Menu

Service

Subtitle

Hoe u uw Gmail-wachtwoord kunt wijzigen

Het is misschien niet het leukste aspect van uw digitale leven, maar het beveiligen van uw online aanwezigheid zou een belangrijke prioriteit moeten zijn. Weet je niet waar je moet beginnen? Het regelmatig bijwerken van uw wachtwoorden, vooral het wachtwoord dat aan uw Google-account is gekoppeld, is een goede eerste stap. Maak je geen zorgen als dit je eerste keer is: overstappen is snel en eenvoudig.
Leest hierover:

Hoe u uw Gmail-afbeelding kunt wijzigen
Een herbruikbaar e-mailadres maken
Hier leest u hoe u uw Gmail-wachtwoord kunt wijzigen. Deze handleiding leidt u door het proces met behulp van de desktopwebsite en de Gmail-app van Google voor Android of iOS.

De website gebruiken om uw wachtwoord te wijzigen

Dit is de snelste van de twee procedures.

Stap 1: Navigeer met een willekeurige desktopbrowser naar de Google-accountpagina. Als u dat nog niet heeft gedaan, meldt u zich aan door op het blauwe pictogram Ga naar Google-account in de rechterbovenhoek te klikken en uw inloggegevens in te voeren zoals aangegeven. Gebruik indien nodig tweefactorauthenticatie om uw identiteit te bevestigen.

Stap 2: Selecteer aan de linkerkant het tabblad Beveiliging.

Stap 3: Klik in het vak Aanmelden bij Google op Wachtwoord.

Stap 4: Om uw identificatie te verifiëren, voert u uw huidige wachtwoord in en klikt u op de blauwe knop Volgende.

Stap 5: Voer een nieuw wachtwoord in het bovenste veld in en voer het vervolgens opnieuw in het onderste veld in voordat u op de blauwe knop Wachtwoord wijzigen klikt.

Maak uw wachtwoord ingewikkeld door een combinatie van cijfers, kleine letters, hoofdletters en speciale tekens te gebruiken. Als u zich zorgen maakt over het vergeten van uw wachtwoord, gebruik dan een wachtwoordbeheerder. We raden ook aan om tweestapsverificatie te gebruiken, evenals opties voor wachtwoordherstel, zoals een smartphone of een ander e-mailaccount, om uw account te versterken.

Wijzig uw wachtwoord met behulp van de Gmail-app.
Deze instructies zijn relevant voor zowel Android- als Apple-apparaten zoals de iPhone en iPad. De processen zijn iets langer, maar ze zijn handig als je geen toegang hebt tot een computer.

Stap 1: Open de Gmail-app door te klikken.

Stap 2: Tik op de Google Account-knop in de rechterbovenhoek.

Stap 3: Ga naar Beheer uw Google-account.

Stap 4: Veeg naar links tot je op de pagina Beveiliging komt.

Stap 5: Selecteer Wachtwoord in de lijst met opties onder Aanmelden bij Google.

Stap 6: Voer uw huidige wachtwoord in en druk vervolgens op de optie Volgende om uw identiteit te verifiëren.

Stap 7: Voer een nieuw wachtwoord in het bovenste veld in en voer het vervolgens opnieuw in het onderste veld in voordat u op de blauwe knop Wachtwoord wijzigen tikt.

Het wijzigen van uw wachtwoord is uiterst eenvoudig.

U moet het wachtwoord van uw Google-account regelmatig wijzigen om hacking en andere beveiligingsinbreuken te voorkomen. Controleer hoe lang je je wachtwoord al hebt en overweeg het te wijzigen als je het al lang hebt. Door het up-to-date te houden, kunnen hackers buiten uw accounts en geeft u gemoedsrust.

We hopen dat de hierboven genoemde technieken u helpen bij het oplossen van het probleem. Neem contact op met je Gmail bellen als er technische problemen blijven bestaan.

Go Back

Comment