Menu

Service

Subtitle

Hoe u kunt verkopen op LinkedIn

LinkedIn komt misschien niet in je op als je denkt aan sociale verkoopplatforms.

Op LinkedIn is echter ruim 76% van de kopers bereid een verkoopgesprek aan te gaan, waardoor het een handig platform is voor het genereren van leads.

Ben je bereid om je strategie verder te ontwikkelen en sales te genereren op LinkedIn? Lees deze blogpost voor onze zes beste ideeën:

Waarom zou je verkopen op LinkedIn?

Je loopt misschien de plank mis als je nog geen social selling-plan voor LinkedIn hebt.

Met bijna 740 miljoen gebruikers wereldwijd is LinkedIn de thuisbasis van een bloeiende professionele gemeenschap. Het platform wordt zelfs gebruikt door meer dan 70% van de best presterende verkopers.

Dat is een groot publiek om te bereiken.

Bovendien heeft LinkedIn een heleboel functies die ideaal zijn voor merkmarketing, zoals tools voor gerichte outreach en enquêtes die de interactie vergroten.

LinkedIn heeft het potentieel om een krachtig hulpmiddel te zijn voor sociale verkoop, het opbouwen van merkherkenning en het genereren van leads met de juiste aanpak.

Wist u dat u Later nu kunt gebruiken om uw LinkedIn-berichten vrijelijk te organiseren, plannen en publiceren?

Hoe verkoop je op LinkedIn

  1. Verbeter het profiel van uw bedrijf
  2. Nuttige en relevante inhoud delen
  3. Verbeter uw berichten
  4. Identificeer potentiële klanten met behulp van de zoekfunctie van LinkedIn
  5. Maak uw verbindingsverzoeken perfect
  6. Gebruik de Social Selling Index op LinkedIn

LinkedIn-verkooptip #1: optimaliseer het profiel van uw bedrijf

Wat is de eerste stap in LinkedIn social selling? Creëer en verbeter uw bedrijfspagina.

 

Het is een slim idee om uw bedrijfspagina zo informatief mogelijk te maken, aangezien het dient als een virtuele etalage voor uw goederen en diensten.

Maak een “Over”-beschrijving die beknopt en boeiend is en de waarden van uw bedrijf benadrukt. Gebruik een aangepaste profielfoto en omslagfoto.

Gebruik relevante zoekwoorden in uw bedrijfsprofiel om de vindbaarheid te vergroten, vooral in belangrijke categorieën zoals uw bedrijfsbeschrijving.

Ben je klaar om je LinkedIn-contentstrategie te verbeteren? Bezoek deze pagina om onze gedetailleerde gids voor het gebruik van LinkedIn voor bedrijven te bekijken.

LinkedIn-verkooptip #2: verspreid nuttige en relevante inhoud

Het plaatsen van inhoud die potentiële leads nuttig en relevant vinden, is een zeer effectieve strategie om relaties met hen aan te gaan en te cultiveren.

U positioneert uw bedrijf als een brancheautoriteit door branche-inzichten en discussiestarters te geven, wat erg handig kan zijn als het gaat om het genereren van leads.

Volgens onderzoek is 92% van de B2B-consumenten bereid om in contact te komen met verkopers die hebben bewezen autoriteiten in hun vakgebied te zijn.

Om hun inspanningen te benadrukken en zichzelf te vestigen als autoriteiten in het veld, verspreidt PR-bureau Weber Shandwick regelmatig media-aandacht, sprekersopstellingen en klantcampagnes:

 

Gebruik de inhoudsuggesties van LinkedIn om meer te weten te komen over de onderwerpen waarin mensen in uw sector geïnteresseerd zijn.

LinkedIn-verkooptip #3: optimaliseer uw berichten

Naast het hebben van een consistent postschema, is het een goed idee om je berichten te optimaliseren voor bereik en betrokkenheid.

U kunt dit bereiken door belangrijke spelers in het bedrijf te noemen, relevante zoekwoorden te gebruiken en hashtags te gebruiken. Inderdaad, in vergelijking met berichten zonder hashtags, krijgen degenen met hashtags 38% meer vertoningen!

Squarespace, een internetwinkel, blinkt hierin uit. Hun doelbewust gebruik van gerichte, soms merkspecifieke hashtags maakt het hun publiek eenvoudig om hun materiaal te vinden en hun merk te vermenselijken:

Je zult in de loop van de tijd kunnen volgen welke soorten berichten de meeste aandacht krijgen, wat nuttige informatie is voor het vormgeven van je toekomstige contentstrategie.

TIP: Voeg een overtuigende CTA (call-to-action) toe die likes, opmerkingen of shares aanmoedigt om de interactie te maximaliseren.

LinkedIn Verkooptip #4: Structuurparameters Klanten die de zoekfunctie op LinkedIn gebruiken

Het is eenvoudig om mensen te identificeren die mogelijk geïnteresseerd zijn in uw bedrijf met behulp van de robuuste zoekopties van LinkedIn, die ideaal zijn voor bedrijfseigenaren die één-op-één verkoopleads genereren.

 

U kunt specifiek zoeken naar mensen die connecties met u hebben als u zowel uw persoonlijke als zakelijke pagina’s beheert.

Dit filter kan een geweldige manier zijn om nieuwe leads te vinden, omdat uit onderzoek blijkt dat mensen 5 keer meer kans hebben om met je in contact te komen als je een wederzijdse connectie hebt.

U kunt ook filteren op locatie en branche en de woorden “NIET”, “EN” en “OF” in uw zoekopdrachten gebruiken om een zeer gerichte zoekopdracht te creëren.

TIP: De LinkedIn Sales Navigator zal uw inspanningen op het gebied van gericht zoeken bevorderen. U kunt aanvullende parameters gebruiken (zoals een bedrijfstype) en meer te weten komen over het verkooppotentieel van een prospect met deze winstgevende optie. Het laat je zelfs weten welke leden van het publiek warme leads zijn.

LinkedIn-verkooptip #5: perfectioneer uw verbindingsverzoek

Het vinden en kwalificeren van leads is één ding, maar als u de aandacht van uw nieuwe contacten wilt houden en social selling wilt bevorderen, moet u eerst een band met hen opbouwen.

Verbindingsverzoeken die hoffelijk en direct zijn en het belang van uw verbinding benadrukken, zijn de beste.

Meld u aan voor LinkedIn InMail om berichten te verzenden die langer zijn dan 300 tekens en meer informatie bieden in uw outreach.

LinkedIn-verkooptip #6: gebruik de sociale verkoopindex van LinkedIn

U moet zich bewust zijn van hoe uw merk presteert als u serieus op LinkedIn wilt verkopen.

 

U kunt een diepere kennis krijgen van uw sociale verkoopactiviteiten en verbeterpunten identificeren met behulp van LinkedIn’s Social Selling Index (SSI). De Social Selling Index (SSI) op LinkedIn analyseert uw profiel door het prisma van de vier belangrijkste social selling-pijlers en biedt u gespecialiseerd advies over hoe u uw aanbod kunt versterken.

Er zijn verschillende strategieën om op LinkedIn te verkopen, van het identificeren van potentiële klanten tot het onderhouden van relaties.

U kunt een actief netwerk van gekwalificeerde volgers voor uw merk of bedrijf creëren door deze suggesties te implementeren en de meest recente functies van LinkedIn te gebruiken.

neem nu contact op met onze Linkedin bellen Nederland voor meer advies over het gebruik van LinkedIn voor merkpromotie.

Go Back

Comment