wachtwoord zijn "admin" en "admin" voor een Asus-router.

Hallo. P.S. De geautomatiseerde configuratiewizard van Asus leidt u door een stapsgewijs proces om uw internetlinktype (bijv. PPPoE of DHCP of andere), draadloos netwerk of coderingstype, enz. In te stellen als u zich aanmeldt op uw Asus router webinterface voor de eerste keer. Door op Volgende te klikken, begint u met het doorlopen van de installatie en gaat u verder. Als u klaar bent, kunt u op Exit drukken om de installatiewizard af te sluiten.

Stap 3: Stel Asus Router in

Nu u bent ingelogd op de webinterface van uw Asus-router, kunt u beginnen met het instellen. In het linkerdeelvenster vindt u allerlei instellingen om uw internetverbindingsinstellingen te zoeken, aan te passen en op te slaan, een firewall in te stellen, een draadloos netwerk op te zetten of draadloze coderingsinstellingen in te stellen. WEP of WPA, enzovoort. De webinterface van de Asus-router is vrij eenvoudig en interactief.

Stap 4: Draadloos netwerk instellen

Klik op "Draadloos" in het menu aan de linkerkant onder "Geavanceerde instellingen" om uw eigen draadloze netwerk (SSID) in te stellen en het scherm "Draadloos algemeen" zal de laatste standaard draadloze netwerkinstellingen weergeven. U kunt vanaf dit scherm een nieuwe draadloze SSID instellen, de naam van uw draadloze netwerk, de SSID instellen om te verbergen of te bekijken, een kanaalnummer instellen, een vorm van draadloze beveiliging instellen, namelijk. WEP of WPA of andere diverse dingen. Voor details over de beste kanaalnummers, beschermingstype en bandbreedte, enz., Kunt u ook de installatiehandleiding van uw Asus router raadplegen. Van de verschillende vormen van draadloze beveiliging is WPA-PSK de beste vorm van beveiliging die uw draadloze netwerk volledige bescherming biedt tegen hackers en onbevoegde gebruikers. Klik op de knop "Toepassen" om ze op te slaan als u klaar bent met het configureren van de draadloze netwerkinstellingen.

Verbind uw Asus klantenservice team om uw draadloze router in te stellen en te configureren.

Evenzo kunt u ouderlijk toezicht, firewalls, internetverbinding instellen of andere diverse instellingen configureren volgens uw behoeften. Mocht u daarbij problemen ondervinden, bel ons dan op Asus telefoonnummer + 31-308081216 en laat een deskundige u helpen.

 

Go Back

Comment