Menu

Service

Subtitle

Wat gebeurt er als je iemand op Instagram rapporteert

Instagram heeft een streng beleid om haatzaaiende uitlatingen, misbruik, geweld, intimidatie en spam te verwijderen. Het is nu praktisch moeilijk voor Instagram om alle inhoud op het netwerk te filteren vanwege de miljoenen gebruikers die zich elke dag aanmelden. Van gebruikers wordt verwacht dat ze dergelijke accounts, berichten en opmerkingen namens het bedrijf rapporteren. De stappen voor het rapporteren van iemand op Instagram vindt u hier, samen met een lijst met veelgestelde vragen.

HOE Instagram te gebruiken om iemand te rapporteren

Op Instagram zijn er drie manieren om iemand te melden. Je kunt snel iets melden aan Instagram zodat ze ernaar kunnen kijken, bijvoorbeeld als je een frauduleus account, een beledigende opmerking of een ongepast bericht tegenkomt.

1. Instagram informeren over een account

Volg de onderstaande instructies om een Instagram-account te melden.
Stap 1: Open het hoofdaccountmenu in de Instagram-app als je een frauduleus account tegenkomt.

Stap 2: Nadat je het account hebt geopend, tik je op de drie stippen in de rechterbovenhoek.
Stap 3: Kies in de onderste optie Rapporteren.
Stap 4: Selecteer een van de relevante redenen voor het melden van een Instagram-account door op de knop Account melden te tikken.

Een account dat u heeft gemeld, wordt daarna niet meer voor u weergegeven. U kunt op de knop “profiel bekijken” klikken om de inhoud van uw account te bekijken.

2. Meld een opmerking

Je kunt ervoor kiezen om een account op Instagram te melden als je het zat bent om spam of beledigende reacties op je berichten te zien. Hoe? Lees verder.

Stap 1: Open het opmerkingengebied van het bericht.
Stap 2: Veeg naar links om een opmerking te melden.
Stap 3: Tik op de optie Rapporteer deze opmerking in het onderste menu nadat u het rapportsymbool hebt geselecteerd.
Stap 4: Instagram zal informeren naar de aard van de klacht. Kies een relevante reden en meld deze vervolgens.

Het kan van alles zijn: valse informatie, pesten, illegaal advies, haatzaaien en meer.

3. Meld een Instagram-bericht

Ben je een bericht tegengekomen dat valse informatie verspreidt of illegale goederen verkoopt aan volgers? Je kunt het bericht direct rapporteren.

Stap 1: Tik op de drie stippen naast een Instagram-bericht om het menu te openen.
Stap 2: Klik op Rapporteren en selecteer een motivering voor het rapport.

WAT GEBEURT ER ALS JE IEMAND OP INSTAGRAM RAPPORTEERT

Telkens wanneer je een bericht, account of opmerking op Instagram meldt, wordt het bedrijf op de hoogte gebracht en zal het je probleem onderzoeken. Als meerdere andere gebruikers hetzelfde probleem melden, geeft Instagram prioriteit aan uw rapport. Je kunt je fans vragen om twijfelachtige accounts of berichten te melden.

Instagram beperkt het bereik van het account of bericht zodra het je rapport heeft geverifieerd. Het gerapporteerde account of bericht kan worden verbannen of gedeactiveerd door Instagram.

KAN IEMAND MIJ VERTELLEN OF JE HEN OP INSTAGRAM HEBT GEMELD

Op Instagram zijn zowel de melding als de motivering ervan anoniem. Dergelijke informatie wordt niet door Instagram naar het gerapporteerde account gestuurd. Ze leren alleen de reden voor het blokkeren van het sociale netwerkaccount.

ALS HET WORDT GEMELD, WORDT HET ACCOUNT VERBODEN?

Instagram heeft een krachtig standpunt over deze beweringen. Als je rechtvaardiging voor het rapporteren van een bericht, account of opmerking geldig is, zal Instagram de juiste actie ondernemen en het account verbieden of deactiveren.

WAT GEBEURT ER ALS IEMAND JE ZONDER REDEN OP INSTAGRAM RAPPORTEERT

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je op sociale netwerken wordt gerapporteerd als je geen Instagram-regels hebt overtreden. Als het team van Instagram de gerapporteerde opmerking of post onderzoekt en niets aanstootgevends vindt, zul je geen gevolgen ondervinden.

WAT MOET IK DOEN ALS IK OP INSTAGRAM ONVERKEERD DE VERKEERDE ACCOUNT MELDING?

Als je per ongeluk iemand op Instagram hebt gemeld, hoef je je geen zorgen te maken dat Instagram het account verbiedt of blokkeert. De gerapporteerde post, opmerking of account zal volgens het bedrijf geen problemen opleveren en er zal geen actie worden ondernomen tegen de accounteigenaar.

De berichtgeving op Instagram kan niet ongedaan worden gemaakt.

INSTAGRAM BEPERKEN VS. RAPPORT: WAT IS HET VERSCHIL

Wanneer je iemand op Instagram beperkt, blokkeert de app de mogelijkheid van die persoon om op je bericht te reageren of nieuw geüploade berichten te controleren. Wat er gebeurt als je iemand op Instagram beperkt, wordt behandeld in een apart bericht. Lees het om de onzekerheid weg te nemen.

MAAK INSTAGRAM EEN BETERE PLEK

Instagram wil miljoenen meer gebruikers aantrekken, maar wil ook af van spam en aanstootgevende inhoud. Je kunt dergelijke accounts rapporteren aan Instagram als je ze tegenkomt. In de tussentijd kunt u uw volgers, vrienden en familie vragen hetzelfde account te melden terwijl u wacht tot het bedrijf de nodige actie onderneemt.

Mocht uw probleem onopgelost blijven, stel uw vraag dan in onze Instagram bellen Nederland. we zullen ervoor zorgen dat we je op elke mogelijke manier helpen,

Go Back

Comment