Menu

Service

Subtitle

Hoe u het probleem “Skype onverwacht afsluiten” kunt oplossen

Skype is misschien wel het enige Microsoft-product dat Mac-gebruikers lijken te waarderen vanwege het gemak waarmee ze audio-/videogesprekken kunnen voeren, bestanden kunnen delen, video’s kunnen bekijken en nog veel meer. Skype irriteert Mac-klanten echter af en toe door hen eraan te herinneren dat ze een Microsoft-product gebruiken, ondanks het feit dat het een uitstekend product is en dat ze het daarom gebruiken. Een van de meest voorkomende problemen die Mac-gebruikers tegenkomen bij het gebruik van Skype is de foutmelding “Skype wordt onverwacht afgesloten”. Het gebruik van een verlopen versie van software van derden met Skype, een corrupte Skype-installatie of een verouderde Skype-versie, of de incompatibiliteit met Mac zijn slechts enkele van de redenen waarom Skype dit bericht weergeeft.

U wilt misschien niet leven met de fout en moet deze zo snel mogelijk oplossen om videochatten, audio- en videogesprekken, groepsgesprekken, instant messaging, sms, internetdownloads, het delen van bestanden en andere activiteiten te hervatten. Dus, hier is een lijst met beproefde oplossingen om het probleem op te lossen en de Skype-functionaliteit te hervatten.

PS Zorg ervoor dat u het Skype-venster afsluit voordat u een stap uitvoert om de fout op te lossen.

Stap 1

Als u om de een of andere reden een proefversie van software van derden gebruikt, zoals Call Recorder (of een andere software), met Skype en de proeftijd is verstreken, kunt u een Skype vrij plotseling een probleem krijgen. Om het te repareren, moet u eerst Skype afsluiten (niet alleen het venster sluiten) en vervolgens de meest recente versie van de verlopen software downloaden. Nadat de software is gedownload, voert u deze uit en kiest u de optie “Verwijderen” tijdens het installatieproces. Volg de aanwijzingen op het scherm om het verwijderen te voltooien. Om de software volledig te verwijderen, verwijdert u deze ook uit de map Prullenbak. Daarna moet het probleem worden verholpen. PS Als u deze software wilt gebruiken, download dan de nieuwste en commerciële versie of gratis naar wens.

Stap 2

Als het probleem zich blijft voordoen, zelfs als u dergelijke software niet gebruikt, is het waarschijnlijk dat de verouderde versie van Skype het probleem veroorzaakt en de werking ervan belemmert. Als u Skype kunt starten, doet u dit en gaat u naar ‘Help’. “Controleren op updates”. Als er een update beschikbaar is, klikt u op de knop “Download” om de download te starten.

U kunt ook Mac’s software-upgrades gebruiken om te controleren op Skype en andere willekeurige updates. Selecteer vervolgens “Software-update” in het menu “Apple”. Als er Skype-updates of upgrades beschikbaar zijn, start u de download. Dit probleem zou verdwenen moeten zijn zodra Skype is bijgewerkt.

Stap 3

Als u Skype niet kunt openen om op updates te controleren, zoekt en verwijdert u het bestand “shared.xml”. Ga naar “Home”, “Bibliotheek”, “Application Support” en “Skype” in Finder. Zoek en verwijder het bestand “shared.xml”. Ga daarna naar de map Prullenbak en verwijder het bestand daar ook. Start nu Skype en het zou geweldig moeten werken. U moet het op dit moment ook bijwerken en upgraden naar de meest recente versie.

Stap 4

Als het probleem aanhoudt, verwijdert u Skype en installeert u het opnieuw. Sluit Skype en alle andere chat-apps. Verwijder “Skype” uit de map “Toepassingen”. Verwijder Skype ook uit de prullenbak nu het is verwijderd. Ga met behulp van “Finder” naar “Home”, “Bibliotheek”, “Toepassing”, “Support”, “Skype” en verwijder de map (Skype) nogmaals. Verwijder nu het bestand “com.skype.skype.plist” uit “Home”, “Bibliotheek” en “Voorkeuren”. Zoek naar Skype, evenals de mappen en bestanden, in Finder en sleep ze allemaal naar de map Prullenbak. Gebruik de “Ctrl + klik”-methode om de map Prullenbak leeg te maken. Start je computer opnieuw op. Ga daarna naar de Skype-website en download Skype opnieuw. Installeer Skype met beheerdersrechten en het zou perfect moeten werken.

Stap 5

Zelfs na het volgen van al deze instructies, bestaat de kans dat het probleem zich herhaalt. Als gevolg hiervan kunt u het probleem oplossen door de optie “Voice Over Assistance” van uw Mac uit te schakelen. Selecteer “Uit” onder “VoiceOver” in de “Systeemvoorkeuren”, “Universele toegang” en “VoiceOver” van de Finder. Sluit de vensters Universele toegang en Systeemvoorkeuren nadat u uw wijzigingen hebt opgeslagen. Het probleem zou nu opgelost moeten zijn.

Stap 6

Als je een oudere Mac hebt, is de meest recente versie van Skype er mogelijk niet mee compatibel. Zorg ervoor dat uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten voor de huidige versie van Skype, waaronder Mac OSX v10.5.8 of hoger, een 1GHz Intel-processor, 40 MB vrije schijfruimte en 512 MB RAM. Skype zou niet langer moeten crashen of onverwachts afsluiten als ze worden gehaald.

Stap 7

Skype kan dit probleem ervaren vanwege de verslechtering van verschillende standaard Mac-lettertypen. Zoek daarom naar eventuele beschadiging van lettertypen en repareer deze om te voorkomen dat Skype wordt beïnvloed.

Als alle instructies correct worden gevolgd, zou Skype niet meer onverwachts moeten sluiten. Als het probleem zich blijft voordoen en u Skype niet voor andere doeleinden kunt gebruiken, neem dan contact op met Skype bellen.

 

Go Back

Comment