Menu

Service

Subtitle

Hoe u uw inbox-indeling in Gmail kunt wijzigen?

Gmail biedt een overvloed aan aanpasbare indelingen – zo veel dat je meerdere Gmail-accounts kunt hebben die er allemaal totaal anders uitzien. U kunt bijvoorbeeld al uw e-mails in één lange lijst plaatsen, uw berichten opsplitsen in verschillende tabbladen of uw inbox verdelen in ongelezen en gelezen berichten.

Daarnaast zijn er verschillende opties om je inbox te ordenen, variërend van het toevoegen van een leesvenster tot het maken van je eigen e-mailcategorieën. Hier leest u hoe u uw Gmail-interface kunt personaliseren en al uw opties kunt verkennen.

HOE DE LAY-OUT VAN UW INBOX TE WIJZIGEN:

Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op het tandwielpictogram.
Aan de rechterkant van uw e-mail verschijnt een zijbalk “Snelle instellingen”, waarin u enkele opties kunt wijzigen. U kunt bijvoorbeeld de weergavedichtheid wijzigen, die bepaalt hoe compact uw berichten worden weergegeven. U kunt ook de positie van uw leesvenster en het soort inbox dat u heeft, wijzigen. (We zullen die later in meer detail bespreken.)
Zijbalk voor snelle instellingen
Wanneer u op het tandwielsymbool klikt, ziet u deze zijbalk Snelle instellingen verschijnen.

Klik voor meer opties op ‘Alle instellingen bekijken’ boven aan deze zijbalk.
Kies het tabblad Postvak IN.
In het vervolgkeuzemenu naast ‘Type postvak IN’ heb je veel opties om uit te kiezen:

“Standaard” rangschikt uw e-mails in bekende verticale tabbladen.
“Belangrijk eerst”, “Ongelezen eerst” en “Met ster eerst” verdelen de inbox in twee horizontale secties: de sectie die u als eerste selecteert (Belangrijk, Ongelezen of Met ster) en al het andere.
“Prioriteitsinbox” en “Meerdere inboxen” creëren elk verschillende secties in uw e-mail, die u kunt bekijken door naar beneden te scrollen. (We zullen later in dit artikel bespreken hoe u beide instellingen kunt aanpassen.) De volgende paar stappen zullen verschillen, afhankelijk van het type Postvak IN dat u kiest.
Vervolgkeuzemenu voor typen inbox
Er zijn verschillende inbox-indelingen om uit te kiezen.

Als je de standaardinboxlay-out kiest, kun je de vakjes naast ‘Categorieën’ onder ‘Inboxtype’ aanvinken. U kunt voorbeelden zien van wat voor soort e-mails in welk tabblad worden ingedeeld door de muisaanwijzer op elke categorienaam te plaatsen. Schakel alle selectievakjes uit als u wilt dat uw e-mail op één tabblad wordt weergegeven. (Je kunt Primair echter niet deselecteren.) Je hebt ook de optie om ‘Met ster op te nemen in Primair’, wat betekent dat elke e-mail met een ster in Primair wordt weergegeven, ongeacht in welke andere categorie deze valt.
Categorieën van standaard typen inbox
Een standaardinbox kan maximaal vijf verschillende tabbladen hebben.

De keuzes voor “Belangrijk eerst”, “Ongelezen eerst” en “Met ster eerst” zijn allemaal vergelijkbaar. Klik onder ‘Inbox-secties’ op de knop ‘Opties’ om te kiezen hoeveel e-mails in elke sectie moeten worden weergegeven.
Vervolgkeuzemenu’s voor inbox-secties
U kunt aanpassen hoeveel essentiële e-mails worden weergegeven met behulp van de vervolgkeuzemenu’s.

Als u ‘Essentieel eerst’ of ‘Prioriteitsinbox’ kiest, ziet u een extra optie waarmee u kunt wijzigen hoe Gmail uw ongelezen e-mails telt: of dat aantal alleen de belangrijke, alle of een verhouding van de belangrijke e-mails weergeeft die voor allemaal.
Opties voor het berekenen van het ongelezen aantal in je inbox
Met zowel Belangrijk eerst als Prioriteitsinbox kunt u aanpassen hoe uw ongelezen aantal e-mails wordt weergegeven.

Tenzij u de lay-out Meerdere inboxen gebruikt, kunt u ook een leesvenster toevoegen. Nadat u het vakje naast het “Leesvenster inschakelen” hebt aangevinkt, kunt u de keuzes eronder gebruiken om te kiezen waar het venster wordt weergegeven.
Voorkeuren leesvenster
U kunt een leesvenster toevoegen en deze positioneren.

In het gedeelte ‘Belangrijkheid’ kunt u selecteren of Gmail gele tabbladen (die een belangrijk bericht markeren) naast e-mails weergeeft en of Gmail deze automatisch toewijst op basis van uw gedrag.
Belangrijkheidsindicatoren instellen
U kunt de belangrijke indicatoren wijzigen in uw instellingen.

Er zijn twee opties onder aan de pagina: ‘Filters overschrijven’ of ‘Filters niet overschrijven’. U kunt deze filters wijzigen in Instellingen door naar de pagina “Filters en geblokkeerde adressen” te gaan.
Als u klaar bent, vergeet dan niet om op ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken.
Gefilterde e-mailconfiguraties
U kunt ook aangeven hoe met filters moet worden omgegaan.

HOE PRIORITEIT INBOX IN TE STELLEN:

Als u Postvak Prioriteit selecteert, kunt u de vervolgkeuzelijst naast elke keuze in “Inbox-secties” gebruiken om aan te geven welke categorieën moeten worden opgenomen en welke moeten worden uitgesloten, hoeveel berichten van elke sectie moeten worden opgenomen en of u een deel wilt verbergen wanneer het is leeg.

Opties voor inbox-secties
Kies welke secties in je inbox verschijnen.

Ga naar het tabblad Label bovenaan het menu Instellingen om nog een sectie toe te voegen.
Klik onderaan het menu op de knop “Nieuw label maken”.
Geef je label een naam in het pop-upvenster. Druk vervolgens op de knop “Maken”.
Een nieuw labelvenster toegevoegd
Maak een naam voor uw nieuwe label.

Navigeer naar het tabblad “Inbox” en selecteer “Opties” naast een inbox-segment.
Selecteer ‘Meer opties’ in de vervolgkeuzelijst.
Kies het label in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt.
Meer keuzes voor inboxsecties
Selecteer uw nieuwe label in het vervolgkeuzemenu.

Klik onderaan het menu op ‘Wijzigingen opslaan’
HOE MEERDERE INBOXEN TE CONFIGUREREN:

Selecteer Meerdere Postvakken IN in het vervolgkeuzemenu Type Postvak IN.
Om uw inboxen te configureren, voegt u elke categorie in als zoekoperator, zoals is: met ster of is: ongelezen. U heeft de mogelijkheid om maximaal vijf secties aan te maken.
In Sectienaam kunt u voor elke categorie een label toevoegen. Voer naast ‘Maximale paginagrootte’ het aantal e-mails in dat u in elke categorie wilt weergeven.
Om de locatie van de secties te wijzigen, gaat u naar “Multiple Inbox position” en brengt u de nodige wijzigingen aan.

We hopen dat de hierboven genoemde oplossingen u op de een of andere manier zullen helpen uw probleem op te lossen. En als je nog steeds technische problemen hebt, aarzel dan niet om onze Gmail bellen.

Go Back

Comment