Menu

Service

Subtitle

Hoe webpagina’s afdrukken vanuit Google Chrome?

Stel dat u op internet surft met Google Chrome en een webpagina tegenkomt die u nuttig vindt en boordevol bronnen staat, zoals alinea’s met bepaalde termen, foto’s, artikelen, datasheets, enzovoort. Mogelijk hebt u nu een afdruk van die online pagina’s nodig als u een papieren versie nodig heeft. Dus, hoe zou je het gaan doen? Dit bericht laat u enkele eenvoudige tactieken en manieren zien voor het afdrukken van webpagina’s in Google Chrome.

Wat is het verschil tussen het afdrukken van gewone bestanden die op een pc zijn opgeslagen en het afdrukken van onlinepagina’s? Of u nu bestanden afdrukt vanaf uw pc of online pagina’s rechtstreeks vanuit uw browser, de afdrukmethode blijft hetzelfde; de variatie zit in hoe u de opdrachten invoert om af te drukken. Als bestanden al op een harde schijf of een flashstation zijn opgeslagen, zijn afdrukinstructies eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.

Als u daarentegen online pagina’s rechtstreeks vanaf internet afdrukt, hebt u geen directe interface om uw taak uit te voeren. Als u een wachtwoord voor uw Google Chrome instelt en het vervolgens vergeet, moet u uw Google Chrome-wachtwoord opnieuw instellen voordat u webpagina’s afdrukt.

Lees verder om meer te weten te komen over alle technieken voor het afdrukken van webpagina’s met Google Chrome.

Methode #1: Gebruik een standaardprinter om webpagina’s af te drukken
Deze techniek maakt gebruik van de standaard afdrukprocedure, waarbij afdrukopdrachten naar het printerapparaat worden gestuurd via verbindingsdraden voor de webpagina’s die u wilt afdrukken. Om er meer over te weten te komen, volg je gewoon de instructies.
Stap 1: Start Google Chrome op uw pc.

Stap 2.Selecteer “Bestand” in de menubalk.

Stap 3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu “Afdrukken”, waardoor een venster wordt geopend met de afdrukmethode en de bijbehorende opties.

SHORTCUT OP HET TOETSENBORD:

  • P op een Mac

Ctrl + P (Windows)

Stap 4: Pas de afdrukopties aan, zoals het aantal pagina’s dat moet worden afgedrukt, of u in kleur of zwart-wit wilt afdrukken, enzovoort, om aan uw behoeften te voldoen.

Stap 5: Als u klaar bent, gebruikt u de optie “Voorbeeld” om een voorbeeld van de pagina’s te bekijken voordat u op “Afdrukken” klikt.

Stap 6: De instructie “Afdrukken” wordt verzonden via de draden die ertussen zijn aangesloten en het afdrukken begint onmiddellijk.

Methode #2: Gebruik Google Cloud Print om webpagina’s draadloos af te drukken.
Bij deze methode hoeft u geen USB-kabel te gebruiken om webpagina’s af te drukken; in plaats daarvan is wifi-synchronisatie met uw Google-account voldoende. Het voordeel van deze functie is dat u webpagina’s kunt afdrukken vanaf elk apparaat dat is ingelogd met hetzelfde Google-account.

Eerst moet u uw Google Cloud Print-functie instellen voordat u kunt beginnen met afdrukken. Beide procedures worden hier afzonderlijk uitgelegd.

Google Cloudprinter configureren:
Stap 1: 
Start uw pc.

Stap 2: Start de Google Chrome-webbrowser.

Stap 3: Navigeer naar de optie “meer” met een pictogram in de rechterbovenhoek van het browservenster en klik erop.

Stap 4: Kies ‘Instellingen’ in het vervolgkeuzemenu.

Stap 5.Klik in het nieuwe venster dat verschijnt op het instellingenpictogram aan de linkerkant en selecteer de optie “Geavanceerd”

Stap 6: Selecteer “Afdrukken” en vervolgens “Google Cloud Printing” in het menu “Geavanceerd”.

Stap 7: Selecteer ‘Cloudprinter-apparaten beheren’.

Stap 8: Check desgevraagd in met uw Google-account en kies vervolgens een printer voor het afdrukproces.

Afdrukken met Google Cloudprinter:

  1. Start Google Chrome op uw pc.

Stap 2: Navigeer naar de webpagina die u wilt afdrukken.

Stap 3: Selecteer in de menubalk “Bestand” en vervolgens “Afdrukken”.

  • P op een Mac
    Ctrl + P (Windows)
    Stap vier.
    Kies uw Google Cloudprinter uit de pop-up die verschijnt.

Stap 5: Breng de nodige wijzigingen aan in de printerinstellingen, klik vervolgens op “Afdrukken” en uw taak is voltooid.

Methode #3: Gebruik Chrome’s Print Screen-knop om webpagina’s af te drukken
In dit deel hoeft u de afdrukkeuzes uit de Google-menubalk niet te gebruiken; in plaats daarvan maakt u schermafbeeldingen van de webpagina’s en slaat u deze op uw computer op. U kunt ze dan afdrukken zonder de afdrukinstellingen van Google Chrome te gebruiken.

OPMERKING: gebruik deze aanpak als uw menubalk niet wordt weergegeven in uw Chrome-venster of als u problemen ondervindt bij het afdrukken vanuit de browserinstellingen.

Stap 1: Start Google Chrome en ga naar de website die u wilt afdrukken.

Stap 2: Druk op uw toetsenbord op de knop “PrtScn”, die zich meestal in de rechterbovenhoek bevindt.

Stap 3. Door op de knop “PrtScn” te drukken, maakt u een screenshot van de hele pagina, die u vervolgens in MS Paint of Microsoft Word kunt plakken.

Stap 4: Breng de nodige wijzigingen of bewerkingen aan in de momentopname met MS Paint en sla deze vervolgens op uw computer op.

Stap 5: Open de bewerkte screenshot-afbeelding en klik vervolgens op “Afdrukken”.

Stap 6: Breng in het afdrukvenster dat verschijnt de gewenste wijzigingen aan en klik vervolgens op “Afdrukken” als u klaar bent.

Kijk dus eens hoe eenvoudig het is om webpagina’s af te drukken met Google Chrome.

Het afdrukken van online pagina’s vanuit Google Chrome is een veelvoorkomende vereiste als u op zoek bent naar bronnen zoals artikelen, zinnen, foto’s, opvallende ontwerpen, enz., en er een papieren exemplaar van wilt bewaren. Wanneer u afdrukt met kabels die zijn aangesloten tussen uw afdrukapparaat en het systeem, kunnen kabels een knelpunt vormen, dus de tweede methode die in dit artikel wordt besproken, is comfortabeler in het gebruik.

Als u niet meteen een hardcopy wilt maken, kunt u de URL-locaties of links op uw pc opslaan en later terugkeren naar de websites die u wilt. U kunt dus onze Google bellen nederland bezoeken.

Go Back

Comment