Menu

Service

Subtitle

Hoe u uw e-mailadres kunt wijzigen in Gmail

In onze blog lees je hoe je overschakelt van je huidige e-mailadreshost naar Gmail. Om over te schakelen naar Gmail, moet je eerst een Gmail-account maken, waarna je de contacten en e-mails van je oude e-mailaccount in je Gmail-account kunt importeren.

Deel 1 Een Gmail-account maken

1. Open de Gmail-pagina ‘Over’. Ga naar https://www.google.com/gmail/about/ in de webbrowser van uw computer.
2. Klik op EEN ACCOUNT MAKEN. Het staat in de rechterbovenhoek van het venster.
3. Typ uw voor- en achternaam in de daarvoor bestemde vakken. Typ in het tekstvak ‘Voornaam’ boven aan de pagina uw voornaam en vervolgens uw achternaam in het vak ‘Achternaam’ ernaast.
4. Maak een gebruikersnaam voor uw Gmail-account. Typ vervolgens de gebruikersnaam die u voor uw e-mailadres wilt gebruiken in het tekstvak “Gebruikersnaam”. Gebruik indien mogelijk de gebruikersnaam van uw vorige e-mailaccount.

* Als de gebruikersnaam die u kiest al in gebruik is, wordt u gevraagd een andere te kiezen wanneer u op een ander tekstvak op de pagina klikt.

5. Maak een wachtwoord voor jezelf. Vul het tekstvak “Wachtwoord” onderaan de pagina in met het door u geselecteerde wachtwoord en bevestig het vervolgens in het vak “Bevestig wachtwoord” rechts van het eerste wachtwoordvak.

* Beide wachtwoordinvoeren moeten overeenkomen voordat u verder kunt gaan.

6. Klik op Volgende. Dit is een blauwe knop onderaan de pagina.
7. Typ uw telefoonnummer in het vak. Vul het tekstvak ‘Telefoonnummer’ boven aan de pagina in met het telefoonnummer dat u wilt gebruiken voor accountherstel.
8. Vul hieronder uw geboortedatum in. Selecteer uw verjaardagsmaand in de vervolgkeuzelijst “Maand” en typ vervolgens de dag en het jaar in respectievelijk de tekstvakken “Dag” en “Jaar”.
9.Kies een geslacht. Selecteer een geslachtskeuze in het vervolgkeuzemenu door op de vervolgkeuzelijst “Geslacht” te klikken.
10. Klik op Volgende. Dit is een blauwe knop onderaan de pagina.
11. Verifieer uw telefoonnummer. Om dit te doen:
* Klik op VERZENDEN in het midden van de pagina.
* Open de Berichten-app van je telefoon.
* Open de tekst van Google.
* Noteer het 6-cijferige nummer in het sms-bericht.
* Typ het 6-cijferige nummer in het tekstvak op de Gmail-pagina.
* Klik op VERIFICEREN.

12. Scroll naar beneden en klik op Ik ga akkoord. Het staat onderaan de lijst met servicevoorwaarden aan de linkerkant van de pagina. Als u dit doet, accepteert u de servicevoorwaarden; op dit punt wordt je Gmail-inbox geladen.

*Mogelijk moet u op Volgende klikken en vervolgens op OK klikken in een pop-upvenster in uw Gmail-inbox voordat u verder kunt gaan.

Deel 2 Contacten importeren

1. Uw contacten van uw andere e-mailaccount moeten worden geëxporteerd. Als u contacten in Gmail wilt importeren zonder uw inloggegevens op te geven, exporteert u uw contacten als volgt uit uw oude account:

* Outlook — Ga naar https://www.outlook.com/ en meld u aan bij uw Outlook-account, klik op ⋮⋮⋮ in de linkerbovenhoek, klik op Personen, klik op Beheren, klik op Contactpersonen exporteren in het vervolgkeuzemenu, zorg ervoor “Alle contacten” is geselecteerd en klik op Exporteren.

* iCloud Mail — Ga naar https://www.icloud.com/ en log in op uw Apple ID-account, klik op Contacten, klik op één contactpersoon, druk op Ctrl+A (Windows) of ⌘ Command+A (Mac) om al uw contacten, klik op het instellingentandwiel in de linkerbenedenhoek van de pagina en klik op vCard exporteren… in het pop-upmenu.

