Menu

Service

Subtitle

Plan een e-mail in Gmail

Google verklaarde in april 2019 dat Gmail native e-mailplanning zou aanbieden, en de functie kwam ongeveer een maand later beschikbaar op desktop en mobiel.

Voorheen zou dit type eenvoudige planning het gebruik van een add-on van derden vereisen. Gelukkig is de functie van Gmail heel eenvoudig te gebruiken en heeft het een verscheidenheid aan toepassingen voor het plannen van zakelijke en persoonlijke berichten. Misschien probeer je te communiceren met iemand in een verre tijdzone, zeur je iemand over een aanstaande gebeurtenis, of herinner je je toekomstige zelf gewoon aan iets. Stuur dan een e-mail.

Volg deze instructies om een bericht via Gmail te plannen in een browser op een desktopcomputer:

Maak een nieuwe e-mail aan.
Klik op het driehoekje rechts van de blauwe knop ‘Verzenden’.
Kies een van de voorgestelde tijden of klik op “Kies datum & tijd” om aan te geven wanneer je het bericht wilt verzenden.
Klik op de knop “Verzenden plannen”.
De procedure is hetzelfde in de mobiele app van Gmail. Wanneer u echter een e-mail maakt, moet u in plaats van op een deel van de verzendknop te klikken op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm klikken. Dit opent de optie om een tijd in te stellen.

Het is heel eenvoudig om geplande e-mails te vinden en te annuleren. Op zowel desktop als mobiel is een nieuwe map “Gepland” toegevoegd. Om te voorkomen dat een bericht wordt verzonden, klikt u erop in de map en klikt u vervolgens op “Verzenden annuleren” in de rechterbovenhoek van het venster. Het wordt teruggezet naar uw conceptenmap.

We hopen dat de hierboven genoemde oplossingen u op de een of andere manier zullen helpen uw probleem op te lossen. En als je nog steeds technische problemen hebt, aarzel dan niet om onze Gmail nederland bellen.

Go Back

Comment