Menu

Service

Subtitle

Waarom is mijn Facebook-pagina verwijderd?

Facebook kan en zal pagina’s wissen zonder waarschuwing. Niet voor amusement of zonder reden.

Facebook stuurt af en toe een waarschuwingsbericht naar pagina-eigenaren om hen te informeren dat ze de voorwaarden en voorschriften hebben geschonden.

Mogelijk hebt u een e-mail ontvangen die u een slecht gevoel in uw maag geeft en u informeert dat uw pagina is uitgeschakeld en niet langer toegankelijk is.

Anderen proberen gewoon op een dag in te loggen en ontdekken dat hun pagina is verdwenen, zonder melding.

Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende redenen voor het verwijderen van pagina’s, wat u kunt doen als het bij u opkomt en, belangrijker nog, hoe u dit kunt voorkomen.

De redenen waarom uw Facebook-pagina kan zijn verwijderd

 

De meest voorkomende reden voor het verwijderen van Facebook-pagina’s is dat ze de concurrentie- en promotierichtlijnen van Facebook niet volgen.

Wedstrijden: Facebook-wedstrijden zijn ongelooflijk wijdverbreid en extreem populair. Het meest cruciale punt om te onthouden is dat ze goed moeten worden beheerd. Daaruit volgt niet dat alleen maar omdat iemand anders het op deze of die manier doet, correct is. Ken de regels en volg ze tot op de letter.
Iemand kan je aangeven of Facebook kan er uiteindelijk achter komen of je een valse naam hebt gebruikt.
Als u probeert zich voor te doen als iemand of een bedrijf, begaat u een verkeerde voorstelling van zaken.
Aanstootgevende of auteursrechtelijk beschermde dingen: als je pagina aanstootgevende inhoud had of een afbeelding die niet gratis was voor openbaar gebruik, zou deze zonder je medeweten door een fan of Facebook-lid kunnen zijn gemeld.
Coverfoto: Facebook heeft strikte richtlijnen voor omslagfoto’s, inclusief wat wel en niet kan worden gebruikt. Hoewel deze voorschriften aan verandering onderhevig zijn, mogen ze niet meer dan 20% tekst bevatten. Andere recente richtlijnen (die niet langer van kracht zijn) zijn onder meer calls-to-action, zoals contactgegevens, instructies om de pagina leuk te vinden of te delen, en zelfs prijzen.
Regels en voorschriften voor Facebook-wedstrijden
Een app van derden, zoals Rafflecopter, is vereist. Elke app werkt op een iets andere manier, sommige zijn gratis en andere vereisen geld. Er zijn veel opties beschikbaar.

Welke benadering u ook gebruikt, zorg ervoor dat u deze richtlijnen volgt:

Facebook likes vragen (personen dwingen een pagina leuk te vinden) is niet toegestaan als toelatingstechniek.
Je kunt de winnaars niet rechtstreeks op Facebook bekendmaken.
Om toegang te krijgen, kun je anderen niet aansporen om een afbeelding te delen.
Je moet een disclaimer opnemen die Facebook ontheft van de verantwoordelijkheid voor de wedstrijd.
Wat kan ik doen als mijn Facebook-pagina is verwijderd?
Hoewel er geen one-size-fits-all methode is om je verwijderde pagina terug te krijgen, biedt Facebook verschillende opties.

Als je per ongeluk je pagina hebt gewist of denkt dat deze is gehackt door een derde partij of om een andere reden, vul dan dit formulier in.

Als je het geluk hebt gehad om een e-mail van Facebook te ontvangen over het verwijderen van je pagina, krijg je een link naar een formulier dat je kunt gebruiken om bezwaar aan te tekenen.

U kunt wel of geen antwoord krijgen. Het is echter zeker een kans waard.

Wat te doen als uw FB-pagina is verwijderd
Stop alle betaalde advertenties op uw pagina: vergeet niet alle betaalde advertenties op uw pagina te deactiveren of stop te zetten.
Vertel het anderen op Facebook: je kunt altijd een eenvoudige communitypagina starten en vertellen waarom je pagina is verwijderd in de hoop anderen te waarschuwen. Je weet maar nooit, met een beetje gemeenschapszin en steun kan Facebook besluiten om het opnieuw te installeren.
Opnieuw opstarten: mensen zullen ongetwijfeld naar uw pagina zoeken. Dus de juiste manier van handelen is om zo snel mogelijk opnieuw op te starten. Wees eerlijk en leg je redenering uit. Het is mogelijk om dezelfde paginanaam te gebruiken. Als u echter een vanity-URL had, kunt u deze niet langer gebruiken. Zorg ervoor dat u erachter komt waarom het bestand in de eerste plaats is verwijderd, zodat het niet opnieuw gebeurt.
Hoe u kunt voorkomen dat uw Facebook-pagina wordt verwijderd
Als je een wedstrijd wilt houden maar de regels te ingewikkeld zijn, kun je deze hosten op je website of blog en een link ernaar delen op Facebook.

Zorg voor een disclaimer:

“Facebook ondersteunt, promoot, beheert of is niet betrokken bij deze promotie.”

Het feit dat ‘iedereen het doet, dus ik kan het ook’, zal niet voorkomen dat uw harde moeite voor niets is. Misschien kom je weg met het overtreden van de regels, maar misschien ook niet. Elke dag worden pagina’s afgesloten.

Helaas wordt auteursrechtelijk beschermd materiaal tegenwoordig vrij verspreid, vooral op sociale-mediapagina’s. Er is maar één persoon nodig om hun imago op te merken en te rapporteren. Hoewel u niet de eerste was, was u wel degene die werd gearresteerd. Voordat je iets deelt, moet je ervoor zorgen dat het door het hele publiek kan worden gebruikt.

Diversifieer uw klanten
‘Doe niet al je eieren in één mand’, zoals het adagium luidt. Dit is hier waar.

Laat de ervaringen van anderen en deze waarschuwingen als een goede les dienen. Vertrouw voor uw bedrijf niet op slechts één bron van verkeer. Verbreed je horizon. Denk aan Twitter of Pinterest. En als je dat eenmaal hebt gedaan, geef je je pagina kracht. Maak het zo goed mogelijk.

Ben je ooit een Facebook-pagina kwijtgeraakt voor jezelf of iemand die je kent?

Extra Facebook-bronnen
Waarom word ik steeds uitgelogd van Facebook?
Hoe irritant dit ook is, er zijn veel plausibele oorzaken en het probleem kan bijna altijd snel worden verholpen. De meest voorkomende redenen om u af te melden bij Facebook staan hieronder vermeld.

Waarom is mijn Facebook-account uitgeschakeld of vergrendeld?
Maak je geen zorgen als je Facebook-account zonder waarschuwing is vergrendeld of uitgeschakeld. Hier zijn verschillende typische oorzaken voor en meestal zijn er eenvoudige oplossingen.

Waarom kan ik niet inloggen op Facebook?
Elke dag bezoeken miljoenen mensen over de hele wereld Facebook. We praten, doen zaken en wisselen informatie uit. Soms kunnen we niet inloggen. Hier volgen enkele veelvoorkomende oorzaken en oplossingen.

Conclusie

We hopen dat je begrijpt waarom mijn Facebook-pagina is verwijderd door onze blog te lezen. als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact op met onze Facebook bellen.

 

Go Back

Comment