Menu

Service

Subtitle

Waarom blijft mijn Amazon Fire Stick opnieuw opstarten?

De Amazon Fire Stick is een klein apparaat dat eruitziet als een flashstation en wordt aangesloten op de HDMI-poort van een tv. Als je een Amazon Fire Stick hebt, kun je wifi gebruiken om Netflix, YouTube, Hulu, Pandora, HBO Go en andere services naar je tv te streamen.

Stel dat u uw favoriete programma op tv bekijkt met de Fire TV Stick, en de Stick start zonder waarschuwing opnieuw op. Nu zijn er negen technieken om dit probleem op te lossen.

Negen oplossingen om de Amazon Fire TV-stick op te lossen, blijft opnieuw opstarten:

De Fire TV Stick is, net als elk ander stuk hardware of software, gevoelig voor storingen en crashes. In dit stadium moet men voorzichtig zijn, omdat de meeste problemen eenvoudig op te lossen zijn.

Het maakt in deze situatie niet uit of u in deze situatie een oude of nieuwe gebruiker van de Fire TV Stick bent. Meestal komt dit door een onstabiele stroombron. Wanneer Amazon Fire TV Stick steeds opnieuw wordt opgestart, moet u het volgende doen.

1-Maak gebruik van officieel geautoriseerde accessoires

Als we de originele fittingen niet kunnen vinden of te lui zijn om ze te bevestigen, kunnen we ze vervangen door een andere USB-kabel of adapter voor Fire TV. Experimenteer met de originele accessoires van uw Fire TV als deze plotseling opnieuw opstart.

2-Gebruik in plaats daarvan een andere USB-kabel

Micro USB cables, in general, do not last long; they can come to a complete halt or begin to fail at any time. It is recommended that you replace it with a new USB cable. Check to see if this treatment is successful.

3-Vervang de adapter

Evenzo zorgt een defecte voedingsadapter ervoor dat de Amazon Fire Stick opnieuw wordt opgestart. Hoewel de Fire TV Stick wordt geleverd met een adapter van 1 Amp, kunt u het probleem van het opnieuw opstarten voorkomen door een andere adapter te gebruiken met hetzelfde of iets meer vermogen (2 Amp). U moet ook proberen een andere USB-kabel en adapter te gebruiken.

4-Sluit de Fire TV Stick aan op de voeding

Als de USB-poort van uw tv wordt gebruikt om de Fire TV Stick aan te sluiten, verwijdert u deze uit de installatie en sluit u deze met een adapter aan op de voeding. Dit is belangrijk omdat niet alle USB-poorten genoeg stroom hebben om streamingsticks goed te laten werken.

5-Verwijder extensies

Extensies zoals USB- en stroomuitbreidingen kunnen ook de oorzaak zijn van het onvermogen van de Fire TV Stick om opnieuw op te starten. Verwijder daarom het verlengstuk en bevestig het rechtstreeks aan de Stick.

6-Verwijder verschillende HDMI-aangesloten gadgets

Bijna elke televisie heeft minimaal twee HDMI-poorten. Zelfs als u meer dan één apparaat op de tv kunt aansluiten, kunnen verschillende HDMI-apparaten ervoor zorgen dat de Fire TV Stick opnieuw opstart. Koppel elk via HDMI aangesloten apparaat los, behalve de Fire TV Stick als u een back-up van de bewering wilt maken. Begin op dat moment ze aan te sluiten, de een na de ander om te ontdekken welk apparaat de storing veroorzaakt. Controleer daarna of het probleem is verholpen.

7-Schakel HDMI CEC DEVICE CONTROL uit

U weet waarschijnlijk dat uw Fire TV-stick uw televisie zal bedienen. Dankzij de HDMI-CEC-functie die op de meeste nieuwe tv’s wordt aangetroffen, is deze bediening mogelijk.

Met deze functie kunt u al uw HDMI-apparaten bedienen met één afstandsbediening. Momenteel ondersteunen slechts enkele modellen deze functie en elk apparaat heeft zijn eigen HDMI CEC-implementatie. Als HDMI-CEC is toegestaan voor uw Fire TV Stick, schakelt u deze uit.

Een paar gebruikers hebben zelfs geadviseerd dat het uitschakelen van hun Fire TV hun Fire TV niet opnieuw opstart.

1 Als je het wilt uitschakelen, ga dan eerst naar Fire TV-instellingen.

2Klik daarna op Beeld en geluid.

3 Klik later op HDMI CEC Device Control; zet het uit.

8-Breng je Amazon Fire TV-stick up-to-date

De Amazon Fire TV vordert dankzij op maat gemaakte apps, die bugs kunnen bevatten. Het is het beste om eerst te kijken of er eerst een update voor je Amazon Fire TV Stick beschikbaar is.

Als je wilt upgraden, ga je naar Amazon Fire TV-instellingen en kies je My Fire TV. Selecteer Info voordat u doorgaat naar de optie ‘Controleren op systeemupdate ‘.

9-Formatteer Amazon Fire TV Stick

Als alle bovenstaande methoden niet kunnen voorkomen dat de Fire TV Stick willekeurig opnieuw wordt opgestart, moet u de fabrieksinstellingen herstellen. Hoewel een fabrieksrust op een aantal manieren kan worden geïmplementeerd, is het gebruik van Instellingen een eenvoudige manier om dit doel te bereiken.

1 Navigeer om te beginnen naar Instellingen op uw Fire TV.

2 Klik later op My Fire TV.

3 Selecteer onder My Fire TV Resetten naar fabrieksinstellingen.

4 Houd er op dit moment rekening mee dat het formatteren van uw apparaat betekent dat u zich afmeldt bij Fire TV Stick.

5 Verwijder daarna de geïnstalleerde apps en gedownloade gegevens.


6 Verwijder ten slotte alle aangepaste instellingen.

Tekenen van een hardwareprobleem

Als geen van de bovengenoemde oplossingen resultaten oplevert, kan dit een symptoom zijn van Fire TV Stick-hardwarecomplicaties. Neem contact op met Amazon om het te reviseren of te vervangen.

Aanvullende richtlijnen: Start Fire TV Stick opnieuw op via afstandsbedieningsknoppen

U wilt uw apparaat in de toekomst opnieuw opstarten totdat het probleem met het opnieuw opstarten van de Amazon Fire Stick is opgelost. In de meeste gevallen moet de Stick worden losgekoppeld. U kunt de afstandsbediening echter gebruiken om deze zacht te resetten.

a-Om dit te doen, houdt u tegelijkertijd de afspeel- en selectieknoppen ingedrukt totdat een bericht op het scherm verschijnt. Begrijp op dit moment duidelijk dat Soft resetten geen apps of gegevens van uw Amazon Fire TV-stick zal verwijderen. We hopen dat de gegeven oplossingen voor u werken.

We hebben alles uitgelegd waarom blijft je Amazon Fire Stick opnieuw opstarten. Als u nog steeds problemen ondervindt met betrekking tot uw Amazon Fire Stick, blijft u opnieuw opstarten. Bel alsjeblieft Amazon bellen.

Go Back

Comment