Menu

Service

Subtitle

Hoe u uw Gmail-contacten kunt afdrukken

Hier leest u hoe u uw Gmail-contacten kunt afdrukken op een desktop of mobiel apparaat, of u nu een back-up nodig heeft in geval van nood of papieren gegevens.

Het kan handig zijn om een duplicaat van uw contacten af te drukken, of het nu is om u voor te bereiden op een noodgeval of voor een afgedrukt record. Maar ze rechtstreeks afdrukken vanuit uw contactenlijst zou veel eenvoudiger zijn dan een aparte lijst te maken.

Gelukkig kun je je contactenlijst downloaden, exporteren of afdrukken met Gmail. Dit bericht laat zien hoe u uw Gmail-contacten kunt afdrukken vanaf een desktopcomputer en vanuit de mobiele Gmail-app.

Contacten afdrukken vanuit Gmail op een desktop

Met behulp van een desktop-pc of een mobiel apparaat is het afdrukken van uw Gmail-contacten eenvoudig. Volg de onderstaande stappen op een desktopcomputer.

Start uw browser en ga vervolgens naar Gmail.
Selecteer in de rechterbovenhoek, tussen Instellingen en je profielfoto, het Google Apps-raster. Je kunt ook gewoon naar Google Contacten gaan.
Wacht tot de volledige lijst met uw contacten is ingevuld voordat u op Contacten in het linkerdeelvenster klikt.
Klik op Afdrukken in het linkerzijpaneel nadat u vanaf de bovenkant naar beneden hebt geveegd.
Klik op de vervolgkeuzepijl Contacten en kies de categorie waaruit u wilt afdrukken om een subset van uw contacten te selecteren om af te drukken.
Als u klaar bent, klikt u op Afdrukken.
Uw contactgegevens worden weergegeven op een afdrukvoorbeeldpagina die wordt geopend. Hier kunt u uw afdrukkeuzes kiezen en zien hoeveel pagina’s er zijn.
Kies uw printer in het vervolgkeuzemenu voor Bestemming.
Klik daarna op Afdrukken. Het afdrukken van uw Google-contacten zou nu moeten beginnen.

Om uw lijst met Google-contacten te delen, kunt u ook toepassingen zoals Gedeelde contacten gebruiken.

Hoe u contacten vanuit Gmail op een telefoon kunt afdrukken

 

Bovendien kunt u uw Gmail-contacten rechtstreeks vanaf een smartphone of ander mobiel apparaat afdrukken. Dit is hoe:

Open de Gmail-app.
Klik in de linkerbovenhoek op het hamburgermenu met drie regels.
Klik op Contacten door helemaal naar beneden te schuiven in de linkerkolom.
Klik naast je profielafbeelding op de knop met de drie stippen (Meer acties).
Selecteer een of meer contacten door op Selecteren te tikken; of selecteer Alles selecteren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen uit groepen zoals Telefooncontacten, E-mailcontacten en Bedrijf. Deze opties vind je snel onder het zoekveld.
Tik voor het prullenbakpictogram op de knop Delen.
Selecteer een printer door op het printerpictogram te tikken. U kunt ook op alternatieve opties voor delen tikken, zoals e-mail, WhatsApp, enz. om een kopie van uw contacten te verkrijgen.
Om uw Gmail-contacten af te drukken, kiest u uw afdrukopties en klikt u op Afdrukken. Zorg ervoor dat Wi-Fi Direct is ingeschakeld of dat uw printer en telefoon beide zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.
Afdrukken is echter mogelijk niet haalbaar als u een groot aantal contacten heeft. Als alternatief heeft u de mogelijkheid om een kopie van uw contacten te downloaden. U heeft ook de keuze om het VCF-bestand te converteren naar het formaat van uw keuze.

Klik eenvoudig op de downloadknop in uw e-mail of op het Google Drive-pictogram als u een ander apparaat gebruikt. U wordt gevraagd om de inhoud van de VCARD als contacten op te slaan wanneer u deze opent. Dit is een haalbare methode om contacten van een verouderd apparaat naar een nieuw apparaat te verplaatsen.

U kunt uw Gmail-contacten gemakkelijk afdrukken

U kunt een papieren exemplaar van uw Google-contacten bij de hand houden of deze naar uw computer downloaden. Als u besluit uw contacten af te drukken, moet u de afdruk op een veilige plaats bewaren, uit de buurt van nieuwsgierige blikken. Dit komt omdat het privé-informatie over individuen bevat.

Hoewel het afdrukken van uw contacten handig is, zijn er nog een heleboel andere handige Gmail-hacks die u kunt gebruiken. of dan heb je nog steeds problemen. Neem voor onmiddellijke oplossing contact op met onze Gmail bellen.

 

Go Back

Comment