* Yahoo — Open de Yahoo Contacts-pagina en meld u indien nodig aan, klik op Acties bovenaan de pagina, klik op Exporteren…, vink het vakje “Yahoo CSV” aan en klik op Nu exporteren

*Ga naar het volgende gedeelte als u het niet erg vindt om uw e-mailaanmeldingsgegevens in Gmail in te voeren, en zorg ervoor dat het vakje “Contactpersonen importeren” in het venster Importeren starten is aangevinkt.

2. Klik op het pictogram “Apps” met de titel Android7apps.png. Het staat in de rechterbovenhoek van de Gmail-inbox. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu.

3. Selecteer Contacten in het menu. Het vervolgkeuzemenu bevat dit blauw-witte pictogram.

Voordat u Contacten kunt selecteren, moet u mogelijk op Meer klikken onder aan het vervolgkeuzemenu.

4. Klik op Meer. Dit staat aan de linkerkant van de pagina. U zou verschillende opties moeten zien verschijnen onder de knop Meer.

5. Klik op Importeren. Het staat aan de linkerkant van de pagina. Er verschijnt een pop-upvenster.

6. Klik op CSV- of vCard-bestand. Dit staat onderaan het venster.
7. SELECT FILE moet worden geselecteerd. Het staat precies in het midden van het raam. Er verschijnt een venster met de naam Verkenner (Windows) of Finder (Mac).
8. Kies het contactenbestand dat je al hebt geëxporteerd. Ga naar de locatie van het contactenbestand en dubbelklik erop om het te selecteren.
9. Klik op Openen. Het staat in de rechterbenedenhoek van het venster.
10. Klik op IMPORTEREN. Het staat onderaan het menu op de pagina Contacten. Als u dit doet, worden uw contacten gevraagd om te importeren in uw Gmail-account.

Deel 3 Oude e-mail importeren

 

1. Ga terug naar je Gmail-inbox. Sluit hiervoor het tabblad Contacten.
2. Afbeelding met het label Android7settings.png. Klik op het pictogram “Instellingen”. Dit is het tandwielvormige pictogram in de rechterbovenhoek van de inbox. Er zal een vervolgkeuzemenu zijn.
3. Selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu. Het vervolgkeuzemenu bevat deze keuze.
4. Selecteer Accounts en import in het vervolgkeuzemenu. Deze knop vind je bovenaan de pagina.
5. Selecteer E-mail en contacten importeren in het vervolgkeuzemenu. Dit is een link in het gedeelte ‘E-mail en contacten importeren’ van de pagina. Er zal een pop-upvenster verschijnen.
6. Vul hier uw e-mailadres in. Typ in het tekstvak in het midden van het pop-upvenster het e-mailadres van het account waaruit u e-mail wilt importeren.
7. Klik op Doorgaan. Dit staat onderaan het venster.
8. Selecteer Doorgaan wanneer daarom wordt gevraagd. Het is te vinden in de buurt van de onderkant van het venster. Hiermee wordt een nieuw pop-upvenster geopend.
9. Meld u aan bij en verifieer uw e-mailadres. Doe het volgende in het nieuwe venster dat wordt geopend:
* Voer uw e-mailadres en wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.
* Scroll naar beneden en klik op Akkoord of Toestaan in het ShuttleCloud-menu.
* Sluit het venster voor e-mailverificatie wanneer daarom wordt gevraagd.
10. Zorg ervoor dat het vakje “E-mail importeren” is aangevinkt. Het zit precies in het midden van het raam.

* U kunt hier de selectievakjes “Contactpersonen importeren” en “Nieuwe e-mail importeren” uitschakelen; laat het vakje “Nieuwe e-mail importeren” aangevinkt als je wilt dat je inbox de komende 30 dagen nieuwe e-mails importeert.

11. Klik op Importeren starten. Dit staat onderaan het venster.
12. Klik op de knop OK. Het is te vinden in de buurt van de onderkant van het venster. Hierdoor worden de e-mails van uw voormalige e-mailservice geïmporteerd in uw Gmail-inbox.

Het importeren van de e-mails kan vele uren duren en het kan zijn dat u de geïmporteerde e-mails enkele dagen niet in uw inbox ziet.

Hoewel de hierboven beschreven procedures u laten zien hoe u van e-mailadres kunt wisselen naar Gmail. Als je nog steeds problemen hebt met hoe je e-mailadres kunt wijzigen in Gmail en hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de experts voor advies. U kunt op elk moment van de dag contact opnemen met de ondersteuningsmedewerkers van Gmail bellen. De experts staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar om u te helpen en de best mogelijke oplossing voor uw probleem te vinden.

 

 

 

Go Back

Comment