Menu

Service

Subtitle

Wat kan Alexa Red Ring betekenen en hoe dit te verhelpen?

Door hoofdkleurlampen te associëren met waarschijnlijke problemen, maakt de Amazon Echo het oplossen van problemen met uw apparaat eenvoudig. Een rood licht lijkt misschien de ergste hachelijke situatie die je je kunt voorstellen, maar het is eigenlijk veel gemakkelijker op te lossen dan je je misschien kunt voorstellen.

Dit is wat het rode ringlampje vertegenwoordigt en hoe u het kunt verwijderen, zodat u uw Echo weer normaal kunt gebruiken.

Waarom heeft mijn Alexa een rode ring?

Als je Amazon Echo niet goed werkt, worden er verschillende kleuren weergegeven. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis.

Als je Amazon Echo een rode ring om zich heen heeft, is het mogelijk dat de microfoon is uitgeschakeld. Totdat de microfoon weer wordt ingeschakeld, kan Alexa je bevelen niet meer horen.

Als u de Amazon Echo Show gebruikt, kan de rode lichtbalk mogelijk aangeven dat de verbinding van uw camera niet werkt.

Omdat je per ongeluk op de microfoonknop op je Echo hebt geklikt en de mogelijkheid hebt gedeactiveerd, gaat er een rood lampje branden. Het kan ook zijn dat je internetverbinding of gadget niet goed werkt.

Hoe u uw Alexa Red Ring kunt repareren

Afhankelijk van het waarschijnlijke probleem, zijn er verschillende manieren om problemen met uw rode lichtring op te lossen. Bespreek elke benadering één voor één om eventuele mogelijkheden uit te sluiten om een Amazon Echo weer aan het werk te krijgen.

Schakel uw echomicrofoon in

Het is een eenvoudige remedie om de microfoon van je Amazon Echo weer aan het werk te krijgen. U kunt de microfoonfunctie in- en uitschakelen door op de microfoonknop bovenop de Echo te drukken.

Klik gewoon op de knop en het rode lampje van je Alexa-apparaat gaat automatisch uit. Je commando's zouden door Alexa moeten worden gehoord, maar als dat niet het geval is, reset je het apparaat.

Reset je Amazon Echo

Omdat er zoveel verschillende Amazon Echo-apparaten zijn, verschilt de procedure voor het terugzetten van de fabrieksinstellingen van de ene naar de andere. Het goede nieuws is dat je ook de Amazon Alexa-app voor iOS of Android kunt gebruiken om je apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

1. Open de Alexa-app
2. Selecteer Apparaten op de onderste balk
3. Kies Echo & Alexa
4. Selecteer de naam van uw Echo-apparaat en scrol vervolgens omlaag naar Fabrieksreset

Het oranje lampje op uw Amazon Echo geeft aan dat Alexa uw fabrieksreset-opdracht heeft bevestigd en bezig is deze opnieuw in te stellen.

Het apparaat is gereset en bevindt zich in de instelmodus zodra het oranje lampje uit en aan gaat. Volg de installatie-instructies zoals gewoonlijk en uw gadget zou weer operationeel moeten zijn.

Update je Alexa Amazon Echo

Eerdere versies van de software kunnen onopgeloste storingen of problemen bevatten. Dit kan ervoor zorgen dat uw rode lampje zonder duidelijke reden gaat branden.

U kunt eventuele technische problemen oplossen en misschien het rode ringlampje verwijderen door uw Alexa-versie te upgraden. Hier is hoe het te doen:

1. Open de Alexa-app
2. Ga naar Instellingen
3. Selecteer Apparaatoptie > Over
4. Kies de nieuwste softwareversie

Alexa verbinden met wifi

Alexa zal problemen hebben met het horen van je verzoeken als je internetverbinding niet werkt of traag is, en de rode lichtring zal verschijnen.

Controleer de verbindingssterkte van uw router of bezoek een webpagina op uw telefoon om te zien hoe snel deze laadt.

Als je problemen hebt, probeer dan je router opnieuw in te stellen om te controleren of dat de oorzaak is van je rode Alexa-ringlicht.

Alexa Red Ring Light repareren

Als je Alexa-apparaat een rood ringlampje heeft, is je microfoon waarschijnlijk uitgeschakeld. Je kunt ze eenvoudig weer inschakelen door op de aan/uit-knop aan de bovenzijde van het apparaat te drukken, of je kunt het terugzetten naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Er zijn echter verschillende extra opties om het probleem op te lossen.

Als je nog steeds een originele Amazon Echo gebruikt, kun je overwegen over te schakelen naar de Amazon Echo Show, die minder problemen heeft.

We hopen dat de stappen die we hebben geschetst, je helpen je Alexa rode ring te repareren. Als het probleem zich blijft voordoen nadat het probleem is opgelost, kunt u Amazon contact Nederland.

Voor elk ander alexa probleem kunt u ook contact opnemen met Amazon nummer.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.