Menu

Service

Subtitle

Hoe u uw Google-zoekgeschiedenis kunt bekijken

Moet u een webpagina of website vinden die u eerder hebt bezocht, maar weet u niet meer hoe u deze opnieuw kunt openen? Misschien vond u destijds een URL op uw telefoon, maar kunt u deze nu niet op uw pc vinden. Gelukkig registreert Google elke website en link waarop je ooit hebt geklikt.

Elke webpagina die u hebt bezocht, kan worden gevonden met behulp van de geschiedenisfunctie, zodat u ernaar kunt terugkeren alsof u deze nooit in cyberspace bent kwijtgeraakt. Hieronder wordt weergegeven hoe u de zoekgeschiedenisfunctie van Google kunt gebruiken.

Zolang uw Gmail-profiel op al uw apparaten is gesynchroniseerd, heeft u op elk platform toegang tot uw Google-accountgeschiedenis wanneer u maar wilt. Het bedrijf houdt een grondige registratie bij van alle zoekopdrachten naar websites en producten, evenals beeld- en videoweergaven, app-gebruik en het lezen van blogposts.

Uw Google-zoekgeschiedenis bekijken met uw Google-account

Elk apparaat met een browser, inclusief een Windows-pc, Mac, mobiele telefoon of tablet, kan worden gebruikt om de geschiedenis van uw Google-account te bekijken. De procedure is eenvoudig, aangezien u alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig hebt. Wat u moet doen is als volgt:

Ga naar de startpagina van “Google”. Klik in de rechterbovenhoek op uw ‘profielpictogram’. Sorry, u moet eerst inloggen.
“Beheer uw Google-account” moet worden gekozen.
Een tabblad “Gegevens en privacy” moet zijn ingeschakeld.
Het gedeelte ‘Dingen die je hebt gedaan en plaatsen waar je bent geweest’ kun je vinden door naar beneden te scrollen.
Selecteer ‘Mijn activiteit’ in het menu.
Het algemene zoekvak, de optie Filteren op datum en product (Android, Maps, YouTube, enz.), of bladeren op datum en tijd zijn allemaal beschikbaar door naar beneden te scrollen op de pagina.
U kunt een lijst krijgen van alle websites, applicaties en updates voor alle apparaten die zijn verbonden met uw Google-account door gebruik te maken van de verschillende weergaveopties hierboven. U kunt de “zoekbalk” gebruiken om bepaalde taken, tools of websites op te zoeken. Sorteren op datum, datumbereik en toepassing is een van de ‘gefilterde opties’.

Als je ooit je geschiedenis hebt gewist, wordt alles wat je met je Google-account hebt gedaan, gedocumenteerd op de activiteitenpagina hierboven.

Android Uw Google-zoekgeschiedenis bekijken
U hebt geen toegang tot de optie in de instellingen, ondanks het feit dat het proces vergelijkbaar is met toegang tot uw Chrome-geschiedenis op een computer of telefoon. Dit is het proces.

Open de “Chrome”-app en typ vervolgens in de URL-balk of het zoekveld “myactivity.google.com” zonder de aanhalingstekens.
Scroll naar beneden op de pagina totdat u het vak ‘Zoek uw activiteit’ bereikt. Zoek, pas filters toe of scrol omlaag om uw browsegeschiedenis vanaf daar te bekijken.
Op een iPhone of iPad kunt u uw Google-zoekgeschiedenis bekijken.
Hoewel Google zijn applicaties uitstekend organiseert, zijn de instructies van iOS-gebruikers heel anders. Hoe u uw zoekgeschiedenis kunt ophalen, gaat als volgt:

Open het “tandwielpictogram” (Instellingen) naast “ontdekken” onderaan het scherm dus wanneer de “Chrome”-app is geopend.
Kies ‘Activiteit beheren’.
Gebruik het zoekvak of pas filters bovenaan de pagina toe. Scroll naar beneden op de pagina om de hele geschiedenis te zien.
Over het algemeen kan de Google-accountgeschiedenisfunctie handig zijn als u een bepaalde pagina moet vinden van een website die u hebt bezocht of als u de naam niet meer weet van een specifieke website die u opnieuw wilt bezoeken. Google slaat alles voor u op, gebruikers kunnen op elk moment gemakkelijk toegang krijgen tot elke link. Als u uw locaties, apparaatupdates en andere items wilt verwijderen, kunt u ook uw Google-zoekgeschiedenis verwijderen.

Veelgestelde vragen voor Google-zoekgeschiedenis
Waarom kan ik de geschiedenis van mijn Google-zoekopdrachten niet zien?
Als u bij het openen van Google Mijn geschiedenis geen geschiedenis ziet, is de kans groot dat u niet bent ingelogd op het juiste Google-account. Selecteer “Een ander account toevoegen” door op het profielsymbool in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken.

U kunt ook een probleem hebben als uw geschiedenis is ingesteld om regelmatig te worden verwijderd. Op de pagina ‘Mijn activiteit’ kunt u deze instelling wijzigen. Gebruikers kunnen Google instellen om gegevens elke 3, 18 of 36 maanden te verwijderen of om de zoekgeschiedenis in hun accounts uit te schakelen. Als Google uw zoekgeschiedenis niet opslaat of als u onlangs alle records heeft gewist, worden er geen eerdere browsegegevens weergegeven.

Kan ik mijn Google-zoekgeschiedenis terugkrijgen?

Bekijk hoe u uw verloren Google-geschiedenis kunt herstellen voor hulp hierbij. U kunt eerst naar uw tabblad “Mijn activiteit” kijken. als er nog geen geschiedenis beschikbaar is. U kunt contact opnemen met onze Google Bellen Nederland.

Go Back

Comment